Foto weekoverzicht Judith #378

vuurtoren ameland met wegWie dacht dat wij ons portie zieken wel hadden gehad heeft het mis: het ging deze week onverminderd door. Griep voor Sterre, een hele korte buikgriep voor mijzelf en oorpijn voor Fee. Dat resulteerde in een enorme oververmoeidheid. Na 2 weken ongeveer 3 a 4 uur slaap per nacht kon ik letterlijk bijna niet meer op mijn benen staan. Gelukkig offerde Maik zich op om mij een nachtje te laten doorslapen, dat was heel fijn. Eind van de week gingen we naar Ameland, met een zieke Sterre, maar gelukkig knapte ze daar wel enigszins op. Zo hadden we toch fijne Paasdagen. 

Maandag

Het was een drukke dag op maandag. Veel afspraken, veel telefoontjes en Lenthe was nog thuis, omdat ze nog steeds niet fit was. Eind van de middag maakten we samen haar traktatie. Een wortel van chips. Zelf werd ik vlak voor het avondeten ook ineens niet lekker, waardoor ik niet heb meegegeten, maar naar bed ben gegaan. Gelukkig knapte ik binnen 12 uur weer op. Het was alleen sneu voor Maik, die alle slingers voor de verjaardag van Lenthe alleen moest ophangen. Is allemaal wel gelukt.

Juut achter laptopsushi verjaardag lenthe 10

Dinsdag

Ik was de volgende ochtend opgeknapt, maar Sterre kwam doodziek uit bed. Ze had geen stem, enorme keelpijn en hoge koorts. Voor de vorm kwam ze erbij zitten aan tafel om de verjaardag van Lenthe te vieren, die 10 werd. Het ging echter allemaal een beetje langs haar heen, ze was echt beroerd. Ontbijt hoefde ze niet, taart wilde ze niet, ze wilde alleen maar naar bed. Daar heeft ze de hele dag liggen slapen en ijlen. Lenthe ging wel naar school, met haar traktatie en blij van alle mooie cadeaus. Zij was goed opgeknapt en had een superleuke dag gehad. Heel fijn! Fee had inmiddels oorpijn en kwam al 2 nachten haar bed uit. Ik voelde me doodmoe na 2 weken al die zieke kinderen die me met name ‘s nachts uit mijn slaap hielden. 

Lenthe 10 jaar

traktatie wortelchips

Woensdag

Sterre was nog steeds erg ziek. Ze baalde daar flink van, want er waren dingen op school waar ze graag bij had willen zijn. Dat ging gewoon echt niet. Ik ging af en toe bij haar kijken, bracht waterijsjes zodat ze wat vocht binnen zou krijgen, omdat ze niet wilde eten of drinken. Ik ging in de ochtend even hardlopen en daarna had ik een oud-collega op bezoek. Zij kwam een Mommy Measure halen, omdat ze zwanger is van de derde. Die verkoop ik in de webwinkel. Het was gezellig om even bij te kletsen samen. Na de lunch moest ik met Fee voor een echo. Zij heeft al bijna een jaar opgezette lymfeklieren in haar nek. Hier is al eens naar gekeken en toen was alles oke, maar de huisarts wilde per se dat we een herhaal echo lieten maken. Ik maakte me geen zorgen en dat bleek terecht. Alles zag er nog steeds normaal uit, als reactieve klieren. Lenthe deed mee aan het schoolvoetbal en ik bleef thuis met de rest. Ik heb nog wat op mijn laptop gewerkt en verder niet zoveel gedaan, vermoeid als ik was. Ik ging heel vroeg naar bed om eens bij te slapen (wat gelukkig lukte).

zalm met sausje

Donderdag

Ik had een studieochtend van mijn werk en daarna een leuk teamuitje in het centrum van Den Haag. We deden een soort escape room spel door de stad in teams. Daarbij waren er 10 moorden gepleegd en wat het aan ons de taak om uit te vinden wie de dader was, wat het motief was en wat het moordwapen was. Het was erg leuk, het mooie weer droeg daar natuurlijk zeker aan bij. Helaas heeft mijn team niet gewonnen, maar het was wel tof om te doen. We sloten af op het Plein met een borrel, maar hier kon ik niet meer aan deelnemen, omdat Maik met de auto langs de weg stond om me op te halen. We moesten namelijk naar Holwerd om de boot naar Ameland te halen. Dat was nog best spannend, want er was aardig wat file, maar toen we 10 minuten voor tijd aan kwamen bleek de boot 30 minuten vertraging te hebben en moesten we zelfs nog wachten. Tegen half 10 kwamen we aan bij het huisje in Hollum. Daar dronken we nog even thee met z’n allen en gingen toen lekker slapen. 

teamuitje escaperoom door den haag

boot naar ameland

zonsondergang ameland boot

huisje Qurios

Vrijdag

We werden wakker op Ameland, wat een rust! Ik had heerlijk geslapen, de bedden zijn goed en het was ontzettend stil. De kinderen hadden ook prima geslapen gelukkig. Maik en ik liepen naar Hollum om bij de bakker wat broodjes te halen en daarna maakten we ontbijt en aten met z’n allen. Sterre kwam wel aan tafel, maar voelde zich nog steeds niet fit. Ze was duizelig en had ook nog verhoging. Na overleg besloten we dat Sterre in het huisje zou blijven uitzieken en wij met de andere drie kinderen wat activiteiten zouden doen met een actieradius van 15 minuten vanaf het huisje. Zo bezochten we het bunkermuseum als eerste. Hoewel dat maar klein is, vonden we het erg leuk. Vooral de film in de bunker zelf was erg boeiend. Ik hoorde daar echt nieuwe informatie over de oorlog. Inclusief ondersteunende beelden. Toen we uit het museum kwamen, scheen de zon volop. We liepen naar Beachclub Sunset waar we een heerlijk plekje kregen in de zon. We hebben er ruim 2 uur gezeten, terwijl de kinderen in de duinen speelden. Op de terugweg kwamen we langs de vuurtoren, die de meisjes graag wilden beklimmen. Ik ben nooit zo’n held, maar toen ik hoorde dat het maar 10 minuutjes duurde om boven te komen en er op elke verdieping een expositie was durfde ik het wel aan. Het bleek ontzettend leuk. Het uitzicht was heel mooi. Daarna gingen we terug naar het huisje. Onderweg sloot Fee zich nog aan bij het entertainment en bleef Maik bij haar, terwijl ik alvast met de andere kinderen naar Sterre ging. Na even chillen in het huisje, reden we naar De Griffel om te eten. Dit is een restaurant in een oude school. De locatie was erg leuk, de bediening vriendelijk en de mosterdsoep goddelijk, maar de rest van het eten vonden we helaas wat tegenvallen. 

juut en maik bij de sunset

stiltekamer bunkermuseum

uitzicht vanaf de vuurtoren op ameland

Vuurtoren ameland

Zaterdag

Opnieuw wakker worden op Ameland. Dit keer wat minder fijn dan de dag ervoor, ik had namelijk de hele nacht koorts gehad. Een waardeloze nacht gehad dus. Ook had ik flinke keelpijn, kon amper slikken. Balen dus. Ik wilde het weekend er echter niet door laten verpesten, dus paracetamol erin en toen ging het wel weer. Om 11 uur gingen we namelijk naar de demonstratie van de paardenreddingsboot kijken. Voor het eerst sinds 2 jaar was dat weer, dus dat was bijzonder om mee te maken. Sterre ging ook mee, maar was helaas nog duizelig en moe. Na de demonstratie koos ze er dus voor om toch weer naar het huisje terug te gaan. Wij hebben haar afgezet en zijn toen zelf nog richting Ballum gegaan. Hier hebben we op het terras van Nobel geluncht en natuurlijk een Nobeltje gedronken. Dat is een speciale likeur, erg lekker. We hebben maar een flesje meegenomen. Vervolgens nog wat winkeltjes bezocht in Ballum en daarna ook in Nes. Nes vonden we eerlijk gezegd erg druk en toeristisch. We zijn daar niet te lang gebleven, maar doorgereden naar strandtent Sjoerd voor een drankje. De kinderen hebben daar heerlijk in het duin gespeeld, terwijl wij met een wijntje van de zon genoten. Tot slot reden we in Buren langs restaurant Stranders. We besloten daar te reserveren voor de avond, maar eerst naar huis om Sterre op te halen. Zij had inmiddels aangegeven zich weer beter te voelen. We hebben daar heerlijk gegeten en Sterre was inderdaad weer opgewekt en blij. Heel fijn! Ik voelde me inmiddels ook zonder paracetamol goed genoeg, dus we hadden een leuke avond. 

demonstratie paarden reddingsboot

choco fee nobel terrasnobeltje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag

Pasen! Natuurlijk had ik voor paasbordjes, een paasslinger en paascakejes gezorgd. Maik was de croissantjes vergeten, maar gelukkig verkochten ze die hier op het park ook. Eerst ging ik een rondje hardlopen. Niet te ver, want nog steeds flinke keelpijn. Leek me niet verstandig om dan te ver te gaan. Het was een leuk tochtje zo door het Hollumer bos, ik kwam langs de eendenvijver en een heus kabouterdorpje. Daarna dus ontbijt en vervolgens  verstopte ik 20 paaseieren buiten. Terwijl de kinderen aan het zoeken waren (het was nog best moeilijk zo tussen dat hoge gras om ze te vinden), zaten Maik en ik lekker in de zon. Daarna reden we naar ‘t Krumeltjesspoor, een korte wandeling van 2 km door het bos, met allerlei leuke geschilderde zwerfkeien en andere grapjes onderweg. Vervolgens naar Nes, waar gelukkig de winkel open was waar ik de dag ervoor leuke oorbellen en een tof jurkje had gezien. Ik had ze toen niet gekocht, maar ja, als het dan in je hoofd blijft zitten dan moet je toch terug he. Ik had bedacht: als ze dicht zijn, zijn ze niet voor mij bedoeld. Maar ze waren open. Dus nu heb ik een nieuwe jurk en nieuwe oorbellen 🙂

krumeltjesspoor bos

juut wandeling ameland

paasontbijt ameland 1e paasdagonderde vuurtoren ameland

Natuurcentrum Nes

We reden door naar het natuurcentrum Nes. Dit is een museum over Ameland. Er is een aquarium, waar ze de vissen gingen voeren toen we kwamen, er is allerlei informatie over strand, bos en duinen, er is een deel over elektriciteit, maar ook over zeehonden en potvissen die stranden. Het was leuk, maar er was best veel dat niet werkte van de interactieve dingen, dat vonden we jammer. Met de lift gingen we naar de uitkijktoren voor een mooi zicht. Tot slot liepen we het blotevoetenpad dat er rond loopt. Er is ook een Paddenpad van 2 km, maar de kinderen hadden honger, dus gingen we door naar het pannenkoekrestaurant Onder de Vuurtoren, vlakbij het park waar we zitten. Er is een speeltuin bij, dus dat was ideaal. Na een uurtje of twee in de hete zon, bakten we verder bij het huisje. Even rust. Rond 19.00 uur gingen we naar het strand om de zonsondergang te bekijken. 

nes blotevoetenpad

aquarium nes

strand natuurcentrum nes

 

Vorig artikelEen hip tv meubel is een must!
Volgend artikel3 x gezonde recepten met noten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in