Voedingssupplementen, neem jij ze?

Vorige week was ik bij de schoonheidsspecialiste. Heerlijk, dat doe ik mezelf eens in de zes weken cadeau. Zij vroeg of ik antibiotica gebruikte. Die vraag stelde ze omdat een IPL behandeling voor mijn couperose op de agenda stond, en blijkbaar is dat dan belangrijk om te weten. Gelukkig kon ik hierop ontkennend antwoorden, maar ik vertelde haar wel dat ik al een tijdje vitamine B complex tabletten slik. We raakten hierover aan de praat en we hebben onze ervaringen met diverse voedingssupplementen uitgewisseld.

Vitamine B Complex

Een vitamine B complex is een supplement dat alle verschillende B-vitamines bevat. Je eigen lichaam maakt geen B-vitamines aan, deze moet je dus via je eten binnen krijgen. En soms volstaat de hoeveelheid in je voeding niet, en is een supplement in de vorm van een tablet wel handig.

Er zijn verschillende soorten B-vitamines:

B1 : is van belang bij de vetverbranding en koolhydraten uit ons voedsel voor energie. Daarnaast is het nodig voor het zenuwstelsel en het hart.
B2: goed voor een gezonde huid, haar en nagels.
B3: van belang voor een gezonde huid.
B5: helpt om energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten uit onze voeding. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en verbetert deze.
B6: speelt een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van eiwitten en is belangrijk bij de energievoorziening in de spieren. B6 bevordert samen met foliumzuur en B12 de opname van ijzer in het lichaam.
B11 (foliumzuur) is betrokken bij de celdeling in het lichaam. Speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind.
B12: bij futloosheid en vermoeidheid

Online koop je allerlei soorten supplementen, waaronder de vitamine b complex bij Holland & Barrett, die je misschien beter kent als de Tuinen. Sinds kort gaan zij onder de nieuwe naam Holland & Barrett verder.

Let wel! Ik ben geen deskundige en schrijf dit vanuit mijn eigen ervaring en informatie die ik op internet heb gevonden. Raadpleeg altijd een arts voordat je een supplement slikt.

 

 

Vorig artikelHoe ziet jouw droombruiloft eruit?
Volgend artikelDe 5 (en een beetje meer)… gaafste tafeltenten
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in