Foto weekoverzicht Judith #448

Jeuk aug 2023De vakantie zit er op! Vandaag gaan we allemaal weer aan het werk en naar school. Eerlijk gezegd heb ik nog helemaal geen zin om weer te werken, zeker niet nu het zulk lekker weer is. Dat draagt nogal bij aan vakantiegevoel, vind je niet? Maar goed, we zullen moeten. Ik start rustig op vandaag, heb niet zoveel afspraken. De kinderen starten ook rustig op: zij hoeven of niet, of nog maar een halve dag naar school. Yuren heeft het grootste pretpakket, hij hoeft pas vrijdag echt iets te gaan doen. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #447

Maandag

Vorige week vertelde ik al dat ik gek werd van de jeuk. Op vakantie was het begonnen met 2 muggenbulten in mijn nek (dacht ik) en in plaats van dat het wegging, werd de plek steeds groter en ging meer jeuken. In het weekend werd ik er gek van. Er ontstonden ook andere plekken op mijn lijf, oa op mijn bovenbeen. Ineens dacht ik: het zal toch geen schurft zijn? Dat heerst nogal hoor ik de laatste tijd en ik heb in best veel verschillende bedden geslapen op vakantie. Je weet het niet… Maik en de kinderen hebben (nog) nergens last van. Dus maandag ging ik naar de huisarts. Die vond het niet de klassieke verschijnselen, dus twijfelde. Hij kon het ook niet volledig uitsluiten. Redenen om te twijfelen waren dat ik het ook op mijn hoofdhuid heb, wat bijna nooit voorkomt en dat hij niet de “gangetjes” zag die je normaal ziet bij schurft. Nu is mijn huid wel sproeterig, waardoor dit sowieso lastiger te zien is. Plus dat hij inmiddels de ervaring heeft dat het zijn in allerlei verschijningsvormen kan openbaren. We spraken af dat ik 7 dagen met hydrocortisonencreme zou gaan smeren. Als dat voor geen enkele verbetering gezorgd zou hebben, moest ik weer contact opnemen (wat ik inmiddels per mail heb gedaan). Lenthe had een vriendinnetje op bezoek en bakte cupcakes.

cupcakes aug

Dinsdag

Na opnieuw een slechte nacht vanwege de jeuk stond ik vroeg op. Ik heb in bed meer last dan overdag, dus dan wil je ondanks de vermoeidheid toch wel graag uit bed. De meeste jeuk zit in mijn nek en op mijn hoofdhuid, maar heb ook plekjes op mijn pols en been. Dit is ook wel de reden dat er niet zoveel uit mijn handen komt momenteel. Het klinkt gek, maar naast dat ik slecht slaap, maakt de hele dag jeuk hebben je ook moe ofzo. Dus heb ik vooral veel gelezen. Ik ben begonnen in het Walvistheater. Ik moet er nog een beetje inkomen. 

zelfbedachte spelletjes met fee

Woensdag

Zo zit je nooit bij de huisarts en zo twee keer in een week. Fee had oorpijn en was enorm doof, dus vandaag mocht zij even langs. De huisarts heeft gekeken en er zit niks in haar oren, dus het is waarschijnlijk een dieper liggende ontsteking door het zwemmen. Kwestie van afwachten tot het vanzelf over gaat. Weten we dat ook weer. ‘s Avonds was Lenthe aan het logeren en dat vond Fee helemaal niet fijn. Ze huilde dat ze Lenthe zo miste en raakte zelfs een beetje in paniek dat ze alleen moest slapen. Uiteindelijk is ze bij ons in bed in slaap gevallen en hebben we haar later in haar eigen bed gelegd.

fee oorpijn aug 2023

Donderdag

Na de zoveelste slechte nacht door de jeuk ging ik eerst maar eens richting sportschool. Toen ik thuis kwam was Fee al wakker en zei ze dat ze met mij ergens wilde gaan ontbijten of lunchen. Ik had zelf ook nog niet ontbeten, dus het leek me best leuk. Yuren had geen zin om mee te gaan. We reden naar een leuk restaurantje in Rijswijk waar ik wel vaker kom en hadden daar een gezellige brunch. Beetje jammer dat Fee nog steeds slecht hoort. Steeds als ik een gesprek probeerde aan te knopen verstond ze me niet en dan moest ik heel hard over het terras gillen om me wel te verstaan. Daar had ik al snel genoeg van 🙂 Toen we thuis waren, was Lenthe inmiddels ook terug van haar logeerpartijtje. Ze werd bijna doodgeknuffeld door Fee, die was zo blij dat ze er weer was. In de middag hebben Yuren, Lenthe en Fee monopoly gedaan en ik lekker buiten op de bank liggen lezen in mijn boek. 

met fee ontbijt bij petit chef aug 2023

fee heeft lenthe gemist knuffel

Vrijdag

Het laatste dagje van de vakantie, hierna is het weer “gewoon” weekend. Maik ging werken en ik was de hele dag met de kinderen. Ik deed spelletjes met de kinderen, allemaal omstebeurt, dus daar was mijn ochtend al snel mee gevuld. Sterre kwam weer thuis van haar weekje vakantie met vriendinnen ergens in Nederland en zo was eind van de dag het hele gezin weer compleet. Zelfs Maik kwam eerder naar huis voor de vrijdagmiddagborrel. 

tuin diner

Zaterdag

Ik had het plan om te gaan hardlopen, maar dat was gisteravond 🙂 In de ochtend had ik helemaal geen zin meer. Ook doordat ik elke nacht maar 4 uurtjes slaap ofzo. Door de jeuk dus. Heel irritant. Ik ga moe slapen en ik word moe wakker. Maar goed, de dag begon wel weer gewoon. In heb wat onkruid gewied in de tuin en een aantal blogs geschreven op mijn nieuwe reisblog, over Praag, Olomouc, Holasovice en de Poolse Sahara. Daarvoor moest ik ook weer in mijn oude foto’s duiken. Jeetje wat waren de kinderen nog jong. En ikzelf ook trouwens. Pff wat kun je in 3 jaar tijd ineens een stuk ouder worden zeg. Oa veel grijzer. Ik probeer het te omarmen, dat ouder worden, want je kunt er toch niks tegen doen, maar ik vind het soms wel lastig hoor. Maik had hartige taart gemaakt, dus ik hoefde niet te koken, wat wel relaxed was. Fee speelde nog even in de sproeier. 

spelen met water in de tuin fee aug 2023

Zondag

Nadat ik had gezwommen was het vandaag een lummeldagje. Het was heerlijk weer. We begonnen met een ontbijtje in de tuin met het hele gezin, ter afsluiting van de vakantie. Daarna ging iedereen een beetje zijn eigen gang. Ik ben nog steeds in dat boek bezig, ben nu op de helft. Het is een vrij dik boek, bijna 600 pagina’s. In de bank in het zonnetje heb ik lekker liggen lezen. In de tussentijd rommelden de kinderen wat in de tuin en binnen. De jongste twee waren aan het knutselen. Sterre zat op haar kamer te leren, ze moet een heel jaar economie inhalen. Ze heeft ineens bedacht dat ze daar toch examen in wil doen dus tja. Maik maakte twee nieuwe tafeltjes voor buiten. Onze oude tafel, inmiddels bijna 7 jaar oud, was aan het rotten. We hadden al rondgekeken naar iets nieuws, maar ik kon niks vinden wat voldeed. Of ze waren te klein, of te hoog, of te laag, of geen mooi materiaal. Dus besloot Maik te gaan knutselen. Dat heeft hij heel goed gedaan, want het zijn 2 prima tafeltjes geworden. Van de week nog even in de lak zetten, zodat ze wat langer meegaan. Ik hoop toch minstens weer 6 jaar. Ik vrees dat de tuinbank binnenkort ook gaat instorten, dus dat is weer een volgend project. 

nieuwe tuintafeltjes aug 2023

ontbijt in de tuin laatste vakantiedag 2023

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #447
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #449
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Hoi Judith, advies waar je niet om vraagt maar toch krijgt. Zelf heb ik veel last van jeuk en wat ik heb ervaren is dat kou helpt en een vettige crème van laroche-posay lipikar baume. Dus mijn advies voor een betere nachtrust is koelen met een washandje, insmeren en een hoge staart 🙂 Sterkte en succes wat jeuk is echt heel naar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in