9 activiteiten om te doen met kinderen op het strand in de herfst

kuilen gravenOok in de herfst (en de winter) kun je genieten van het strand met kinderen. Een lange strandwandeling maken is altijd leuk, maar kleine kinderen houden dat meestal niet zo lang vol. Las daarom regelmatig pauzes in en verzin een activiteit om de kinderen enthousiast te houden. Je zult zien dat ze het zo langer vol houden. Geweldig om die blije koppies te zien. Je hoeft er niet per se een wedstrijdje van te maken, maar het kan natuurlijk wel. Hangt van je kinderen af en of ze daar mee om kunnen gaan. Zo leren ze alvast omgaan met winnen en verliezen. Daarom hierbij 9 activiteiten om te doen met kinderen op het strand in de herfst.

9 activiteiten om te doen met kinderen op het strand in de herfst

  1. Neem scheppen mee en organiseer een wedstrijdje kuilen graven. Wie maakt de diepste? Of, als je er geen wedstrijd van wilt maken: kunnen ze samen een diepe kuil graven?
  2. Loop naar de vloedlijn en geef je kinderen de opdracht om 5 verschillende soorten schelpen te vinden. Of in een bepaalde tijd 25 schelpen. Neem een bakje mee om ze in de verzamelen.
  3. Ook bij de vloedlijn: vind 3 verschillende soorten zeewier. Of: wie vindt de meeste zeewier?
  4. Loop naar een stuk waar stevig zand ligt en laat de kinderen woorden schrijven in het zand met een stok of tekeningen maken (voor kinderen die nog niet kunnen schrijven). Een soort dictee in het zand dus.
  5. Speel pictionary in het zand. Iemand maakt een tekening en papa en mama moeten raden wat het is. Neem eventueel van te voren kaartjes mee met dingen die makkelijk te tekenen zijn, zodat je alvast wat ideetjes hebt.
  6. Laat de kinderen zandkastelen bouwen. Dit is natuurlijk nòg leuker als papa en mama meehelpen!
  7. In plaats van de diepste kuil, kun je kinderen ook de hoogste zandberg laten scheppen. Of met z’n allen 1 grote zandberg.
  8. Bij mooi weer en een niet te koude zee: broek oprollen en in de branding over de golven springen! Neem handdoeken en eventueel droge broeken mee voor het geval ze nat worden (en die kans is groot)
  9. Doe de Jojojanneke strandbingo! Wie vindt alle voorwerpen?

Meer strandactiviteiten doen? Dit boekje staat er vol mee!

strandbingo

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #37
Volgend artikel3 x hippe herfst-outfit voor kinderen
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in