Foto weekoverzicht Judith #396

fee gele badjeDe vakantie zit erop! Vandaag gaan we weer in het gewone werkende ritme. Ik heb er best wel zin in. De vakantie was heerlijk, zeker toen we weg waren, maar daarna de hele dag “aan” moeten staan vind ik na al deze weken best pittig. Dus fijn om af en toe weer even in een leeg huis te kunnen werken. En voor de kinderen ook fijn om weer naar school te gaan met hun vriendjes en vriendinnetjes. 

Maandag

Een van de beste vriendinnen van Lenthe was terug van vakantie dus Lenthe ging met haar spelen. Daardoor had Fee niemand om mee te spelen en die vroeg dus veel aandacht. Dat maakte weer dat ik vrij weinig kon doen. Ik had willen schoonmaken, maar het ging gewoon niet. Ik heb nog wel een klein beetje gewerkt en de keuken opgeruimd. Met dat laatste ben ik nog niet klaar. Ik heb heel veel uitgescheurde recepten liggen die ik allemaal even moet uitzoeken en archiveren. Verder regende het twee keer heel hard hier, dus heb ik alle binnenplanten buiten gezet in de regen. Even al het stof eraf en bewateren na al die droge dagen. Ze knapten er meteen zichtbaar van op. In de middag moest Fee ook nog gaan zwemmen en mocht ze naar het volgende badje. Hoera voor haar! ‘s Avonds haalde Maik een bed op voor Sterre in Gouda. Ik had dat via Marktplaats gekocht voor €75 en haar eigen bed voor precies hetzelfde bedrag verkocht via Instagram. Ze wilde namelijk precies hetzelfde bed, maar dan in het wit. Eerst hadden we bedacht dat het het moest verven, maar toen ik hetzelfde bed op Marktplaats zag dacht ik: dit kost niks, behalve de benzine en de tijd, prima deal! Maik zette het bed direct in elkaar, zodat ze er meteen op kon slapen. 

planten buiten zetten

Dinsdag

Ik ben begonnen met iedereen rond 10 uur wakker te maken, dus ook de pubers. Zo kunnen ze deze laatste vakantieweek weer langzaam wennen aan wat vroeger opstaan. Ik ging eerst een rondje hardlopen en daarna heb ik iedereen uit bed gehaald. We zaten dus nagenoeg met z’n allen aan het ontbijt. Verder heb ik schoongemaakt, dat was heel hard nodig. Lenthe ging bij een vriendinnetje spelen en bleef daar ook eten. Wij aten kaasfondue. 

kaasfondue

Woensdag

Om half 9 startte mijn ochtend met een wandeling met Niky, die ook weer terug was van vakantie. Helaas kregen we halverwege een bui op ons nek, maar het was wel leuk om na al die weken weer even bij te praten. Vanaf 10 uur druppelden de kinderen een voor een uit bed en hebben we aan de eettafel ontbeten en zitten kletsen. De kinderen vroegen of ik een dagplanning kon uitprinten om in te vullen, blijkbaar hadden ze daar behoefte aan. Dit doen we voorheen wel vaker in de vakantie, omdat ze zich anders vervelen en steeds om schermpjes vragen. Ik had het nu juist een beetje losgelaten, omdat ze wat groter worden, maar de jongste twee vinden het toch wel fijn om in te vullen. Het geeft ze zelf ook een beetje structuur op hun vrije dag. ‘s Middags wilden ze koekjes bakken. Dat kon echt zonder mij zeiden ze. En ze zouden ook alles netjes opruimen. Afijn, binnen 3 minuten kwam de eerste “mama” al en na 10 minuten stond ik dus koekjes te bakken met twee toekijkende kinderen 😉 De koekjes waren trouwens wel heel lekker hoor. Van Yuren is de voetbaltraining weer begonnen, dus hij moest daarheen in de avond. We zaten dus niet als gezin aan tafel. Later die avond werd Sterre’s bed nog opgehaald, wat ik verkocht had. 

wandelen met nik aug 2022

Donderdag

Het was mijn dag niet zo. Ik had slecht geslapen dus voelde me moe en de kinderen vroegen veel aandacht en maakten ruzie. Dat moest ik steeds oplossen, heel vermoeiend. Zelf besloot ik mijn jaargang foodies uit te zoeken. Kon dat eindelijk ook weg. Het was gelukkig mooi weer, dus we konden nog lekker buiten zitten in de middag. Ook begonnen de eerste werkmails en appjes weer te komen, dus ik hield mijn werktelefoon in de buurt. Eind van de dag moest Lenthe naar rolschaatsles. Zo vloog de dag voorbij. Ik maakte een herfstig recept: pasta met kastanjesaus, salie en pancetta. Was erg lekker! 

Juut fee samen buiten liggenrolschaatsles lenthe

Vrijdag

Ik had slecht geslapen wegens een mug, dus ik bleef wat langer liggen. Om half 10 ging ik eerst maar eens hardlopen. Dat ging niet zo lekker, geen idee waarom niet. Het was wel warm vond ik. Maar mijn hartslag ging snel omhoog en dat mag niet van de sportfysio dus moest ik steeds langzamer gaan lopen om ‘m weer te laten dalen. Had dus een heel slechte tijd daardoor. We leenden een spelletje bij de buren: Clever tot de 3e macht. Best ingewikkelde spelregels, dus ik moest nog een paar keer appen om te vragen hoe iets moest, maar uiteindelijk kwamen we er uit. De rest van de dag stond vooral in het teken van lezen (Fee wilde Yuren inhalen met de leeschallegne), Sterre’s rooster en klasindeling en er kwam een vriendinnetje spelen van Lenthe. 

Bistro le petit chef rijswijk

Zaterdag

Maik had een nieuwe fiets gekocht voor Yuren via Marktplaats. Die moest worden opgehaald en daar hadden we een fietsendrager voor nodig. Die leenden we bij Maiks broer en zo kwam het dat we daar rond 10 uur om de koffie gingen. En spontaan besloten om die avond te komen barbecuen. Maiks ouders zouden er ook zijn. Zo vaak lukt het niet om de hele familie bij elkaar te krijgen (de inmiddels volwassen neef en nicht van onze kinderen waren er ook) dus dat was extra leuk. Terwijl Maik en Sterre met de auto via de winkels naar huis reden (ze hadden nog wat boodschappen te doen), besloot ik naar huis te lopen. Dit is precies 4 km en ook nog best een leuke route door de natuur, dus een prima wandeling. De rest van de dag ben ik verder gegaan met de recepten uitzoeken, een spelletje Clever doen en nadat Maik de nieuwe fiets van Yuren had gehaald vertrokken we naar Maiks broer voor de bbq. Het was een gezellige avond, waarbij de rosé rijkelijk vloeide  en we lekker hebben gegeten. 

oma met kids aug 2022

Fee sterre gekke bek

Zondag

De allerlaatste vakantiedag. We deden weinig. Ik ging uiteraard wel zwemmen, maar daarna wilde ik niks. Een beetje in de zon zitten, alleen deed die zon maar matig z’n best. In de middag lukte het heel even een paar uurtjes, maar al snel kwamen er wolken en werd het koud. De Heksje Lily ijstaart van Fee was klaar, dus die aten we op met z’n allen en ik las verder in het boek Vlam waar ik nu in bezig ben. Ondanks de lovende recensies ben ik er zelf nog niet wildenthousiast over. Het kost nogal wat moeite om de door elkaar lopende verhaallijnen te snappen. Soms is een hoofdstuk heel spannend, maar dan gaat het volgende hoofdstuk opeens weer 15 jaar terug in de tijd of juist 15 jaar verder of over andere mensen, waardoor ik er niet lekker in kom. Dat het zich afspeelt op een niet bestaand eiland komt een beetje sciencefiction achtig op mij over en dat helpt ook niet. Toch ga ik wel proberen verder te lezen, wie weet komen de verhaallijnen binnenkort bij elkaar. Maik verzorgde de avondmaaltijd, omdat hij vanmiddag in de zon in slaap was gevallen en dus meer energie had dan ik 🙂 Vond ik wel eerlijk verdeeld. De kinderen moesten vroeg naar bed wegens school morgen en zo eindigden Maik en ik de dag nog met een potje Clever. Inmiddels begrijpen we het namelijk en is het een leuk spel. En nu… op naar het nieuwe schooljaar! 

fee heksje lily ijstaartmet

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #395
Volgend artikelEen kickstart voor de komende herfst: zo houd je je immuunsysteem op peil
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in