Foto weekoverzicht Judith #419

tekst op theezakjeOpnieuw een veel drukkere week dan verwacht. Gelukkig is het over 4 weken alweer vakantie haha. En over 3 weken ga ik een paar dagen naar Madeira, dus dan kan ik ook bijkomen van alle hectiek deze weken. Er zijn veel collega’s uitgevallen, dus er moet werk opgevangen worden. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen, maar het is wel een taakverzwaring. Veel stond dus deze week in het teken van werk, maar in het weekend was er ook ontspanning. En Maik begon aan een klus die er al 6 jaar ligt 🙂

Maandag

De ochtend begon op een school met een aantal overleggen. Ik had een nieuwe collega mee, die ik aan het inwerken ben. Zo kon ze de kunst een beetje afkijken 🙂 Na de lunch was het druk met een aantal online overleggen en telefoontjes die ik moest plegen, de dag vloog voorbij. Helaas was er geen tijd meer om te sporten, dus dat heb ik maar geslipt. Het was niet anders. 

Dinsdag

Opnieuw een drukke dag. Om 9 uur begon deze met een online afspraak. Daarna ging ik naar kantoor voor de evaluatie van de sollicitatieprocedure en daarna weer terug naar huis voor een online afspraak. Om 5 uur was het even hectisch, want de bestellingen moesten nog weg en ik moest ook 2 kinderen ophalen van speelafspraakjes. En koken. Gelukkig lukte het allemaal, maar ik voelde me er wel onrustig van. 

kastanje spruitjestaart

Woensdag

Deze dag had ik gelukkig een groot kruis in mijn agenda gezet om even op adem te komen. Ik begon eerst maar eens met 7,5 km hardlopen. Het was windstil, maar koud. Het ging lekker en ik was blij na een week niet hardlopen weer gegaan te zijn. Daarna was het opnieuw tijd voor mijn laptop. Ik heb gewerkt, maar vooral thuis en had de ruimte om even wat administratie te doen. Het was fijn dat dat even kon, alsnog vloog de tijd voorbij. Voor ik het wist moest ik alweer gaan koken. Dit keer ging ik vroeg naar bed om nog even lekker te lezen. 

juut aan het werk jan 2023

Donderdag

Geen tijd voor sport deze dag, maar ik ging wel op de fiets naar mijn werk. Ik heb een hele krakkemikkige fiets, dus ik vond het geen fijn ritje. Bovendien stond er een harde wind, ik deed er 10 minuten langer over dan normaal. Anyway, we hadden een studiedag en het was een lange dag. Het was grotendeels wel nuttig, maar gedeeltelijk vond ik ook wel dat het iets efficiënter had gekund. Dat komt misschien ook doordat ik het gewoon heel druk heb en dan honderdduizend dingen in mijn hoofd heb die ook nog moeten gebeuren. Daar ga ik nooit zo lekker op, dus dan vind ik zo’n studiedag soms ook wel wat zonde van mijn tijd. Gelukkig was het wel heel gezellig met collega’s, dus dat maakt veel goed. De rit naar huis ging voorspoediger dan heen, want ik had de wind mee. Om 10 over 6 stapte ik binnen en besloot ik ter plekke dat ik pasta ging maken in plaats van het ingewikkelde recept dat gepland stond. Het was daar te laat voor. 

sterre kunstwerk

Vrijdag

Om kwart over 8 liep ik al buiten voor een rondje van 5 km. Ik sport het allerliefste ‘s morgens vroeg. Ik merk dat ik er vaak geen zin meer in heb als ik al aan de dag begonnen ben. Plus dat er dan vaak iets tussenkomt van werk. Het was een fijn rondje en om 9 uur zat ik in de auto met Sterre om naar de orthodontist te gaan. Zij moest happen voor een nachtbeugel, zodat haar tanden niet in de oude stand teruggaan nu ze geen beugel meer heeft. Daarna ging ik naar huis en net toen ik lekker wilde gaan lezen, kwam er weer allerlei werk tussendoor fietsen. Mailtjes, telefoontjes, etc. Dus lezen lukte uiteindelijk niet echt. Dat moet dan maar doorschuiven naar het weekend. Ik was in elk geval blij dat het avond was en ik mijn werktelefoon lekker weg kon leggen. Beetje teveel met werk bezig geweest op mijn vrije dag. 

lenthe jan 2023 klaar voor cld

Zaterdag 

Uiteraard begon de zaterdag met zwemmen. Helaas geen 60 baantjes, maar slechts 40, want Yuren moest heel vroeg voetballen. Ik kon dus geen uur zwemmen. Daarna heb ik de hele poos gelezen in de Omwenteling. In dit boek lopen fictie en non-fictie door elkaar heen, maar het gaat over de geschiedenis van de vrouw van vroeger tot nu. En over emancipatie. Mooi om te lezen. Om 11 uur gingen we met Lenthe naar een middelbare school kijken. Ze zit nog niet in de laatste groep, maar we vinden het wel fijn om dit jaar alvast een rondje scholen te doen. Zo heeft ze vast een beetje een idee en kunnen we volgend jaar wat gerichter oriënteren als ze ook echt en beslissing moet nemen. Toen we thuis waren heb ik de rest van de middag mijn boek uitgelezen. ‘s Avonds keken we met z’n allen Wie is de Mol. 

de schildermantrap verven

Zondag

We sliepen uit, heerlijk. Fee kwam pas om half 10 uit bed. Toen moest ik me nog best haasten, want ik wilde hardlopen en moest om 12 uur in Scheveningen zijn. Het lukte uiteindelijk allemaal net. Het hardlooprondje ging lekker, ook al was het maar 5 km. Meestal loop ik op zondag een wat langer rondje, maar dat redde ik tijdtechnisch gezien nu niet. Daarna snel douchen en in de auto naar Scheveningen Haven, waar ik had afgesproken met Helen. Het was superdruk, wie had dat gedacht op zo’n grauwe dag? Na wat rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek, besloot ik gewoon aan de kant te gaan staan en te wachten tot er iemand vertrok. Dat duurde gelukkig niet al te lang en zo was ik maar een kwartier te laat in de strandtent. Waar het ook heel druk was en de bediening niet al te soepel verliep. We moesten lang wachten tot we konden bestellen en daarna ook heel lang tot de lunch klaar was. Gelukkig hadden we elkaar alweer een poosje niet gezien en hadden we genoeg te kletsen. Rond 4 uur was ik weer thuis, waar Maik hard gewerkt had aan de trap. Dit weekend heeft hij 1 van de 2 trappen helemaal geverfd en het is erg mooi geworden. Blij mee! Ik hoop dat hij volgende week de andere trap wil doen, zodat we dit klusje ook kunnen afvinken. ‘s Avonds keken we nog Ik Vertrek terug. Bij het intro dachten we: wat is dit nu weer voor stel? Later zagen we dat het de vaders waren van een meisje uit Yuren z’n klas op de basisschool, waarvan we de moeders goed kennen, omdat de kinderen daar wonen. Supergrappig! 

Aloha

Vorig artikelMarken bezoeken: bezienswaardigheden en highlights
Volgend artikelLeuke kinderschoenen voor groeiende voeten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in