Foto weekoverzicht Judith #366

sterre en fee jan 2022Nou, de eerste post-coronaweek zit er op. Het begin van de week zat ik nog in quarantaine, omdat ik nog een snotneus had. Dat ging dinsdag gelukkig ineens over, dus woensdag mocht ik eruit. Ik ben wel maandag weer gewoon (thuis) gaan werken. Om me heen hoorde ik de één na de ander positief testen, dus ergens was ik dankbaar dat we het net achter de rug hadden. Hopelijk krijgen we het de komende week niet. Halverwege de week boekte ik spontaan een paar dagen weg. Daar heb ik superveel zin in! 

Maandag

Hoera! De wekker ging vroeg, want de kinderen mochten weer naar school. De rust in huis was heel erg fijn. Ik had in de ochtend afspraken (online), daarna ben ik druk geweest met mails en een verslag dat ik moest maken. Om 16.15 uur was ik klaar en merkte ik ook dat mijn energie echt op was. Het liefst wilde ik mijn bed in, maar ik besloot dat niet te doen en lekker 8 km gaan wandelen. De zon ging al een beetje onder en het was overal zo mooi, dat het heel erg genieten was. Ik knapte er helemaal van op. We aten courgettesoep en ik ging na het eten wel snel naar bed om nog lekker te lezen. Dat merk ik wel na de Corona, ik ben nog snel moe en heb niet zoveel energie. Dat moet je echt weer opbouwen. 

avondwandeling

juut wandeling 10 km

Dinsdag

Ruim een week werd ik elke ochtend wakker met een dichte neus, maar deze ochtend voor het eerst niet. Dat vond ik heel fijn, want als die snotneus 24 uur wegblijft, mag ik de volgende dag al uit quarantaine. Anders pas op vrijdag. Ook nu was iedereen snel naar school en werk, maar Maik kwam in de ochtend terug, omdat er geen treinen reden. Hij ging dan maar met de auto. Ik had zelf een vroege online vergadering en in de middag nog een overleg. Eind van de dag ging ik nog even wandelen en ik speelde een spelletje Cahoots met de kinderen. Leuk, simpel kaartspelletje. Je speelt als team tegen het spel. Daarbij moet je opdrachten vervullen, zonder met elkaar te mogen overleggen. Een hele uitdaging! Het is vanaf 8 jaar, maar onze Fee van 6 snapt het ook al goed. Het spel is niet te duur en het is een prima verjaardagscadeautje ook. Ik heb het gekocht van een bon die ik van mijn werk kreeg 🙂 Denk dat ik ook Ohanami nog ga kopen, dat kreeg ik van de week ook getipt. Ik hou wel van die kaartspelletjes. Ook omdat je ze makkelijk meeneemt op vakantie of naar een restaurant ofzo. 

cahootswerken jan 2022

Woensdag

Hoera! Ik had 24 uur geen klachten meer, dus ik mocht uit quarantaine. Ik begon de ochtend met een mistige wandeling. Het was prachtig onderweg. Ik wandelde samen met Maik, die op woensdag net als ik vrij is. Aangezien de kinderen naar school waren, kon dat. In de middag kwam een vriendin van Maik. Zij is kapster en ze kwam langs voor thee en een knipbeurt. Dat stond eigenlijk al gepland in de week voor kerst, maar ja, toen had Yuren positief getest en kon dat niet doorgaan. Ik was erg blij dat mijn dooie punten er uit waren en er weer een beetje model in mijn haar zat. 

mist onderwegkapper jan 22

Donderdag

Ik zat op donderdag wat te appen met Melissa over dat ik ontzettend veel zin had om een paar dagen weg te gaan, aangezien ik totaal geen kerstvakantie had gehad. Zij had hetzelfde. In overleg met Maik besloten we spontaan voor volgende week een paar dagen Spanje te boeken. Hoe meer we aan het uitzoeken waren, hoe meer zin ik er in kreeg! We hebben tickets geboekt naar Malaga en een auto gehuurd. We willen niet per se de drukte in de stad opzoeken, dus gaan vooral lekker roadtrippen en veel wandelen. Heel veel zin in!  Verder heb ik ook deze dag gewandeld en nog wat gewerkt. 

sunrise fire

Vrijdag

Een lekker rustig dagje, iedereen was naar school of aan het werk. Ik twijfelde om te gaan hardlopen, maar ik durfde nog niet goed. Wel deed ik thuis wat krachttraining. Ook wel weer lekker. Ik merk wel dat mijn conditie echt een klap heeft gehad. Ik ben snel kortademig bij inspanning. Wandelen lukt prima, maar wandelen en tegelijk met iemand praten gaat niet. Dan zit ik heel hoog in mijn adem. Hetzelfde geldt dus voor sporten. Ik was dus blij dat de sportscholen weer open gingen, en maakte meteen een afspraak voor de volgende dag om 8 uur. In de sportschool kan ik wat beter doseren dan als ik ga hardlopen. ‘s Middags kwam een vriendinnetje van Fee spelen en die meisjes waren best een beetje ondeugend. Ze hadden zich opgesloten in de trapkast en daar stiekem uit een pot speculoos gegeten. De grap was dat ze allebei compleet onder zaten. Helaas heb ik er geen foto van, maar het was grandioos. En dat ik zo zei: wat hebben jullie gedaan? En zij: niks? En dan die bruine bekkies erbij. Toen ik ze in de spiegel liet kijken konden ze niet anders meer dan het eerlijk vertellen. Heerlijk zulke dingen 🙂 

japans spelletje

Zaterdag

Het was wel vroeg hoor, 8 uur bij de sportschool, maar ik was er. Ik begon met krachttraining. Flink balen om te merken dat ik echt weer heel erg achteruit was. Moest veel oefeningen met 10-15 kilo minder doen dan voor de lockdown weer. Dat gaat zo hard. Het is helaas niet anders, dus maar weer rustig aan beginnen met opbouwen. Na een half uur ging ik op de crosstrainer. Ik begon op een lage weerstand en na 5 minuten dacht ik echt: dit ga ik niet 30 minuten volhouden. Het was zwaar! Ik voelde m’n longen ook echt. Toch zette ik door en gaandeweg ging het steeds beter. Net of mijn lijf en longen er weer even in moesten komen. Ik had natuurlijk eerst 2 weken griep gehad, daarna weer een week hardgelopen en dan weer 2 weken geen conditietraining gedaan, plus dat Corona ook wel echt zich in je longen nestelt en je dat ook merkt. Maar goed, doorgezet dus en de laatste 10 minuten heb ik zelfs nog de weerstand wat verhoogd. Ik probeer het zo toch maar weer op te bouwen, want hoe langer ik niks doe vanwege de kortademigheid, hoe meer ik achteruit zal gaan. Door toch op een lagere weerstand te oefenen, hoop ik langzaam mijn conditie weer terug te krijgen. 

schermpjes brigade

Afscheid

In de middag hadden we een uitgebreid diner op het werk van Maik. Zijn baas gaat emigreren naar Gran Canaria en dit was dus zijn afscheid. Oorspronkelijk zou dat bij een restaurant zijn, maar ja, dat ging nu niet. Dus was er op het werk een lange tafel neergezet en catering geregeld. Vooraf deden we allemaal een zelftest en niemand testte gelukkig positief, dus iedereen kon erbij zijn. Het was supergezellig en ook hebben we lekker gegeten. Zo leuk om weer even met een groep mensen zoiets te kunnen doen. Toen we rond 18.00 uur thuis waren, had ik geen zin meer om te koken, dus gooiden we een pizza in de oven. Dat vonden de kinderen wel prima 🙂 

afscheid jaco

Zondag

Ik had kaartjes voor het buitenbad in Ridderkerk gekocht. Mijn eigen zwembad was dit weekend nog niet open. Ik wilde toch graag weer beginnen met zwemmen. Dus om 10 uur stond ik bij de Fakkel om bij 5 graden mijn badpak aan te trekken en in het zwembad te duiken. Het zwemwater was 21 graden. Ik vond het heerlijk, je moest wel in beweging blijven, maar verder was het heel fijn om te zwemmen in de buitenlucht. Wel vond ik het nogal druk en ook onhandig dat er niet echt een goed zwemsysteem georganiseerd was. Iedereen zwom heen en weer in dezelfde baan, wat dus nauwelijks afstand gaf en gewoon te krap was. Ik heb het 40 minuten volgehouden en dan ben ik er uit gegaan. Je nat omkleden bij 5 graden is andere koek, het was heel koud! Daarna moest ik nog een stuk lopen naar de auto waar ik uiteindelijk rillend nog een half uur naar huis moest rijden. Ik wist niet hoe snel ik onder een warme douche moest springen toen ik thuis was haha. De rest van de dag heb ik niet zoveel gedaan. Een paar spelletjes met Yuren en Lenthe en wat gelezen. Hoewel het zwemmen goed ging en ik nog elke dag voel dat ik opknap van de Corona, was ik ook heel moe ervan. We aten gevulde prei en dat werd niet goed ontvangen. Gelukkig had ik aardappeltjes met salie uit de oven als backup. Dat vonden ze allemaal lekker. Morgen weer werken! 

de fakkel ridderkerk buitenbad

Vorig artikelWaar is een zoutlamp van zoutsteen goed voor?
Volgend artikel5x de mooiste tafels voor jouw interieur
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in