Foto weekoverzicht Judith #252

juut blueHet was me het weekje wel. Het was durk met werk, druk met sporten, druk met de kinderen en dan ook nog eens een druk (maar superleuk!) weekend. Helaas werd Yuren aan het einde van de zondag opeens niet lekker. Hij klaagt over misselijk, dus ik ben benieuwd wat voor nacht het gaat worden.. Maar nu eerst de rest van de week in mijn Foto weekoverzicht Judith #252.

Maandag

Zoals gezegd was het een drukke werkweek. Die begon op maandag. Ik had eerst vergadering op kantoor, daarna moest ik snel weg naar een school voor een afspraak en vervolgens had ik nog de hele middag overleggen op een andere school. Sporten kon dus alleen in de avond, en hoewel ik geen zin had, ging ik toch. Doodmoe kroop ik daarna in bed en viel als een blok in slaap.

juut red

Dinsdag

Opnieuw een drukke werkdag. Ik begon met observaties op een school hier in de wijk. Het fijne daarvan was, dat ik lekker een stukje kon lopen. Het was mooi weer, dus dat was geen straf. Daarna had ik best wel haast, geen tijd voor lunch, maar meteen door naar kantoor voor een overleg met collega’s om een bijeenkomst voor te bereiden. Tot slot moest ik nog naar een school voor een overleg en eind van de middag ging ik nog even hardlopen hier in de wijk. Ik had daarna een beetje last van inspanningsastma, heel vervelend, maar gelukkig onschuldig. Het trok vrij snel weer weg.

feetje spell

Woensdag

Woensdag was de stakingsdag, maar ik ging niet staken. Ik ondersteun de staking voor beter onderwijs trouwens wel hoor. Ik ben gewoon geen staker. Dus ik zat de hele ochtend op een school voor gesprekken met een directeur. Superleuk, want we waren echt bezig met de kwaliteit van het onderwijs en daar krijg ik enorm veel energie van. Als ik het gevoel heb dat we heel constructief bezig zijn, kan het me niks schelen dat het me 5 uur van mijn dag kost. Om 2 uur moest ik wel opschieten voor de volgende afspraak, die notabene tot half 7 duurde. Omdat Maik met Yuren naar de voetbal was, had hij mij gebracht en bracht de directeur van deze school me weer naar huis. Opnieuw geen zin om te sporten, maar ik ging toch.

fee knutselen maan schijnt door de bomen

Donderdag

Normaal is donderdag altijd mijn vrije dag, maar vandaag moest ik naar een bijeenkomst in een wijkgebied in Den Haag. Het was een succesvolle bijeenkomst en daarna kon ik meteen door naar school om Fee op te halen. We knutselden ‘s middags, maar ik was ook heel moe en bleegh omdat het de tijd van de maand was. Dus hing daarnaast een beetje op de bank. Het sporten skipte ik, kon me er niet toe zetten. Vroeg naar bed leek me een beter idee.

delegatie mee naar huis

Vrijdag

De volgende ochtend voelde ik me een stuk beter. Ik begon in de sportschool en had daarna nog tijd om te werken. ‘s middags deed ik wat spelletjes met de kinderen. Er gingen ook nog wat kinderen van school mee naar huis, zowel Fee als Lenthe hadden iemand mee. Oh ja, er zitten bij Lenthe nog steeds neten in haar haar. Er moet dus ook een luis zijn, want er komen steeds nieuwe bij. Maar die kan ik maar niet vinden! Zo irritant! Heb alles al gedaan: kammen, met antiklit, maar hij komt niet boven. Iemand nog een geniale tip? Ik denk nl dat het er maar eentje is.

kast slaapkamer kubus

Zaterdag

Vroeg uit de veren om te zwemmen, en vervolgens ging ik met Maik aan de slag in de werkkamer. Er stond zoveel rotzooi waar ik echt vanaf wilde, meubels ook enzo. Die hebben we op marktplaats gezet, en gelukkig werd een heleboel dezelfde dag nog opgehaald. Verder zocht ik heel veel spullen uit, wat lekker opruimde. Ik wil ook de kubuskast uit onze slaapkamer verkopen. Met pijn in mijn hart, maar hij past in dit huis nergens echt goed. Mocht iemand interesse hebben, laat het gerust weten 🙂 In de avond keken we met z’n allen Kinderen voor Kinderen. Ik was zelfs nog heel even kort op tv, helemaal aan het begin.

kinderen voor kinderen kijken

Zondag

Ook op zondag moesten we er vroeg uit. Ik had namelijk kaartjes voor de voorstelling van Sesamstraat in Hilversum. We besloten er meteen maar een dagje uit met het hele gezin van te maken. Maik en de andere kinderen gingen dus mee die kant op, maar in plaats van Sesamstraat gingen zij naar het museum van Beeld & Geluid. Dat bleek superleuk en heel interactief, maar daar zal ik nog apart een blog over schrijven binnenkort. Sesamstraat was ook geweldig, Fee heeft zo zitten genieten. Maik kwam mij om half 1 halen, daarna reden we door naar het centrum van Hilversum om te lunchen. Ik had ergens gelezen over een superleuk lunchtentje, waarbij je je bestelling op een briefje kunt schrijven een met een bal in een pijp mag gooien, zodat deze in de keuken uit komt. YourCoffee heet het, en het was echt een leuk restaurantje. Mocht je ooit nog eens daar zijn, zeker langs gaan.

sesamstraat

beeld en geluid hilversum toppop

Museum beeld en geluid nieuws

Wondr

Na de lunch gingen we nog een paar uur terug naar het museum van Beeld & Geluid en daarna gingen Sterre en ik naar Wondr in Amsterdam. Ook daar komt nog een aparte blog over met nog veel meer toffe foto’s maar dit is vast een voorproefje. Dit is een soort instagrammable speeltuin voor volwassenen. Sterre wilde er heel graag heen. Het was voor de jongere kinderen ook best leuk geweest, maar zij mochten alleen onder begeleiding van een volwassene mee. En dan 1 kind en 1 volwassene, dus dat ging in ons geval niet lukken met 4 kinderen. Maik ging dus met de kleintjes warme chocolademelk drinken en Sterre en is vermaakten ons anderhalf uur in Wondr. Mocht je in de buurt zijn, zeker de moeite waard. We sloten de dag af bij Lof der Zotheid in Den Haag, waar we spareribs gingen eten. Dit is een heel leuk en kindvriendelijk restaurant, waar we wel eens vaker komen. De laatste keer was echter al best een tijd geleden. Helaas werd Yuren aan het einde van de dag opeens heel misselijk, zoals ik al in de intro van deze blog aankondigde. Ik ben dus benieuwd hoe de nacht gaat verlopen…

yourcoffee hilversum

wondr tel

wondr schommel met ster

glijden wondr

Vorig artikelGourmetten met kinderen
Volgend artikelHet Sinterklaasjournaal, wel of niet kijken?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in