Foto weekoverzicht Judith #62

Fee 0 en Fee 1
Fee vorig jaar, Fee nu!

Terwijl ik dit weekoverzicht typ, rennen er 3 kinderen rond me, die zenuwachtig zijn omdat er straks verjaardagsvisite komt. We vieren deze zondag de verjaardag van Fee! Ze is 1 jaar geworden. Maar, eerst het begin van de week…

Op maandag had ik een ontzettend drukke dag. Ik begon de ochtend op de school van de kinderen, waar ik een intakegesprek had met een kinderfysiotherapeut voor Yuren. Zij gaat met hem via beweging werken aan zijn zelfvertrouwen. Daarna had ik allerlei werkafspraken, tot ik aan het einde van de dag weer op school moest zijn voor de rapportgesprekken. Sterre gaat ontzettend goed op school. Yuren heeft wat meer moeite, mogelijk doet hij groep 2 nog een jaartje extra. In juni horen we dat definitief.

Dinsdag had ik de hele dag een studiedag. Dat was, naast heel leerzaam, ook gezellig. De hele dag met collega’s werken aan een nog beter team, dat is echt leuk om te doen.

De kids vermaakten zich ondertussen met de nieuwe tandenpoets app, ik schreef hier al eerder over, want het is hier echt een succes.

tandenpoetsen

Ook op woensdag werkte ik, zoals altijd. Ik deed een observatie, zat bij een zorgcommissie, werkte dossiers uit en pleegde telefoontjes. Voor ik het wist was het alweer avond en kon ik gaan koken. Time flies when you’re having fun.

Donderdag was ook al een hele drukke dag. Samen met Laura van de blog Laura & James reed ik naar Amsterdam, waar ik een event had voor bloggers in de reisbranche. Ik heb veel bedrijven gesproken, met sommigen had ik al gewerkt, anderen nog niet. Ook veel collega-bloggers gezien, leuk om een beetje bij te kletsen! Ik ben niet tot het einde gebleven, want ik had ook ‘s avonds weer een afspraak.

storymakersevent
Deze foto is gemaakt bij de stand van Aruba, waar ik een kokpsnootcocktail kreeg

Strandclub Bries uit Noordwijk opende het zomerseizoen, en Heleen en ik waren uitgenodigd om dit feestje mee te vieren. Het was heel bijzonder, maar we hebben enorm gelachen. Gerard Joling & Karin Bloemen traden op, maar ook onder de gasten waren een hoop BN-ers. Ik had nog even willen gaan praten met Edwin van de Sar en zijn vrouw, omdat Maik bij zijn vrouw in de klas heeft gezeten. Op dat moment was ik met iemand anders in gesprek, en daarna kon ik ze niet meer vinden. Helaas!

bries
Bij strandclub Bries, samen met de dames van Cherrylab en bloggers van Passievrouwen & gewoonvoorhem

Wij gaan zeker deze zomer een keertje bij Bries op het terras zitten. Ik kende de strandtent niet, maar het was er leuk uit en je kunt het makkelijk aanlopen vanaf de parkeerplekken. Bovendien is het eten er heerlijk! Konden we volop proeven die avond.

bries strandclub

Vrijdag was Fee jarig! Ze werd 1, en zoals altijd herbeleefde ik ook dit keer de bevalling weer. Het is nog steeds onwerkelijk dat het mij echt overkomen is. Zelfs als ik mijn eigen verhaal lees, is het net of het over iemand anders gaat. Aan de andere kant kan ik me bepaalde dingen ook echt nog levendig herinneren.

Fee 1 jaar oud

In de ochtend mocht Fee een kaarsje uitblazen en gaven we cadeautjes. Ze kreeg van ons een nieuwe tumbling animal van Bobles, die wij kochten via de webwinkel van Diss-id. Van de kinderen kreeg Fee Ostheimer diertjes: een varkentje, de ezel en een konijntje. Heel leuk om met Fee de dieren te oefenen en welke geluiden ze maken. Ze geniet daar echt van.

fee bobles roller

Ook voor Lenthe (en mama) was deze dag spannend, want na het ontbijt mocht ik voor het eerst Lenthe ook op school achterlaten! Ze is er echt aan toe, vond het ook hartstikke leuk. Ze was zelfs boos dat ik haar om kwart voor twaalf al kwam ophalen. Dinsdag mag ze weer een keertje wennen…

lenthe naar school

Na schooltijd waren de kinderen erg druk, wat ik niet zo goed kon hebben, want ik had heel slecht geslapen ‘s nachts. Gelukkig kwam Maik iets eerder van zijn werk en kon ik even bijkomen.

Zaterdagochtend begon ik sportief. Lekker weer even naar de sportschool. Ik hem momenteel weinig tijd, maar ik probeer toch 1 keer per week in elk geval te gaan. Voelde goed!

Toen ik thuis onder de douche stond, hoorde ik de bel al gaan. Mijn ouders kwamen die dag voor de verjaardag van Fee. Ze zijn net terug uit Zuid-Afrika, dus ik heb alle foto’s bekeken en ze hadden voor de kindjes leuke boekjes meegenomen. Na het avondeten gingen ze weer naar huis en legden wij de kindjes op bed. Ik was zelf zo moe, dat ik al vroeg in slaap viel.

diertjes sorteren

Zondag was het weer feest. In de ochtend kwam Joyce op verjaardagsbezoek, ‘s middags nog andere familie en vrienden. Opa was op deze dag zelf jarig, dus we hebben hem ook nog even in het zonnetje gezet.

En dan is Feetje nu echt geen baby meer! Ze besloot ook ineens dit weekend te leren om zichzelf op te trekken tot staan en kleine stapjes langs de tafel te maken. Daar stond natuurlijk ook vanalles wat lekker was, en dan kun je daar staand toch beter bij. Jammer dat papa en mama het steeds weghalen…

fee staan bij de salontafe

Al met al was het een gezellig en druk verjaardagweekend. Ik ben blij dat het ook weer voorbij is, maar we zijn er nog niet, want over 3 weken wordt Lenthe 4! En 2 weken daarna Yuren 6. Gelukkig willen ze allemaal af en toe nog wel met mij knuffelen…

verdrietig en knuffelen met mama

Vorig artikel5 producten voor pasen die je gewoon móet hebben
Volgend artikelInspirerend online Paasmagazine
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Wat een leuke blogspot. Ik heb zelf 3 kinderen in de leeftijd van 1, bijna 3 en 4,5 jaar. Op 1 of andere manier kriebelt het weer. Terwijl ik allerlei argumenten kan benoemen waarom geen 4e. Toch blijf ik het overwegen. …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in