Foto weekoverzicht Judith #395

Yuren en sterre boeken kaftenWat was het weer een mooie, zonnige week! We hebben dit jaar wel echt geluk met het weer vind ik. Vorig jaar was een mindere zomer, maar dit jaar heeft de zon veel geschenen.  Ik word er wel blij van. Natuurlijk is de droogte niet prettig voor de plantjes, maar ik vind het heel fijn als ik ‘s morgens meteen lekker buiten in het zonnetje kan zitten. Op vrijdag en in het weekend vond ik het overigens wel echt bizar heet. Ik heb een deel van de dag binnen gezeten, omdat ik echt oververhit raakte. Verder hebben we heel veel ijs gemaakt deze week. Citroenijs, Lavendelijs, Bramenijs, Chai ijs en bananenijs. 

Maandag

De kinderen sliepen uit tot half 10. Ik had niet verwacht dat ik dat ooit nog eens zou meemaken, maar sinds de pubers de trend zetten, gaan de kleintjes in hun ritme mee. Tegenwoordig plan ik mijn dagen dus iets anders in. Vaak ging ik ‘s morgens eerst sporten, wat ik trouwens nog steeds fijn vind, maar het is ook heerlijk om een paar uur ongestoord te kunnen werken. Dus als Maik opstaat om naar zijn werk te gaan, ga ik er zelf ook uit en ga ik even wat werken. Ideaal. Zo was maandag dus een goede werkdag. Toen iedereen eruit kwam, was ik eigenlijk wel klaar dus kon de laptop dicht. De jongste meisjes wilden citroenijs maken, wat goed lukte. Verder deden ze spelletjes en zat ik lekker in de tuin. Het was een prima dagje, met gezellige kinderen en niet teveel ge-mamma. Was daardoor ook minder moe in de avond. 

Citroenijs met basilicum zonder ijsmachine maken in de vriezer

Dinsdag

Dit keer ging ik wel vroeg sporten. Heeft niemand wat van gemerkt, want toen ik thuis kwam was er niemand beneden. Werken deed ik niet, ik had de dag ervoor zoveel gedaan dat dat niet echt nodig was. Yuren en Sterre besloten samen boeken te gaan kaften. Sterre vond het leuk daar een filmpje van te maken, een soort tutorial met hoe je boeken kaft, dus dat heeft ze op haar YouTube gezet. Dus mocht jij pubers in huis hebben die ook nog moeten kaften, zet ze gerust met hun kaftpapier en boeken voor dit filmpje, want het is redelijk duidelijk vind ik. En grappig. Maar misschien komt dat omdat het mijn eigen kind is 🙂 

Woensdag

Deze woensdag was Maik gelukkig vrij, zodat ik er even niet alleen voor stond. Ik vertrok ‘s morgens met Lenthe naar de binnenstad van Delft. Ze wilde shoppen en met mij lunchen, even een beetje privetijd dus. Daar vraagt ze zo af en toe om en dat is natuurlijk ook prima. Kennelijk heeft ze daar behoefte aan. Dus gingen we. Jammere was wel, dat ze qua kleding niks leuk vond. Uiteindelijk vonden we slechts 1 jurkje bij de C&A en een paar oorbellen wat ze wilde hebben, verder niks. We lunchten bij Zondag, lekker in het zonnetje, en gingen toen weer naar huis. 

lenthe juut zondag cafe aug 2022

Donderdag

De kinderen waren redelijk vroeg eruit vanmorgen. Terwijl zij ontbeten, ging ik naar de sportschool. Dat gaat weer heel lekker, ik ben bijna bij alles weer terug op de zwaarte van voor de Coronacrisis. Heeft wel lang geduurd, maar des te fijner is het om te ontdekken dat ik nu soms zelfs iets zwaardere gewichten pak dan ervoor. Nu maar hopen dat de sportscholen deze winter niet opnieuw dichtgaan. Dan kan ik weer opnieuw beginnen. Ik blijf dat ook nog steeds onbegrijpelijk vinden om iets dicht te gooien dat juist goed is voor de gezondheid. Hoeveel levens zal dat op de lange termijn wel niet kosten? Toen ik thuis kwam heb ik Chai ijs gemaakt. Ik ben nogal in to het ijs maken momenteel. De rest van de dag waren we lekker buiten. De kinderen een beetje in het zwembadje dat we hadden opgezet, ik op de bank onder de parasol aan het lezen. We aten quesedilla’s, de kinderen vonden dat verrassend lekker en we hadden Chai ijs met abrikozentaart als dessert.

Fee in badje aug 2022 fee bij mama aug 2022

Vrijdag

De laatste werkdag van de week alweer. Een week die met de kinderen een stuk beter was verlopen dan vorige week moet ik zeggen. Direct na het opstaan ging ik 5 km hardlopen. Dat ging goed, ondanks dat ik het al behoorlijk heet vond. Nadat ik had ontbeten kwamen langzaam aan de kinderen ook beneden. Inmiddels was het in onze tuin bloedheet. Ik had het boek “Ik ga leven van” nu bijna uit, dus ik wilde het doorlezen, zodat ik het uit zou hebben vandaag. Dat is gelukt. Terwijl de kinderen ook aan het lezen waren, of lekker in het badje gingen ravotten, kon ik rustig lezen. Ik vond het trouwens een moeizaam boek. Pas op bladzijde 75 kwam ik er een beetje in, daarvoor was het een worsteling. Verder vind ik de schrijfstijl niet prettig. Heel grof en ook chaotisch. Stukken over wat ze meemaakt worden afgewisseld met wat ze over iets denkt, waarbij ze vaak in herhaling valt maar dan andere woorden gebruikt. Even goed voel ik wel de onderdrukking die ze ervaart en de zware keuzes die ze moet maken (vrijheid versus familie, want een tussenweg is er niet). Het verhaal is interessant en ik ben dus wel blij dat ik het gelezen heb. Had het uiteindelijk ook in 3 dagen uit. Maar het is geen makkelijk of meeslepend boek waar je meteen in zit. 

ijsjes eten aug 2022 picnicken aug 2022

Zaterdag

Deze bloedhete dag begon ik in de sportschool met airco. Even wat krachttraining doen en op de loopband. Voor iets van beweging buiten vond ik het veel te heet. Ik heb vooral gelezen in een niet superleuk boek wat ik ergens uit een minibib had geplukt. Het verhaal kreeg helemaal op het laatst toch nog een verrassende wending, waardoor ik het uiteindelijk toch beter vond dan ik dacht. Maar niet echt een boek om hier te delen. Wel eentje die meetelt voor de leeschallenge. Fee staat op dit moment voor met 3 boeken ofzo. Ik ben na deze in een hele dikke begonnen, dus tja, dan lees je ze ook niet zo snel uit. Denk niet dat ik haar in een week nog ga inhalen, maar ja. Dan krijgt zij de boekenbon, eerlijk is eerlijk! In de avond zijn we naar het strand gegaan. Pas om half 8. Naar Ter Heijde, daar was het niet zo druk en vonden we makkelijk een parkeerplek. De kinderen hebben eindeloos krabbetjes en zeesterren gevangen (en later weer uitgezet), we zagen de zon in de zee zakken, dronken wijn, picknickten, vliegerden en maakten heel veel foto’s. We bleven tot half 1 en zagen tientallen vallende sterren. Fee ook voor het eerst in haar leven, ze vond het zo leuk. Helaas was er geen zeevonk. 

vliegeren aug 2022

krabbetjes en zeesterren z

kinderen strand aug 2022

maan aug 2022

Zondag

Het is nog steeds vakantie, dus is het zwembad dicht op zaterdag en zwem ik dus, samen met vele anderen, op zondag. Niet normaal zo druk en eigenlijk niet fijn zwemmen met zoveel mensen, maar ja. Na een klein uurtje ging ik weer naar huis en begon de dag. Sterre was notabene ook al wakker, want zij wilde haar muur gaan verven. Ineens is ze haar bruin met roze kamer beu en wilde ze een andere “vibe” 🙂 Alles moet nu wit met groen. We hadden nog witte verf staan dus ze kon zo aan de slag. Verder hebben we een nieuw dekbedovertrek in groen voor haar gekocht, een nieuw kussen en plaid voor op haar bed. Ze wil ook graag planten, dus daar gaan we nog op af. Evenals een ander bed. Haar bed is roze, maar ik heb nu exact hetzelfde bed op Marktplaats gevonden in het wit. Dus kijken of we die deal kunnen sluiten en dan zetten we haar bed voor hetzelfde bedrag te koop. Verder vonden we het te heet om iets te doen. Ik heb een beetje zitten lezen op de tuinbank. Maik was ook niet echt actief door de hitte dus het werd een redelijk lazy Sunday. Hij en Yuren gingen rond lunchtijd wel karten. Daar had Yuren het de hele vakantie al over, dat ie dat nog wilde doen. Rond 4 uur kwamen de buren nog even borrelen. We hadden ze een maand niet gezien door onze vakanties, dus het was gezellig om met een Hongaars wijntje even bij te kletsen. 

maik yuren karten aug 2022

Vorig artikelLavendelijs zelf maken van lavendelbloemen uit de tuin
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #396
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in