Foto weekoverzicht Judith #262

Kaars knutselen maria lichtmisHet was me het weekje wel. Fee was natuurlijk zaterdag ziek geworden, en helaas duurde het nog de hele week. Heel sneu voor haar, maar ook echt behoorlijk vermoeiend voor ons. Overdag was ze hangerig, dwars en wilde ze voortdurend op schoot, ‘s nachts wilde ze tussen ons in liggen en hield ze ons wakker door hoesten en koorts. Kan Feetje niks aan doen, maar je kunt mij inmiddels opvegen. Ik functioneer best goed met weinig slaap, maar na een week slechts 3 a 4 uurtjes per nacht stort ook ik in.

Lees ook: Moppereend activiteiten

Maandag

Maik bleef thuis bij Fee. Dat hadden we al zo afgestemd, maar toevallig voelde Maik zich ook niet zo lekker, dus dan kwam het helemaal goed uit. Ik ging naar mijn werk, had eerste vergadering en daarna nog een paar afspraken. ‘s Avonds ging ik sporten en daarna mijn bed in, want Fee was moe en wilde per se met mij in bed liggen. Ze had extreem hoge koorts die nacht.

sneeuwklokjes knutselen fee

Dinsdag

Deze dag bleef ik thuis, zodat Maik kon werken. Fee had eigenlijk een opleving. De koorts was gedaald en bleef rond de 38 hangen en ze had wel zin om wat te doen. Eerst wilde ze knutselen, daarna bedacht ze dat we een unicorn pannenkoektaart gingen maken. Ik had toevallig alles daarvoor in huis en was allang blij dat ze weer wat puf had en wilde eten, dus gingen we aan de slag. Hij was best goed gelukt. Ze at er niet veel van, echt trek had ze niet, de andere kinderen vonden hem heerlijk. Eind van de dag ging ik naar de fysio, waar bleek dat ik nog steeds niet mocht hardlopen, omdat de pijn niet helemaal weg is. Ik heb allerlei oefeningen meegekregen en tape en moet over 2 weken terug.

regenboog pannenkoektaart

Woensdag

Fee zou nog een dagje thuis blijven. Ik had een paar afspraken en werd al om 10 uur door Maik geappt dat Fee weer hoge koorts had. Helaas… Hij hoefde dus geen unicorn pannenkoektaarten te bakken of te knutselen, want ze wilde gewoon op de bank liggen. In de middag ging ik met de trein naar Utrecht, om nog wat van de Vakantiebeurs mee te pikken. Ik bleef daar tot een uur of 8. Ik zou eerst nog met 2 anderen gaan eten, maar Maik appte dat Fee toch wel heel ziek was dus ik ging maar gewoon naar huis.

Donderdag

Mijn vrije dag. Ik zou eigenlijk op kraamvisite gaan, maar met zieke Fee heb ik dat afgezegd. Ik had nog best wel wat werk telefoontjes die ik moest plegen. Daarom heb ik Fee, die nog steeds koorts had, op de iPad gezet en ben eerst mijn werk gaan doen. Rond 15 uur heb ik de andere kinderen van school gehaald en hebben we thuis wat gerommeld. Beetje spelletjes gedaan, nog wat geknutseld en tv gekeken. We aten jachtschotel met tomaat en kikkererwten dat iedereen (tot mijn verbazing) bleek te lusten. Ik had ‘s avonds geen zin om te sporten, ik had zo’n korte nacht gehad dat ik te moe was.

traktatie konijn popcorn

Vrijdag

Helaas opnieuw een slechte nacht door Feetje. Gelukkig werd ze wel koortsvrij wakker, maar haar goede humeur was nog ver te zoeken. Niet heel gek natuurlijk, als je 7 dagen amper eet en hoge koorts hebt, takel je enorm af. Haar pyjama zakt van haar billen, zoveel is ze afgevallen. Ik reed ‘s morgens naar de Plus om mais voor popcorn te halen, want daar wilde ik een blog over schrijven ivm Nationale Popcorn dag. Fee bleef even bij Sterre, die pas laat naar school hoefde. Daarna gingen Fee en ik samen allerlei traktaties met popcorn maken. Dat vond ze wel leuk. Ook knutselden we tulpen, want de dag erna was het weer Tulpendag en ik had ook tulpen meegenomen van de Plus. Ik vind het altijd leuk om mee te doen met dat soort thema’s en de kinderen vinden dat ook wel grappig. Alleen Yuren en Sterre zijn er steeds minder voor te porren, maar dat is ook wel logisch natuurlijk. Ik kon me er ‘s avonds niet toe zetten om nog te gaan sporten, dus ik ging lekker in bad. Soms heeft mijn lijf even wat anders nodig, en ik ben alsnog 4 x geweest deze week.

Fee tulp knutselen

Zaterdag

Om half 6 was ik alweer wakker, maar ik had goed geslapen zonder Fee tussen ons in, dus ik ging er vlot uit om naar het zwembad te gaan. Daar trok ik mijn baantjes zoals elke week en toen ik thuis kwam werd net iedereen wakker. Fee was nu wel echt weer opgeknapt. Ze had geen koorts meer en wilde ook wel weer wat eten. Maik ging met Yuren naar de voetbal, ik bleef met de meiden thuis. We deden wat spelletjes. Toen Yuren thuis was, gingen we een nieuw spel doen. Machi Koro. Dit had ik als verrassing voor Yuren gekocht, omdat hij dat heel graag wilde hebben. Ik had het de avond ervoor in zijn bed gelegd. Het is een superleuk spel, dus we hebben het meteen drie keer gespeeld. Daarna gingen de kinderen bij de buren spelen en ik nog wat werken. Maik ging met Lenthe en Sterre naar de stad om nieuwe schoenen te kopen. Sterre kocht ook nog broeken van haar kleedgeld in de uitverkoop. We aten pastinaak stamppot en dat vonden ze bijna allemaal lekker.

Pastinaak stamppot met champignons, tijm en bacon recept

Zondag

Ik sliep een klein beetje uit. Dat kwam omdat de kinderen Wie is de Mol hadden gekeken en dus laat waren gaan slapen. Dan slapen ze langer 🙂 Toen ik uit bed was ging ik eerst samen met Lenthe bananencake van Leev bakken. Ik had dat pak bakmix al heel lang staan, maar vergat steeds bananen en dadels te kopen. Dat had ik nu wel gedaan, dus eindelijk konden we de cake bakken. Hij was superlekker en is die dag helemaal opgegaan. Dat zegt genoeg denk ik. Daarna ging ik sporten. Eigenlijk was het een goed hardloopweertje, maar helaas gaat dat nog niet met mijn voet. Eenmaal weer thuis wilden de kinderen eindeloos spelletjes spelen. Dixit en Machi Koro zijn momenteel groot favoriet hier. Gelukkig vind ik ze allebei ook leuk en zijn ze niet zo saai als Monopoly. Daar vind ik echt niks aan. Tussendoor deed ik nog mijn best om weer iets lekkers voor het avond eten te maken, rouleaux met zalm en garnalen. Was best een werk, maar de kinderen vonden de ricotta vies dus het hele gerecht werd afgekeurd. Maik en ik vonden het superlekker. Volgende keer doe ik wel smeerkaas ofzo in plaats van ricotta 😉

bananencake leev

rouleaux van zalm en garnalen

Vorig artikelTraktatie met popcorn
Volgend artikelBlue Monday, boek een reis en voel je beter
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in