Foto weekoverzicht Judith #457

Juut okt 2023Het was lekker vakantie. We gingen niet weg, want Maik had geen vrije dagen meer. Een lang weekend Normandië, wat we van plan waren, ging niet door. Onze auto kan niet meer zover rijden, dus bleven we lekker thuis. Daar kun je ook leuke dingen doen. In de tussentijd zijn wij op zoek naar een andere auto en daar zijn we druk mee. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #456

Maandag

De eerste vakantiedag moest ik in de ochtend met Fee naar EMDR therapie. Daarna hebben we thuis geluncht en toen ben ik opnieuw naar Den Haag gereden. Dit keer ging ik met alle meiden naar het Escher museum. Yuren mocht ook mee, maar hij wilde niet. Die zit echt helemaal in de puberfase. Lekker dwars zijn, alles saai en stom vinden enzo 🙂 Gelukkig weet ik dat het voorbij gaat. Het Escher museum bleek heel erg leuk. Met een speurtocht werd het interactief en zo hadden wij een leuke middag. We hadden nog wel iets langer kunnen blijven, maar Maik had de auto nodig omdat hij een afspraak had bij een garage. 

optische illusie sterre

Dinsdag

Ik had slecht geslapen, dus ik was heel moe en vond het een zware dag. Vooral ook, omdat Fee zich steeds verveelde en steeds iets met mij wilde doen. Terwijl ik ook graag even een boek wilde lezen ofzo. Nou ja, het zat er niet in op dinsdag. Gelukkig had ik ‘s avonds nog wel een leuk uitje, ik ging met Laura eten bij de Matroos & het meisje. Ik ging met onze eigen auto, maar dat was erg spannend. Hij verliest constant koelvloeistof, waardoor het steeds de vraag is of je je bestemming redt zonder een kokende motor te krijgen. Het ging gelukkig goed. Ik had een leuke avond en we hebben erg lekker gegeten. Dit restaurant is zeker een aanrader. Voor vertrek vulde ik de koelvloeistof nog even bij met water, bracht Laura naar het metrostation en vervolgde mijn weg naar huis. Met het zweet in mijn bilnaad kwam ik gelukkig weer goed thuis aan. 

matroos en het meisje

Woensdag

Het was Maiks beurt voor de verrassingsdate, dus hij nam me mee naar Amsterdam voor The Friends Experience. Dat was grappig. Ik heb er een uitgebreide review over geschreven, dus klik vooral even door als je nieuwsgierig bent. We sloten het uitje af met een lunch bij de IJ Kantine, dat zat om de hoek. Later hoorde ik dat ik er net een collega had misgelopen, die was ook daar geweest. We waren trouwens niet met onze eigen auto gegaan, maar met een Greenwheels. Onze auto is niet meer te vertrouwen op lange stukken namelijk. En er is nog steeds geen nieuwe. 

Friends experience

Donderdag

Fee was al de hele week aan het zeuren dat ze koekjes wilde bakken in de herfstvakantie, dus op donderdag besloot ik dat het maar eens moest gebeuren. Ik heb zo’n supersimpel recept wat ik eigenlijk altijd maak, voor zanddeegkoekjes, dus het was eigenlijk zo klaar. De koekjes waren erg lekker, dit recept is eigenlijk altijd een succes. Daarna werden ze natuurlijk opgegeten. Verder ging ik op deze dag voor het eerst sinds 2 weken weer naar de sportschool. Deze was dicht vanwege een verbouwing en upgrade. Ik wist niet wat ik zag toen ik binnenkwam. Echt alles was anders. Niks stond meer waar ik het gewend was en niks werkte meer zoals ik het gewend was. Allemaal nieuwe apparaten die anders moesten worden ingesteld en anders werkten. Niks voor mij. Gaat weer weken duren voor ik alles snap. En ik had ook geen zin om iemand te vragen met mij mee te lopen, omdat ik me een beetje dom voelde dat ik het niet wist 😉 

Koekjes bewaren in koektrommel

Vrijdag

Vrijdag was een saaie dag. Ik had slecht geslapen en was moe, daarbij regende het de hele dag. Ik heb met Fee koekjes gebakken in de ochtend, Sterre weggebracht naar de trein en daarna eigenlijk zo weinig gedaan dat ik er geen herinneringen meer aan heb, haha. Behalve dan dat we om 18.00 uur weer naar het zwembad moesten voor zwemles C. En we pizza aten. De meisjes hadden eetbare paddestoelen gemaakt van kaasblokjes en tomaatjes. Die hadden ze neergezet op een mengsel van gras en basilicum. Ik dacht dat het alleen basilicum was wat ze in reepjes gesneden hadden, dus at alle sliertjes op. Tot ze vertelden dat ze gras uit de tuin hadden geplukt… Dus ik heb gewoon gras zitten eten! 

Zaterdag

Na mijn uurtje zwemmen in de ochtend was het tijd om even de stad in te gaan. Met name Yuren heeft nieuwe kleren nodig, alles van hem is te klein. Ik zal blij zijn als die jongen uitgegroeid is, ieder seizoen kunnen we een vermogen uitgeven aan nieuwe kleding voor hem. Die meiden schuiven we deels door, dus die hebben altijd genoeg kleren. Sterre schuift naar Lenthe en Lenthe naar Fee. Maar Yuren heeft meteen ook echt niks meer. En hij is behoorlijk kritisch tegenwoordig, alles wat ik leuk vind, vindt hij stom 🙂 Uiteindelijk hebben we 1 trui gevonden. Online maar weer verder zoeken. Eind van de dag gingen we ook nog even naar de zoon van Maiks broer en zijn vriendin. Zij hebben na lang zoeken eindelijk een huis kunnen kopen en daar waren ze net naartoe verhuisd. Leuk om gezien te hebben, tof huis ook zo voor starters. Daar hebben ze geluk mee gehad! 

Zondag

Het was een beetje een luierdagje. We sliepen uit, zelfs Fee was laat wakker. Daarna rustig opstarten met een ontbijtje en toen even wat lanterfanten in huis. Een wasje draaien enzo. Beetje lezen. Ik zette wat spullen op Vinted en Marktplaats en onze kinderstoel werd al meteen opgehaald. Ruimt weer lekker op. Om half 3 gingen we even een taartje eten bij het Tuincafé van Groenrijk. Sterre werkt daar sinds een paar weken in de bediening. Ze had het niet meer zo naar haar zin bij het restaurant, vanwege een nieuwe leidinggevende die haar onzeker maakte. Daarbij wilde ze ook wel eens een poosje de avonden gewoon thuis zijn. Dus nu werkt ze 1 a 2 dagen per week daar en het bevalt. Na het taartje gingen we naar huis en begon ik aan de herfst traybake voor het avondeten. Wat bijna niemand lekker vond (behalve Maik en ik), want pastinaak en champignons. Echt gezeur. Maar goed, dat ook weer doorstaan en toen was het tijd voor de Grand Prix. Die ik ondanks de slechte nacht ervoor zelfs volhield om te kijken, misschien omdat het best een spannende wedstrijd was. Van mij mag Max vaker op de 6e plek starten hoor. Maakt het een stuk minder saai. 

herfstkaars

Vorig artikelUitjes met tieners: 27 leuke activiteiten
Volgend artikelLaminaat versus hardhout: de beste keuze voor jouw woning
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Hi Judith, wat jammer dat jullie auto het laat afweten, maar fijn dat je wel met een Greenwheels op pad kon. We hopen dat het een goede rit was. Mocht je overwegen om je auto helemaal weg te doen, dan horen we dat graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in