Foto weekoverzicht Judith #354

taart en golden latteDeze week was het herfstvakantie! Daar waren we allemaal aan toe, maar het was ook hectisch, want er stond nog een verbouwing gepland. Of eigenlijk zou dat pas na de vakantie gaan, maar ineens werd er gebeld dat de aannemer een week eerder wilde komen, dus hectiek alom. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kijk ik er erg naar uit om de werk & chill kamer te gaan inrichten. Daarvoor moet ik echter nog wel een paar weken geduld hebben…

Maandag

We hadden weer prima geslapen in ons eigen bed na 2 nachten Luxemburg. Maik ging heel stoer om 7 uur hardlopen. Dat was mij nog te donker. Daarna ging hij naar zijn werk en ging ik met Fee, Lenthe en Yuren ontbijten. We ontbeten met Limburgse vlaai, want die hadden we de dag ervoor in Limburg gehaald. Rond 9 uur kwam een vriendinnetje van Lenthe. Zij komt altijd op maandag bij ons thuis, dus ook in de vakantie. De meiden trokken de verkleedkist open en in no time lag mijn hele woonkamer vol verkleedkleren. Yuren zat met zijn hoofd in het bol.com speelgoedboek, dat huis aan huis wordt bezorgd. Alvast lijstjes maken voor Sinterklaas en Kerst. Daarna werd er nog geschminkt ook, en een kaasplankje gemaakt voor boven. Waar je trek in hebt om 10 uur ‘s morgens 🙂 ‘s Avonds wandelde ik voor de laatste keer met Niky. Het wordt nu te donker, dus we gaan pas in het voorjaar weer. 

delft lichtjes

Verbouwing

Verder stond op 25 oktober de laatste grote klus in ons huis gepland: de werkkamer. De aannemer belde echter of hij ook al as donderdag kon starten, wegens een verandering in zijn planning. Uh, nou even schakelen wel. Die hele werkkamer staat namelijk vol troep en moet nog leeg. Ik had er niet echt op gerekend dat dat binnen 3 dagen moest, maar ok, we stellen ons flexibel op en we zeiden ja. 

heksenhoed feecourgette met plaatbrood

Dinsdag

Na een halve dag bij de voordeur liggen werd eindelijk mijn nieuwe iPhone 13 bezorgd. Die had ik al ruim 2 weken geleden besteld, maar door leveringsproblemen werd mijn geduld op de proef gesteld. Nu was ie er, en ik begon meteen met installeren. Kost je toch altijd weer een paar uur. Onhandig dat al die financiële apps, zoals je crypto’s en de ING qua inhoud weer opnieuw geverifieerd moeten worden. Dan weet ik mijn net veranderde wachtwoord weer niet enzo, je kent het vast. Ik hoorde deze dag ook dat een oud-klasgenoot van mij was overleden. Ze zat bij mij in de klas op de middelbare school en hoewel ik geen contact meer met haar had, is zo’n bericht toch altijd confronterend. 

nieuwe iphone13

Woensdag

Chaos. Dat is de beste omschrijving van de woensdag. De werkkamer moest leeg in 1 dag, vanwege het feit dat de aannemer de volgende dag al zou komen. Maik was gelukkig vrij, dus konden we samen aan de slag. Ik raakte steeds afgeleid door spullen van vroeger die ik tegenkwam. De werkkamer was eigenlijk al die tijd een soort opslag geweest, met verhuisdozen die we nooit leeg hadden gehaald of die we zonder te kijken in de kast hadden gezet. We zijn echt de hele dag bezig geweest, maar uiteindelijk is het gelukt. 

werkkamer zooi

Donderdag

Om 8 uur stond de aannemer voor de deur en kon het verbouwingsfeest beginnen. Ik zag er enorm tegenop. De troep, de herrie, vreemde mensen in je huis. Maar ik probeer het eindresultaat voor ogen te houden. Dat is er helaas pas over 2 weken, maar toch. In de ochtend ging ik eerst nog naar de sportschool. Eigenlijk wilde ik hardlopen, maar het waaide zo enorm hard dat ik er vanaf zag. ‘s Middags ging ik met de kinderen naar de film. Althans, zij gingen naar de film, ik ging winkelen. Uiteindelijk ging het enorm plenzen, dus stapte een rustig cafeetje binnen. Gelukkig werd er niet om een qr code gevraagd en kon ik rustig een kopje warme chocolademelk drinken. Eind van de dag was een heel stuk van het plafond van de werkkamer klaar, dus het was goed opgeschoten. 

kids plein delft

Vrijdag

Maik en ik hadden allebei waardeloos geslapen. Fee had in het bed van Lenthe geplast (ze was bij haar in bed gekropen) dus commotie alom midden in de nacht. Daarna lukte het ons niet meer om de slaap te vatten. Maik ging naar zijn werk en ik was met de kinderen. Het waaide nog steeds heel hard, dus ik ging lekker naar de sportschool. In de middag ging Lenthe bij een vriendinnetje spelen, waar ze ook bleef eten. Ik was vooral druk met Fee, die natuurlijk vakantie had en met mij wilde spelen. Ook gingen we nog even naar het zwembad, want Fee gaat volgende week starten en ik moest het pasje en de zwemtas vooraf ophalen. 

broer konijn spel met fee

Zaterdag

Ik was vergeten mijn wekker te zetten voor het zwembad, maar ik werd gelukkig net op tijd wakker. Wel moest ik direct weg, dat was best pittig als je net je ogen open doet. Ik zwom een uur en had daarna een drukke dag, omdat zowel Yuren als Lenthe een kinderfeestje hadden. Die moest ik dus om beurten wegbrengen en ook weer ophalen. Maik was ondertussen bezig met de werkkamer. De aannemer had een deel gedaan, maar Maik ging het isolatiemateriaal er in doen en dichtmaken met gipsplaten. Dat moest ook echt af dit weekend, omdat de stucadoor volgende week al komt. Het kan mij niet snel genoeg gaan, want overal in huis staan nu spullen die uit deze kamer komen. Ik kan niet wachten tot we de kasten weer kunnen gaan inruimen. Zover is het echter nog niet, want na het stucen moet alles nog geverfd worden, de kasten in elkaar gezet, de deuren ervoor gemonteerd en de spullen weer overal uit het huis naar de werkkamer worden gebracht, uitgezocht en opgeruimd. We zijn dus nog wel een paar weken bezig vrees ik. Maar het gaat wel leuk worden denk ik. Verder stopte ik een time capsule in het plafond, met een brief over ons gezin en de tijd waarin we leven, een foto van ons en wat muntjes (guldens en euro’s). Lijkt me leuk als dat over 300 jaar gevonden wordt 🙂 Ik bakte ook een heerlijke banenenbrownie cake uit een bananen kookboekje

bananenblondietijd capsule anna van hogendorpstraat 22

Zondag

Het was een mooie ochtend, dus ik ging om half 9 lekker 10 km hardlopen. Ging goed en was ook heerlijk zo in het ochtendzonnetje. Ik loop veel fijner bij zo’n 10 graden dan bij 20 graden eigenlijk. Daarna ging ik met Lenthe naar onze oude buurt, waar zij met een meisje ging spelen waar ze vroeger vriendinnen mee was. Ik bleef even thee drinken en ging daarna weer naar huis. Verder kwam er vrij weinig uit mijn handen deze dag. Overal in huis  staat troep, daar ga ik echt niet goed op. Maik maakte het plafond van de werkkamer af met het plaatsen van de gipsplaten en daarna heb ik nog wat tijdschriften via de iPad gelezen op de bank. We aten frietjes en om 21.00 uur zaten we voor de Grand Prix. 

gezonde borrelplankletters leren fee

Vorig artikelTraprenovatie
Volgend artikelDit zijn de meest trendy kattenspeeltjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in