Zwempret in waterpark Rulantica

RulanticaIn deze blog ga ik je alles vertellen over het tofste waterpark van Europa: Rulantica! Wij zijn hier in het voorjaar van 2022 geweest en dat was waanzinnig leuk. Hoewel ik in eerste instantie niets durfde, ging ik mee in het enthousiasme van de kinderen en probeerde ik steeds meer attracties uit. En ik vond het gaaf! Zwempret in waterpark Rulantica is echt voor iedereen, dat zul je ook verderop in deze blog lezen. Je tickets koop je hier

Lees ook: het leukste uitje over de grens is Europapark!

Zwempret in waterpark Rulantica

Goed, even uitleggen: Rulantica ligt heel dichtbij Europapark in het Duitse plaatsje Rust. Dit ligt bij de Franse grens, een klein uurtje onder Straatsburg. Vanuit de Randstad is het ongeveer 500 km en dus een uurtje of 6 rijden. Prima te doen in 1 dag dus. In Europapark waren wij in 2018 ook al eens geweest. Een geweldig pretpark waar de kinderen mooie herinneringen aan hebben. In 2018 was Rulantica nog in aanbouw, maar inmiddels was het klaar en konden wij eindelijk een kijkje gaan nemen. 

Kleurrijke huizen rulantica

Wat kost Rulantica?

Niet onbelangrijk natuurlijk om te weten wat het kost. Je koopt je ticket voor Rulantica apart van Europapark. Beide parken zijn wel prima met elkaar te combineren. Wij deden bijvoorbeeld 2 dagen Europapark en 1 avond Rulantica. Volwassenen betalen €42 per ticket voor 1 dag en kinderen vanaf 4 jaar €39. Je kunt ook alleen in de avond gaan, dan ben je iets goedkoper uit: €39 en €36. Dat hebben wij gedaan. We kwamen om 17.00 uur aan en zijn tot 22.00 uur gebleven. Er zijn ook allerlei restaurantjes in het zwembad, wij hebben gewoon een frietje gehaald. Als je daar bent, heb je geen zin om uitgebreid te eten en wil je vooral heel veel attracties uitproberen! Voor meer informatie over de prijzen en het kopen van tickets kun je op de website van Rulantica kijken. 

mechandise rulantica

Praktische informatie

Als je binnenkomt krijg je een polsbandje. Hiermee kun je naar binnen, maar dit is ook meteen de sleutel voor je locker en je kunt er eten en drankjes op kopen. Na afloop lever je het polsbandje weer in, reken je af wat je besteld hebt en kun je Rulantica weer verlaten. Voor kinderen zit er een beveiliging op, zodat ze niet eindeloos kunnen bestellen. Misschien handig om te weten 🙂 Blijf trouwens vooral tot het donker wordt, die lichtjes in de avond wil je echt meemaken. 

View rulantica avond

Voor jong…

Fee heeft natuurlijk nog geen zwemdiploma, maar gelukkig is er een heel gedeelte voor de kleintjes waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Emmers die vol met water lopen en onverwacht omvallen, glijbanen, kleutertoestellen, in het Snorri gedeelte kunnen de kleintjes hun hart ophalen. Wil je precies weten welke attracties er zijn, dan kun je hier meer lezen over wat er voor peuters en kleuters te doen is. Er staan voldoende strandstoelen voor de ouders om lekker te zitten en ze goed in de gaten te houden. Fee heeft er enorm genoten en riep mij steeds: mama, kom eens kijken! Heel leuk.

kleuter peuters rulantica

…en oud!

Veel attracties zijn geschikt voor de hele familie. Jonge kinderen zonder diploma mogen deze niet alleen doen, maar wel met een volwassene erbij. Dat was voor Fee heel leuk, want zo voelde ze zich niet buitengesloten van haar broertjes en zusjes. Er is echt genoeg te doen voor iedereen: of je nu jong bent of oud, houdt van actie of meer van rust, je hoeft je niet te vervelen. Ik zal zo vertellen welke attracties ik erg leuk vond en hoe ik ze ervaren heb, maar je kunt alles lezen over de attracties op de website van Rulantica zelf. Leuk voor de voorpret! 

lopen over water rulantica

Snorri’s Saga Lazy River

Wat ik heel leuk vond was de relaxte tocht op een zwemband door de verlichte tunnel in Rulantica. Fee mocht hier mee met een volwassene, de andere kinderen konden alleen. Je kreeg bij de start een grote zwemband waar je op moest gaan liggen. Vervolgens voer het water je mee door de Lazy River, waar je ondertussen mooie afbeeldingen, kleuren, licht en scheepswrakken tegenkomt. Door een beetje mee te peddelen ga je wat sneller, soms raak je even de kant, maar dan geef je een duwtje met je voeten en ga je weer verder. Wij hebben de Lazy River twee keer gedaan, want we vonden het heerlijk ontspannen.

lazy river snorri rulantica

 

Svalgur Rytt

Bij de Svalgur Rytt heb ik eerst een paar keer staan kijken voor ik durfde. De kinderen vonden het prachtig en toen Fee aan me vroeg of ik mee wilde liet ik me overhalen. Dat was nog wel een grap, want de eerste keer ging ik achterste voren de glijbaan af. Dan zie je dus niet waar je heen gaat en voel je alleen dat de zwemband waar je in zit steeds gelanceerd wordt en je heel heel snel gaat! Ik heb gegild, maar ik vond het wel tof. De tweede keer was ik beter voorbereid en zorgde ik dat ik zag hoe we gingen. Dat scheelde nogal in de engheid, al moet ik zeggen dat iets voor de tweede keer doen ook helpt. Je weet immers wat er gaat komen. We hebben deze attractie nog heel vaak gedaan!

Svalgur Rytt rulantica

Två Fall

Deze gaat nog sneller en heb ik uiteindelijk niet gedaan, maar de kinderen toch zeker een keer of 10, ze vonden het geweldig. Steeds opnieuw de trap op om de glijbaan weer te nemen. Het fijne was, dat het niet zo druk was in de avond, waardoor de wachttijd steeds erg meeviel. Ze konden alle attracties met gemak meerdere keren uitproberen. 

Två Fall rulantica

Vildstrøm

De Vildstrøm of beter gezegd de wildstroom is een buitenrivier waarvan het water op sommige momenten echt een wildwaterbaan is. Voor jonge kinderen is dit minder geschikt, omdat je soms ineens kopje onder gaat. Je moet echt wel een beetje kracht hebben om dan weer boven water te komen. Ik kwam ook een keer vast te zitten, waarbij de puber, die met mij mee was gegaan, de slappe lach kreeg. Het kostte me best wat moeite om weer mee te gaan in de stroom naar het eindpunt. Zeker leuk om te doen!

rode glijbaan rulantica

Nog meer attracties

Er zijn natuurlijk nog veel meer attracties, eigenlijk teveel om op te noemen. Denk bijvoorbeeld aan het golfslagbad Surf Fjørd en het buitenbad waar je ook nog een heerlijke poolbar vindt, een enorme glijbanenparcours en bovendien, als de zon schijnt, lekker op een strandbedje kunt liggen. 

buiten rulantica

buitenbad rulantica

poolbar rulantica

Thema’s in Rulantica

Net als in Europa-Park zijn er in Rulantica verschillende delen in thema’s. Geïnspireerd door de Noorse mythologie zie je Scandinavische details overal terugkomen. Het ziet er echt prachtig uit en het is zo leuk om te zien dat het Noordelijke thema helemaal is doorgevoerd. En Snorri zie je ook overal terugkomen. 

rulantica spannend

Waar overnachten?

Of je nu alleen naar Rulantica gaat of het combineert met Europa-Park, het is fijn als je een rustige slaapplek hebt. Voor het echte hygge gevoel slaap je het beste in hotel Krønasår, tegenover Rulantica. Dit hotel is geïnspireerd op het Hoge Noorden en dat zie je ook al meteen als je aankomt. Wil je liever in Europa-Park overnachten, dan kan dat ook, er is keuze genoeg in hotels met allerlei thema’s! Parkeren is gratis voor hotelgasten. Meer informatie vind je hier. Wij hebben zelf niet in een hotel van Europa-Park geslapen, maar een appartement (Appartement Alice, aanrader!) geboekt vlakbij Rust in Kappel-Grafenhausen. Dat vond ik ook heerlijk rustig 🙂 Rust heeft een mooie omgeving, ik ging ‘s morgens lekker hardlopen en kwam dan hertjes tegen en mooie uitzichten. Ik vond het zelf wel prettig om daar te ontprikkelen en dan later weer een dag in het pretpark te zijn. Entreetickets kun je bij Europapark zelf kopen of, en dat is soms goedkoper, via Dagtickets.nl

rulantica banden

Vorig artikelVerf ideeën ter inspiratie voor in huis
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #383
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in