Traprenovatie

trapgat stucen nov 2020Wij zijn momenteel bezig met het renoveren van onze trap. Dat wil zeggen: we hebben een nieuwe, houten trap, maar deze is enorm versleten doordat er ontelbaar keer overheen is gelopen. Een traprenovatie kun je zo gek maken als je zelf wil. Het hangt er maar net vanaf hoeveel geld je er aan uit wil geven. Wil je alles uitbesteden of wil je een deel zelf doen? Welke mogelijkheden er zijn, wat traprenovatie prijzen zijn en waar wij voor gekozen hebben, ga ik vertellen in deze blog.

Lees ook: Renovatie van een buitenhuis

Traprenovatie

Voor een traprenovatie heb je verschillende opties. Je kunt kiezen voor alleen schuren en verven, maar je kunt ook kiezen voor het bekleden van de treden met vloerbedekking of overzettreden. Je kunt er dan zelfs verlichting in laten aanbrengen. Dat zorgt voor een luxe look & feel. Een nieuwe trap kan ook. Dat is uiteraard wel een stuk prijziger. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest en het soort trap (een trap met een bocht is duurder dan een rechte trap) moet je al snel rekenen op zo’n €2000-€3500. Vaak is zo’n kant en klare trap ook nog niet afgewerkt, dus die moet je dan alsnog schuren en verven. Check ook even welke valkuilen traprenovatie er zijn 

Je trap opknappen

Wij kiezen er dus voor om onze trap op te knappen. Onze trap is trouwens 5 jaar geleden nieuwe aangeschaft, maar werd ongelakt geleverd. Doordat er in onze woning nog flink geklust en verbouwd moest worden, hebben we ervoor gekozen om de trap voor het laatst te bewaren. Er moesten immers nog allerlei werkmensen op en af, met diverse bouwmaterialen. Dat zou de trap weer beschadigen. Eerst hebben we het hele trapgat laten stucen, nu staat het schuren en verven op het programma. Als je dat laat uitbesteden, kun je rekenen op zo’n €50 per trede. Maar vraag vooral offertes op, want soms is er iemand die het goedkoper doet. Wij hebben zelf twee trappen te doen. 

Traprenovatie

Plannen

De planning is ook wel van belang als je de trap gaat renoveren. Kies een dag uit dat de kinderen niet thuis zijn en je zelf het liefst ook niet thuis bent. Je kunt immers niet naar boven. Als je de trap laat verven, is het soms nog handiger om een heel weekend weg te blijven. Zo kan de verf goed uitharden en loop je niet het risico dat de trap alsnog per ongeluk beschadigt. Wij hebben bijvoorbeeld de bovenste trap gedaan op een avond dat de kinderen vroeg op bed lagen. Zo kon de trap de hele nacht uitharden en ‘s morgens kon je er met sokken voorzichtig over naar beneden. De kinderen gingen daarna naar school en zo kon het de rest van de dag verder drogen. Een andere optie is om steeds een trede over te slaan. Dan kun je nog wel gebruik maken van de trap als dat echt nodig is. 

Wat kies jij?

Wil jij voor een traprenovatie gaan? Dan heb je genoeg om over na te denken. Beslis eerst of je kiest voor schuren en verven of de trap bekleden. Daarna kies je of je het gaat uitbesteden of zelf doen en vraag je eventueel offertes op. De volgende stap is het kiezen van de kleur en het moment waarop het handig uitkomt. Tot slot komt het leukste: de styling! Denk na over leuke dingen aan de muur, zoals een schilderij, een vaasje bloemen of storytiles. Denk ook aan de trapleuningen: wij verfden ze bordeaux rood, zodat ze lekker opvallen. Er is tegenwoordig genoeg te vinden om jouw trap een ware blikvanger te maken! 

Vorig artikelLaadpalen, hoe werkt dat precies?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #354
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in