Foto weekoverzicht Judith #21

Foto-weekoverzicht-21-2015Ons weekoverzicht komt een dagje later online dan normaal. Ik was namelijk gisteren pas laat thuis en ook nog eens heel moe. Nam mijn laptop nog mee naar boven, maar viel voor de tv in slaap. Dan maar vandaag het weekoverzicht schrijven!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #20

Het was een redelijk zonnige week en ook een hele leuke week. Een week met weinig werk en veel gezelligheid. Daar knapt een mens van op!

Maandag

Op maandag moesten de oudste twee natuurlijk naar school en was ik thuis met Lenthe en Fee. Het was redelijk weer en de kinderen hadden nieuwe kleren nodig, dus ik ging met de kinderwagen richting HEMA. Ik had in de folder wat leuke shirtjes gezien namelijk. Uiteindelijk kocht ik veel meer dan gepland. Het is ook zo’n leuke winkel! Kijk maar eens hoe vol de kinderwagen lag…

hema leeggekocht

Ik viel vooral voor de papierwaren, naast de kleding voor de kindjes. Eenmaal thuis hebben we natuurlijk ook weer groene smoothie gemaakt. Dat vindt Lenthe zo lekker!

smoothie ananas basilicum

De nieuwe kleren moesten natuurlijk ook uitgeprobeerd.

lenthe nieuwe outfit

En ik de nieuwe handcrème. Had ik eigenlijk niet eens nodig, maar ik vond het potje zo leuk! Ze hebben nog 3 andere leuke potjes trouwens…Zie je maar weer hoe belangrijk een mooi ontwerp is.

handcreme

Dit vond ik een mooie foto: Lenthe die haar knuffel borstvoeding gaf.

pop krijgt bv

In de middag, nadat ik de kids had opgehaald van school, maakte ik meiraapjestaart. Was best een klus, maar erg lekker! De kindjes zaten in het begin te zeuren, want tja, meiraapjes, dat kennen ze niet. Maar uiteindelijk vonden ook zij het lekker!

meiraapjestaart

‘s Avonds ben ik nog gaan hardlopen. Ik heb een heel opbouwschema en mijn doel is om straks weer 5 km te kunnen rennen. Ik zit nu nog in de fase van 2 min snel, 2 min langzaam. Mijn conditie gaat wel hard vooruit, maar de bekkeninstabiliteit is nog niet weg en dat belemmert me wel in de trainingen. Ik ben al blij met hele kleine stapjes!

hardlopen

Dinsdag

Op dinsdag werd ik vooral blij van de post. Ten eerste was er een superleuke stempel voor Fee. Een cadeautje van Wivine van Durftestempelen. Heel bijzonder, het was zelfs in het lettertype dat we voor het geboortekaartje hadden gebruikt. Dank je wel, Wivine!

stempel fee

Ook werd ik blij dat er eindelijk weer de neusspray Syntocynon bezorgd werd. Dit medicijn gebruik ik om de toeschietreflex op te wekken tijdens het kolven (dat de melk gaat stromen zeg maar). Ik kan niet zo goed kolven op mijn werk, ben dan te druk en gestressed. Zonder deze neusspray komt er niks uit, heel irritant. Gelukkig werd het na 8 weken eindelijk gebracht en kan ik volgende week weer normaal kolven!

syntocynon

Woensdag

Woensdag was voor mij weer een werkdag. Ik heb van die dag geen foto, omdat ik druk was met vanalles en nog wat voor mijn werk. Op donderdag moest ik met de auto naar Ter Aar. Er was een teamuitje van mijn werk, en we gingen allerlei activiteiten doen, zoals klompenverven en boerengolf. Vanwege de borstvoeding kon ik niet blijven slapen, maar ik deed overdag wel met alles mee. Fee dronk helaas amper uit het flesje, waardoor ik op die prachtige dag me wel een beetje rottig voelde daarover.

klompen schilderen

Vrijdag

Op vrijdag ging ik weer die kant op, want die ochtend bezochten we het Archeon. Daar was ik al eens geweest, dus voor mij was het niet zo heel interessant. Rond 1 uur had ik het wel gezien en ben ik naar huis gegaan. Het was wederom heerlijk weer, dus heb ik nog wat met Lenthe buiten gezeten in de zon. Daarna ging ik spullen pakken voor ons weekendje weg.

met de zonnebrillen

Het was ineens superstil beneden. Ik dacht dat Lenthe iets stouts aan het doen was, maar ze bleek op de vloer in slaap te zijn gevallen. Rond 2 uur was Maik ook thuis en samen hebben we de auto ingepakt. Na schooltijd zijn we direct doorgereden naar FarmCamps Mariekerke in Zeeland.

in slaap gevallen

Het viel mee met de file onderweg, dus we waren er rond 5 uur. Ik zat nèt met mijn roseetje in de zon, toen het onweer losbarstte. Beetje jammer, maar gelukkig konden we ons binnen ook prima vermaken. De kinderen renden meteen rond en klommen in het Hooihuys, een soort stapelbed met huisje erop.

Farmcamps mariekekerke

We sliepen die nacht lekker, maar het was wel een beetje koud. De volgende dag deden we spelletjes in de tent, liepen wat rond over de boerderij (daarover later meer in een aparte blog over FarmCamps), haalden we een ijsje en speelden de kinderen op het terrein. Een relaxt dagje. Mijn ouders kwamen lunchen en ‘s middags brak de zon door en konden we zelfs nog buiten zitten en genieten van het weidse uitzicht.

spelletjes doen Farmcamps

traktor rijden

farmcamps mariekerke wei

Zaterdag & Zondag

De volgende dag was het zondag. Op die dag waren er geen activiteiten op de boerderij en dus besloten we de omgeving te verkennen. Nou kom ik oorspronkelijk uit Zeeland, dus ik ken er wel het een en ander. We begonnen de dag in speeltuin ‘t Weitje in Biggekerke. Die speeltuin ken ik nog van vroeger en is nog steeds superleuk voor kinderen. Ze hielden het er wel 2 uur vol en toen waren ze het nog niet beu. Maar wij wel…

Schommelen speeltuin 't weitje biggekerke

Daarna gingen we naar de Boulevard in Vlissingen. We hebben er een stuk gewandeld en even wat gegeten. Om half 2 hadden we afgesproken in thee- en bloemplukthuin Sint-Anthonijshoek in Koudekerke. Ilonka, een vriendinnetje van mij die ik al ken sinds mijn geboorte (ze was mijn overbuurmeisje) kwam daar ook heen met man en kinderen. Het was reuzegezellig. We zaten in de zon, dronken thee, wijn en aten taart en borrelhapjes, terwijl de kinderen speelden in de speeltuin. Voor we het wisten was het 5 uur! Alleen een kleine onderbreking van de gezelligheid was het toen Sterre door een bij werd gestoken.

Anthonishoek theetuin

‘s Avonds aten we op het strand bij Brooklyn on the Beach, wat frietjes en een sliptongetje. Daarna terug naar de tent, want de kindjes waren doodop en wij ook! We sliepen dus allemaal zo.

Op maandag werd het tijd om naar huis te gaan. Ik had op school al laten weten dat Sterre & Yuren waarschijnlijk niet zouden komen, dus hadden we de tijd aan onszelf. Het was best zonnig, dus we besloten nog even langs bloempluktuin Hof Hazenberg in Aagtekerke te rijden. De kindjes plukten bloemen. Een mooie bos, die nu op tafel staat te schitteren!

bloempluktuin Hof Hazenberg Aagtekerke

bloemen geplukt bloempluktuin

Er was genoeg te doen, zoals trampoline springen, skelteren, diertjes kijken. De kinderen vermaakten zich dus wel. Konden wij mooi nog een kopje thee met een zelfgebakken taartje nemen. En stiekem hapjes pikken van  het bolus-ijs dat we voor de kinderen bestelden. Een bolus is een Zeeuwse lekkernij (funest voor de lijn) die we daar een paar keer aten.

aardbeirabarbertaart en bolusijs

Al met al een heel geslaagd weekje dus! Maar, ook fijn om weer thuis te zijn. Voor even dan. Volgende week staat er een perstripje op het programma. Maik en de kindjes mogen mee. Waarheen? Dat lees je volgende keer in het weekoverzicht. Tenzij je me natuurlijk volgt op Instagram, dan weet je het eerder…

bolus eten

Vorig artikelHip borstvoeden met Mama Mañana
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij… Roos & Tijn
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in