Een vloerkleed onder je eettafel

Een vloerkleed onder je eettafel rozeWaar vroeger haast iedereen tapijt als vloerbedekking had, is het tegenwoordig een trend om voor een gietvloer, houten vloer, laminaat of pvc te gaan. Dat is niet zo gek, want harde vloeren zijn heel eenvoudig schoon te maken. Als een kind zijn Calippo laat vallen, of jij je glas wijn, pak je een dweil en is het zo schoon. Om toch wat aan de akoestiek te doen èn een beetje warmte te creëren, kiezen veel mensen voor een vloerkleed. Die ligt meestal in de zithoek, maar een vloerkleed onder je eettafel is helemaal geen slecht idee! In deze blog leg ik uit waarom. 

Lees ook: De zomerkleuren van 2021 voor je tuin

Een vloerkleed onder je eettafel

Toegegeven, er kleven ook nadelen aan een vloerkleed onder je eettafel. Zeker als je kinderen hebt. Hoe kleiner ze zijn, hoe meer ze tijdens het eten op de vloer laten vallen. Dat geeft natuurlijk vlekken. Zijn jouw kinderen klein, dan kies je het beste voor een niet al te duur vloerkleed onder je eettafel. Wie al oudere kinderen heeft, die netjes kunnen eten, zal veel plezier hebben als je een kleed onder je eettafel hebt liggen. Zeker in de winter is dat namelijk heel fijn en zacht voor je voeten!

Een vloerkleed onder je eettafel blauw met roze

Zacht en warm

Naast dat een vloerkleed onder je eettafel prettig aanvoelt aan je voeten tijdens de maaltijden, staat het ook warm. Een vloerkleed bij Webkarpet kun je in allerlei kleuren krijgen en zal dus in ieder interieur passen. Het kadert het eetgedeelte ook echt een beetje af. Extra leuk is het, om de kleur van het kleed terug te laten komen in je servies of je tafelkleed. Zo is het geheel doorgestyled. En zo heerlijk in de winter, als je vaak koude voeten hebt! Zeker als je vloerverwarming hebt, want dan wordt het kleed ook nog eens heerlijk verwarmd. 

Vloerkleed op maat

Wij hebben zelf een enorm lange eettafel, wel 3 meter. Daar zijn niet veel kleden voor de vinden. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een kleed op maat laten maken. Je betaalt dan per vierkante meter. Ideaal voor wie een afwijkende maat eettafel heeft. Qua materiaal kun je ook kiezen wat het beste past. Zorg er in elk geval voor dat je vloerkleed een goede onderlegger heeft, zodat deze niet steeds verschuift. Je moet bijvoorbeeld op een comfortabele manier je stoel heen en weer kunnen schijven, anders ziet het er niet mooi uit.

Kleuren en materialen

Het leuke aan vloerkleden vind ik, dat je ze in allerlei kleuren en materialen hebt. Zoeken gaat eenvoudig: klik aan welke kleur je zoekt, welk formaat en welk materiaal. Zo zoek je snel precies wat je zoekt. Of niet, natuurlijk. Want ik zit zelf dan weer eindeloos te twijfelen. Wij zijn op zoek naar een vloerkleed voor onze tv hoek. Daar liggen de kinderen nu vaak op de koude grond en dat is natuurlijk niet fijn. Daarom willen we daar graag een lekker zacht en warm kleed op de grond. We gaan dat wel op maat laten maken, want de ruimte daar vraagt om een afwijkende afmeting. Gelukkig kan dat! Een vloerkleed onder je eettafel geel

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #336
Volgend artikelKlussen in een tweede huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in