Foto weekoverzicht Judith #355

hardlopen ookt 2021Een weekje met onzekerheden, die toch weer goed kwamen, zo zou je het kunnen omschrijven. We zaten namelijk in de troep vanwege de werkkamer, maar de stukadoor belde af en dat stelde ons voor een uitdaging. Gelukkig regelde hij zelf een vervanger, maar die kwam op zaterdag wel en op zondag, zoals afgesproken, niet opdagen. Hoe dat verder gaat, weten we dus pas deze week. Weer een leuk lesje in geduld 🙂 

Maandag

Ik had een behoorlijk drukke dag. Als eerste begon ik met een intervisie-bijeenkomst op mijn werk. Dat vind ik altijd fijne bijeenkomsten. Sowieso leuk om collega’s te zien, maar het is daarnaast goed om met elkaar ingewikkelde casussen te bespreken en te kijken waar het beter kan. Na deze afspraak ging ik naar huis om te lunchen en vlak daarna had ik 2 online afspraken van een uur. Daarna nog wat telefoontjes, mails en eind van de dag nog naar de sportschool gereden. De stukadoor liet weten toch pas donderdag te kunnen komen. Daar baalde ik van, want dat betekent dat we nog een week langer in de rotzooi zitten. Het stucwerk moet namelijk nog minimaal 5 dagen drogen voor we het kunnen schilderen. Dus komend weekend de kasten weer inruimen zit er dan niet in. 

werkkamer zonder voorstrijk

Dinsdag

Deze ochtend begon ik niet met een hardlooprondje, maar ging ik eerst werken. Er was een heleboel wat ik moest doen: dossiers lezen, telefoontjes plegen, dingen voorbereiden voor de studiedag, etc. Om half 12 was ik klaar en toen ging ik wel even een half uurtje lekker rennen. Was goed dat ik het in die volgorde had gedaan, want als ik eerst was gaan hardlopen, was het minder goed gegaan doordat ik een te lange to do list had. Dan zit mijn hoofd te vol. Nu was het juist lekker even verstand op nul en gaan. Daarna snel douchen en naar Den Haag, waar ik een studiemiddag van mijn werk had. Leuk om alle collega’s weer te zien. Eigenlijk was er ‘s avonds ook weer een ouderavond van Fee, maar Maik en ik waren allebei te moe om te gaan na zo’n lange werkdag. Dus we hebben ons afgemeld en zijn lekker vroeg naar bed gegaan. 

werken aan tafel

Woensdag

Normaal is Maik altijd vrij op woensdag, maar omdat hij vorige week een dag geruild had ging hij vandaag naar zijn werk. Ik ging naar de sportschool en daarna zette ik eindelijk de Free Printable kalender voor 2022 online. Daar is al zoveel over gemaild. Ik had ‘m al een paar weken in huis, maar het ontbrak me aan tijd om de blog te schrijven en de pdf’s online te zetten. Nu even tijd voor gemaakt, want al die berichten beantwoorden dat hij er aan komt kost natuurlijk net zo goed tijd 🙂 In de middag ging ik voor het eerst met Lenthe naar zwemles. Ze vond het heel spannend, maar had er ook ontzettend veel zin in. Natuurlijk ging het hartstikke goed. Ze zei na afloop dat de zwemles “echt geweldig” was. Zo leuk voor haar. 

eerste zwemles fee

juut bij zwemles feeDonderdag

Al heel vroeg ging de telefoon: de stukadoor. Hij was met een ambulance afgevoerd en had op de hartbewaking gelegen. Er was uiteindelijk niks gevonden, maar de afspraak dat hij vandaag en morgen zou komen stucen kon niet doorgaan. Flink balen natuurlijk, maar zijn gezondheid is belangrijker dan onze troep. Meteen wat lijntjes uitgezet om vervanging te vinden. Om kwart over 8 stond ik bij testen voor toegang, want mijn directeur gaat met pensioen en zijn feestje was op donderdag. Ik vond het niet zo spannend, want geen klachten dus ging uit van negatief en dat was ook zo. Wat ik eerder spannend vond, was dat ik me deze dag moest begeven in een massa gevaccineerde mensen met vinkje, die mogelijk niet weten of ze besmet zijn en het kunnen overdragen. Het deed me nog wel even twijfelen of ik moest gaan, want met de oplopende besmettingen voelt zo’n plek dan niet heel veilig. Uiteindelijk toch besloten wel te gaan en maar te zien. Een keer zal ik het toch wel krijgen en hopelijk ben ik niet net die fitte pechvogel die toch ernstig ziek wordt. Daarna ging ik naar de sportschool, waar ik ineens een agendamelding kreeg dat ik een vergadering had. Oh ja… dat was ik dus even vergeten. Snel van de crosstrainer af en weer naar huis, waar ik het laatst half uurtje online nog kon mee vergaderen. Daarna ging ik aan het werk. Kort daarna appte onze stukadoor dat hij zelf iemand had gevonden die normaal niet in het weekend werkt, maar hem (en ons!) nu wel uit de brand wilde helpen. Zo kwam het toch nog goed. Dachten we…

Berg & Dal

‘s Avonds had ik dus een receptie en etentje van mijn directeur die met pensioen gaat. Het was gezellig en we hebben lekker gegeten. Ik bracht een collega van mij naar huis, omdat zij geopereerd is aan haar arm en niet zelf naar huis kon rijden. Tegen half 11 was ik thuis. 

bistro berg end alfood bistro berg en dal

 

Vrijdag

Ik had eerst nog wat werkdingen te doen, daarna ging ik 10 km hardlopen. Lekker in het zonnetje, het was best lekker weer. Vervolgens was het al snel tijd om Fee van school te halen. Ze wilde eigenlijk spelen, maar het meisje waar ze mee wilde afspreken zat middenin een verhuizing, dus die moeder vond het geen goed idee. Dus ging ze mee naar huis in plaats van spelen. Ook prima. Lenthe had een Halloween feestje en Yuren kwam zelf met de fiets naar huis. 

pip heksenmutsfee heksenmuts

Zaterdag

De vervangende stukadoor zou om 8 uur komen. Ik was net vertrokken voor het zwembad, toen hij al om kwart voor 7 voor de deur stond. Een man die nul Nederlands sprak, behalve het woordje “gratis”. Hij zag al meteen allerlei dingen in huis staan die hij wel gratis wilde hebben 😉 In elk geval ging hij snel aan de slag, dus dat was fijn. Echter rond 12 uur verdween hij ineens zonder iets te zeggen en we hebben hem die dag niet meer gezien. Wel lagen al zijn spullen er nog, dus we dachten dat hij zoals afgesproken het dan zondag wel af zou maken. Verder zijn we ‘s avonds nog naar vrienden geweest om te eten, dat was  lang geleden en ook gezellig. Tegen 23.00 uur gingen we naar huis, waar de kinderen keurig in bed lagen en alleen Lenthe nog even naar ons toe kwam. Eigenlijk heel fijn dat dit soort dingen weer kunnen, dat Sterre oud genoeg is om op de kleintjes te passen en ze het dan met elkaar ook heel gezellig hebben. 

borrelplank lau en ed

Zondag

Ik werd helaas wakker met een snotneus, hoesten en keelpijn. Hoewel ook een test voor toegang gepland stond, besloot ik toch ook een pcr in te plannen. Een zelftest gaf wel een negatieve uitslag, maar voor de superzekerheid deed ik half 12 toch ook een pcr. Daarvan wacht ik nog steeds op de uitslag op het moment van schrijven. Fee ging bij een vriendinnetje van school spelen, ik ging ook nog even hardlopen en de andere kinderen gingen een uurtje naar de stad om boeken te kopen en Sterre kocht groene haarverf. Vervelend was dat de stukadoor dus de hele dag niet kwam opdagen en ook niet te bereiken was. Wanneer hij de boel nu komt afmaken, geen idee. Ik probeerde me er maar niet te druk om te maken. Hij komt zeker nog, want al z’n spullen liggen hier nog. Maar wat duidelijkheid was fijn geweest en bovendien hadden we erg gehoopt dat het vandaag werd afgemaakt. Naja, geduld maar weer. Verder hebben we eindelijk de huiswerkplanner besteld die Sterre heeft bedacht, we hopen ‘m volgende week in huis te hebben. 

HH-huiswerkplanner

Vorig artikelRondreis door Polen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #356
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in