Foto weekoverzicht Judith #353

Ondergaande zon rijswijkSoms verlopen dagen of zelfs nachten een beetje anders dan gepland. Dat hadden wij deze week. Dat begon met de nachten en dat had meteen gevolgen voor de dag. We hadden namelijk zieken. Wat natuurlijk niet zo gek is, in de herfst, maar toch. Tegenwoordig hebben we niet meer zoveel gebroken nachten, dus als je dat ineens wel hebt, valt dat niet mee. Gelukkig bleef het bij 2 zieke kinderen. Eind van de week gingen we naar Luxemburg

Maandag

We waren zondag uit eten geweest met de hele familie van Maik. Dat was gezellig geweest, en lekker. De kinderen hadden het ook erg naar hun zin gehad met hun neef en nicht. Helaas kwam Yuren rond middernacht huilend zijn bed uit dat hij zich niet lekker voelde. De hele nacht liep hij te spoken, hij had buikpijn en dat was ‘s morgens nog steeds zo. Hij wilde ook niks eten of drinken. Uiteindelijk hebben we die nacht maar twee uurtjes geslapen, dus geradbraakt zaten Maik en ik wèl aan het ontbijt, klaar voor een drukke werkdag. Yuren bleef thuis. Hij sliep een gat in de dag en was daarna weer in orde. Zo gaat het bij hem altijd: hij slaapt zijn ziek zijn er uit. Ik had zelf een onwijs drukke dag met spannende afspraken. Alles verliep gelukkig goed, maar tijd om te gaan wandelen met Niky was er niet meer. Ik ben dan na het eten van kant en klare pizza nog een rondje door de wijk gaan lopen, zodat ik toch nog even wat beweging had. Vervolgens gingen Maik en ik vroeg naar bed, we waren allebei doodop. We keken nog wat tv en vielen volgens mij al rond 22.00 uur in slaap. Maar niet voor lang…

trapgat huis

Dinsdag

Om 1 uur ‘s nachts stond Lenthe huilend aan ons bed. Zelfde klacht als Yuren, enorme buikpijn. Het emmertje werd er weer bijgepakt en het duurde niet lang voor alles er uit kwam. Zo waren we zo’n beetje de hele nacht in de weer. Tegen vieren werd Lenthe rustig en konden we allemaal nog een beetje slapen. Yuren kon weer naar school, maar dit keer bleef Lenthe thuis. Ik had geluk dat mijn afspraken allebei op online waren gezet, waardoor ik gewoon thuis kon blijven. Lenthe sliep tot na twaalven. Die had wat in te halen. Ik ook, maar ja, werk he. Sterre had een verkort lesrooster en was vroeg thuis, dus toen zij er was ben ik in mijn lunchpauze een half uurtje gaan hardlopen (door de regen). Daarna zat eigenlijk de rest van de middag vol met overleggen en natuurlijk nog koken. 

omelet met groene groenten

Woensdag

Voor het eerst sinds weken had ik geen enkele afspraak voor mijn werk op woensdag. Ik ging als eerste naar de sportschool en toen ik thuis kwam, was het eigenlijk alweer bijna tijd om de kinderen van school te halen. Normaal doet Maik dat, maar hij had zijn vrije dag geruild met as vrijdag, omdat we dan naar Luxemburg gaan. Daarna was de middag hectisch. Fee was gaan spelen en zij werd thuisgebracht, Yuren moest naar de voetbal, ik moest de bestellingen wegbrengen en daarna maakte ik pasta. Ondanks mijn vrije dag, kwamen er tussendoor ook nog wat telefoontjes en mails van mijn werk. We gingen vroeg naar bed, want ik was nog steeds moe van die 2 nachten met een ziek kind. Gelukkig is er verder niemand meer beroerd geworden tot nu toe!

juut okt 2021

Donderdag

Donderdagochtend ging ik eerst 10 km hardlopen. Het was niet zulk lekker weer, maar het ging gelukkig wel goed. Daarna douchen en achter de laptop. Ik had een heleboel werk te doen. Dus achter elkaar door aan de slag. Het fijne is dat de kinderen op donderdag allemaal pas om kwart voor 3 thuis zijn, dus ik kon ook echt goed doorwerken na het sporten. Op maandag, woensdag en vrijdag moet ik Fee altijd al vroeg halen, dan heb ik vaak nog maar een uurtje na het sporten. Rond 13.00 uur ging ik tussendoor nog even naar de teststraat voor een PCR test. Zonder klachten, maar ik wilde kijken of je daarmee ook een QR code kon krijgen voor wat langer dan 24 uur. Het was dus een test om te testen 🙂 Eind van de dag moest Lenthe nog naar pianoles en toen zat de dag er weer op. We kregen ook nog goed nieuws: Fee mag volgende week voor het eerst naar zwemles! Ze staat al geruime tijd op de wachtlijst en ik had niet verwacht dat ze al aan de beurt zou zijn, maar dus toch… De laatste uit het nest die haar diploma’s gaat halen. Nog even doorbikkelen met wekelijks naar het zwembad en dan is het voorgoed klaar voor ons 🙂 

woonkamer okt 2021

Vrijdag

Ik had heel slecht geslapen, geen idee waarom. Ik heb dat soms. Dan lig ik maar te woelen en draaien. Irritant. Na het ontbijt moest ik nog even kort vergaderen en daarna was het tijd om onze spullen in te pakken voor het weekendje Luxemburg. Maik bracht de kinderen naar opa en oma en rond half 11 vertrokken we voor de rit van 4 uur. Inmiddels had ik ook de uitslag van de PCR test van de GGD. Die was zoals verwacht negatief. Maar het fijne daarvan, mijn experiment was geslaagd. Ik kon een internationale QR code aanmaken die 72 uur geldig was. Nu was dat helemaal nergens voor nodig, want zowel in België als in Luxemburg hoefden we nergens iets te laten zien. Het is wel goed om te weten voor een volgende keer als ik ergens heen ga waar dat wel nodig is. Maar goed, halverwege in Hoeselt stopten we voor de lunch. We kwamen terecht in een Brasserie (de Vrije Valk) waar bijna niemand was, maar waar we fantastisch lekker gegeten hebben. Eentje om te onthouden. In Luxemburg reden we naar een uitkijkpunt met zicht op kasteel Bourscheid, maar het was erg grauw dus een heel mooi uitzicht was het niet. We aten ‘s avonds in het hotel, omdat alles in de omgeving vol zat. We hebben op zich goed gegeten, maar het haalde het echt niet bij de kwaliteit van de lunch in Hoeselt. 

Lenthe vrije valkuitzicht Bourscheid

Zaterdag

Nadat we hadden uitgeslapen, was het tijd voor ontbijt in het hotel. Vervolgens stapten we in de auto voor een leuke rondrit door Luxemburg. Het weer was niet best, overal was mist. We reden als eerste naar Diekirch. Al onderweg ontdekten we, dat de mist alleen in het dal hing. Zodra we op een berg kwamen, was er een wolkenloze lucht en een stralende zon. Dat leverde trouwens best mooie plaatjes op. Diekirch vonden we niet zo spectaculair, dus gingen we door naar Vianden. Hier is ook een mooi kasteel, wat we niet hebben bezocht, maar we hebben wel door het dorpje gelopen en aan het water een kopje warme chocolademelk gedronken op het terras. Na Vianden reden we naar St Martins Cave in Remich. Dit is het wijngebied van Luxemburg. Je kunt er rondleidingen in de rots krijgen en een proeverij doen. Wij deden dat lekker buiten, want het was prachtig weer. Na Remich en de wijnvelden reden we naar Luxemburg stad om nog even te winkelen. Lenthe kocht een nieuwe trui en ketting. We waren heel moe van al het lopen, vooral Lenthe, dus besloten we te gaan eten bij Herz Pop Up in de stad. Dit is een relatief nieuwe hotspot middenin het centrum. We hadden geluk dat er nog een plekje was, want het was er superdruk, zowel binnen als op het terras. Maar we hebben er heerlijk gegeten. Daarna was het nog 15 minuutjes terug naar de auto en nog 40 minuten naar het hotel. 

Diekirch uitzicht

lenthe juut remich luxemburg

lenthe moe pop up herz luxemburg

Zondag

Opnieuw uitgeslapen. Ik had mijn hardloopspullen mee, maar besloot niet te gaan. Er is hier niet echt een goed stuk om te rennen eigenlijk. We zitten in het dal en er zijn enorm stijle heuvels. Niet echt te doen, dus dan maar gewoon wandelen. We reden naar het Müllerthal, waar ik ooit wel eens eerder met mijn ouders was geweest. Daar maakten we een korte wandeling, een klein stukje van de Müllerthal Trail, want we hadden niet veel tijd. Het was wel erg mooi. Daarna gingen we de auto weer in op weg naar huis. Dat was toch nog een goede 4 uur rijden. Na 2 uur zijn we nog even gestopt voor een korte lunch en daarna maakten we nog een stop in Maastricht om verse vlaai te halen. Tegen half 7 waren we thuis, waar toevallig net een schitterende regenboog verscheen. We hebben de auto uitgeladen en zijn daarna naar opa en oma gereden. Daar aten we Chinees en konden we de andere kinderen weer knuffelen. 

Ontbijt hotel belair bourscheidmullerthal trail lenthe

mullerthal

schiessentempel waterval

degustatieplank verviers

Regenboog voor huis

Vorig artikelMooi, praktisch of allebei? Waarom jij een smartwatch moet kopen
Volgend artikelVoordelen van een schuifpui en nieuwe kozijnen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in