Sportieve activiteiten voor de vakantie

De trouwe lezers van mijn blog weten dat ik het laatste jaar een aantal keren gesupt heb. SUPpen, dat is de afkorting van Stand Up Paddling. Je heb een soort surfplank en een peddel. Daar ga je opstaan en met de peddel beweeg je je voort. Dat klinkt misschien heel makkelijk, maar dat is het in eerste instantie niet. Je moet echt even de slag te pakken krijgen.

SUPpen

Het is vooral belangrijk dat je “core” (je romp) sterk is. Buikspieroefeningen doen dus, en andere oefeningen om je stabiliteit te trainen, zoals de Superman. Als je romp sterk en stabiel is, is suppen een eitje. Het draait namelijk allemaal om het bewaren van je evenwicht. Als je dit kunt, zul je niet in het water vallen. Andersom werkt het ook trouwens: door te suppen krijg je vanzelf een sterke romp, want je moet constant je evenwicht bewaren. Dat doe je door je rompspieren aan te spannen.

Trainen

Ook wie minder getraind is, kan prima beginnen met suppen. Je zult merken, dat je dit in het begin wat minder lang kunt volhouden. Als je niet zo sterk bent, merk je na ongeveer 20 minuten tot een half uur, dat je minder goed je evenwicht kunt bewaren. Het risico op in het water vallen lonkt dan, dus het beste rond je het suppen dan af. Langzaam wordt je steeds sterker, tot je op een bepaald moment hele tochten kunt maken met een SUP. Of je kiest voor een lesje yoga op de SUP, dat kan ook. Wordt je helemaal zen van, omdat je je echt goed moet concentreren op je balans. En tegelijk train je je spieren.

Sportieve activiteiten voor de vakantie

Ik vind SUPpen een ontzettend leuke sportieve activiteit voor in de vakantie. Zeker nu ik 3 tot 4 keer per week naar de sportschool ga en me sterker voel dan ooit. Tegenwoordig kun je overal in Nederland SUPpen, via google vind je wel een plek bij jou in de buurt. Denk niet dat het alleen in de zomer kan, bij mooi weer. Er zijn speciale pakken te koop die er voor zorgen dat je ook in de herfst kunt SUPpen. Je blijft dan lekker warm. En ter info: ik ben nog nooit in het water gevallen, ook niet toen ik het voor het eerst deed. Je kunt een SUP huren of er zelf eentje kopen. Er bestaan zelfs opblaasbare versies, die neem je zo mee in je tas op vakantie.

Wakeboarden

Vind je SUPpen wat te rustig? Dan kun je ook een andere sportieve activiteit kiezen, zoals bijvoorbeeld wakeboarden. Dat is een water sport die er heel wat heftiger aan toe gaat. Wakeboarden is een sport waarbij je aan een lijn, soms door een boot, soms door een kabelbaan over het water wordt getrokken. Als sport kent het wakeboarden drie disciplines: Tricks (trucs uithalen) Dubbelup (een, aan het eind van de run extra trick met super hoge golf). Een wakeboard kun je ook vaak huren op plekken waar je kunt leren om dit te doen. Ben je wat meer geoefend en wil je je eigen wakeboard, dan kun je die online ook kopen.

Team

Voor mij is wakeboarden nu nog wat te heftig, ik houd het voorlopig lekker bij suppen. Maar wellicht dat ik het van de zomer eens ga proberen. Wat ben jij? Team wakeboard of team SUP?

Vorig artikelMooie plaids van merinowol
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #143
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in