Een briljante oplossing voor kinderen die een huisdier willen

Chippy actie Mijn kinderen vragen het ook regelmatig. “Mogen we een huisdier?”. Ik herinner me dat ik het zelf ook wilde. En de oren van het hoofd van mijn ouders zeurde. Ik kreeg een cavia, maar die moest nog binnen het jaar weer vertrekken. Mijn moeder nieste iedere keer als ze de kamer binnenkwam waar dat beest stond. Tja….

Zodra ik op mezelf ging, moest en zou er dus een huisdier komen. Het werd een konijn. Superschatting. Dat ie alle snoeren doormidden knaagde nam ik voor lief. Zelfs toen de tv het op een dag niet meer deed. Toen ik ging niezen nam ik anti-histamine tabletjes tegen allergie en toen de muizen met tien tegelijk rondrenden rond de kooi, om zijn voer te pikken, deed ik ‘m nog steeds niet weg.

Uiteindelijk ging hij gewoon dood. Na een jaar of 4. Inmiddels had ik ook al 2 poezen. Die had ik vooral genomen, omdat ik die muizen had. Het werkte. Met poezen geen muizen meer. Dat ik nu ook astma begon te ontwikkelen, deerde me niet. No way dat ik mijn lieve poezen de deur uit deed.

We verhuisden. Naar een nieuwbouwwoning met een gezamenlijke binnentuin. Een van onze poezen ontsnapte steeds en jaagde dan de buurvrouw de stuipen op het lijf. Ondertussen begon Sterre ook allergie klachten te krijgen. Ik begon me schuldig te voelen. Ik koos voor die allergie, maar mijn kind kon dat niet zelf kiezen. De poes van mijn beste vriendin ging dood en ik opperde dat ze mijn poes wel kon krijgen. Vond ik een fijn idee. Een goed huisje en ik zou haar ook nog regelmatig kunnen zien. Voor onze andere poes wist ze ook iemand. Eind goed al goed. Toch?

noodles

Nee. Sterre wil nu alsnog een huisdier. Ze snapt wel dat het niks met haren kan zijn, vanwege de allergie. Dus oppert ze een schildpad. Of een vis. Ik kon het nog steeds uitstellen.

Op internet vond ik een perfect idee. Een huisdier lenen! In Engeland kan het. Daar is Borrow My Doggy opgezet. Ik vind het briljant. Lijkt me ook wel iets voor in Nederland. Iemand die zich geroepen voelt? En dan niet alleen met honden. Ook met cavia’s, ratten, vissen, schildpadden, poezen, enz. Handig voor kinderen met een allergie die ook eens een weekje een dier te logeren willen hebben. Ook heel slim om te oefenen met het verzorgen van een dier voor je als ouder overgaat tot de aanschaf ervan. Dan weet een kind tenminste ècht waar het aan begint. En kun je als ouder zeggen: zie je wel, je maakt dat hok niet schoon. Dus een echt konijn gaan we mooi niet aanschaffen.

Wat vind jij van zo’n initiatief?

PS: Wil je toch een huisdier nemen voor je kind? Lees dan hier welke dieren geschikt zijn voor kinderen en waar je aan moet denken.

juut chippy

Vorig artikelWaarom Tiengemeten fantastisch is, óók in de herfstvakantie!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #37
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Goed idee, bestaat zoiets al in nederland? Heb zelf hetzelfde dillemma; 1 kind allergisch, de andere wil dolgraag een huisdier. Lastig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in