Foto weekoverzicht Judith #84

frozen yoghurt met bessen
We maakten frozen yoghurt
De allerlaatste vakantieweek zit er op. Het was een week met deels mooi weer en deels veel regen. Verder deed ik een detox en rommelden we thuis wat aan. Deze week begint het schoolse leven weer: ritme en regelmaat. Best even wennen, vooral het vroege opstaan denk ik. Toch heb ik er zin in!

Maandag

Een prachtige dag, dus de deur ging open en we zijn bijna de hele dag lekker buiten geweest. De kinderen hadden hun nieuwe kleren aan, die ik voor ze had meegenomen uit Baden-Württemberg. Verder bekeken we vooral veel natuur, in eigen tuin. Onze vlinderstruik zit vol bijen en vlinders en ik probeerde die op de foto te krijgen. Best een leuke bezigheid.

vlinder delftbbq aug 2016

We maakten yoghurtijs met aardbeitjes en bessen en ‘s avonds werd er gebarbecued. Een heel gezellige dag!

kids kleding metzingen outleg
Nieuwe shirtjes uit Metzinger Outlet City
Dinsdag

Ook een mooie dag. Ik had naar het strand willen gaan met de kindjes, maar helaas werd Yuren ziek. Hij was hangerig en koortsig. In plaats daarvan bleven we dus maar thuis. Gelukkig was het ook die dag mooi weer. De kindjes speelden met de lego en we deden spelletjes. Ik probeerde ook nog wat te lezen op de e-reader. Dat lukte minder goed. Op de een of andere manier hebben de kinderen altijd aandacht nodig, zodra ik een boek pak. Doe ik niks, dan spelen ze lief samen.

Woensdag

Vandaag moest ik werken. Ik bracht de kinderen naar opa en oma en ging zelf nog even ergens lunchen in de buurt van mijn afspraak. Ik was wat aan de vroege kant en moest nog wat voorbereiden, dus ik zocht een plek met wifi en nam een salade. Het was lekker en zo kon ik goed voorbereid naar mijn afspraak. Ik was wel binnen gaan zitten, want op het terras scheen de zon nogal fel. Daardoor kon ik het beeldscherm van de laptop niet goed zien. Jammer, want het was zulk lekker weer!

vit tonato
Vitello Tonnato
De afspraak was pittig, maar ging gelukkig goed. Daarna haalde ik de kinderen weer op en reed ik naar huis. Koken, eten, kids douchen en naar bed.

‘s Avonds werd ik opeens niet lekker. Blijkbaar iets verkeerd gegeten. Ik ben dus vroeg naar bed gegaan en de boel aan Maik over gelaten.

Dit was ook de dag dat Sterre 2 jaar geleden op de boot van Corsica een enorm litteken in haar neus viel. Tijd om even bij stil te staan. Het blijft natuurlijk altijd een litteken, maar we zijn toch blij met het resultaat. Na twee jaar is het stukken minder rood en opvallend.

neus sterre na 2 jaar
De middelste foto is van vorig jaar, maar wat donker. Dus niet helemaal goed te vergelijken…
Donderdag

Nog een hele mooie dag, echt een cadeautje. Ik voelde me nog wat gammel, dus bleef lekker thuis. De kinderen hielden een grote verkleedpartij. Prachtig om te zien hoe kleine Fee met alles meedoet. Dan kwam ze weer met een prinsessenjurk aansjouwen, vervolgens weer met een Spaanse jurk. Echt heel grappig. Ik heb die dag ook wel wat kunnen lezen en uiteindelijk één boek helemaal uitgelezen. Huidpijn van Saskia Noordt. Ik vond het een leuk boek, maar niet spectaculair. Beetje voorspelbaar allemaal, zoals tegenwoordig veel literaire thrillers een zelfde soort opbouw hebben.

verkleden fee aug 2016spaanse danseres fee

‘s Avonds gingen we uit eten bij Aan de Zweth in Schipluiden met Laura & Eddo. Af en doe plannen we zo’n bijpraat avondje in, want wij met 4 kinderen en zij met 3 jongens lukt bijpraten nauwelijks als we elkaar met kinderen erbij zien.

gerechtjes aan de zweth
Een greep uit de gerechtjes… Die ster hebben ze niet voor niks!
Aan de Zweth had ons buiten neergezet en dat was fantastisch. We keken uit over het water, er was een ondergaande zon en heerlijk eten. We hebben als vanouds enorme lol gehad en het was heel gezellig. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer!

aan de zwethdiner aan de zweth

Vrijdag

Jammer genoeg werd het weer vrijdag een stuk minder. Ineens was er regen! Ik begon die dag met een detox SLIM programma van 3 dagen van Uzuma. Al jaren wil ik een keer sapvasten, maar steeds kwam het er niet van. Het schijnt ook niet zo goed te zijn als je zwanger ben of borstvoeding geeft. Nu geef ik nog steeds borstvoeding, maar nog maar een paar keer per dag. Daardoor durfde ik het aan. Fee kan inmiddels wel wat hebben, ze eet goed.

detox time
Detox time!
Hoe het me vergaan is komt in een aparte blog komende week, want ik heb een dagboekje bijgehouden. De eerste dag vond ik het in elk geval heel pittig! Ik had de hele dag honger. Tussendoor heb ik de kinderen nog even bij opa en oma gebracht, omdat ik weer een afspraak had voor mijn werk. Vlak daarvoor ben ik naar ons oude huis gegaan. Er was een pakket bezorgd op het oude adres en dat was nogal groot. Leuke was, dat ik even in het huis mocht kijken. Ze hadden de vloer ontzettend mooi opgeschuurd. Ook was er geverfd, prachtig zachtgroen in de woonkamer. Beneden was een muurtje weggehaald en op zolder een badkamer gemaakt. Ik vond het erg leuk om te zien.

huis groen av

Door de detox moest ik ook nog even plassen. Heel gek om dan op je eigen bekende wc te zitten, die niet meer van jou is.

Zaterdag

Dag 2 van de detox. Ik liet ‘m vooral voorbij gaan, want dat sapvasten kost echt energie. Ik heb wat op de bank gehangen, een beetje gelezen en wat gewerkt. Ik was heel blij toen de dag voorbij was!

Zondag

Uiteindelijk was de zondag nog best een leuke dag. Ik ben lang in bed gebleven. Met de laptop, gewoon een beetje werken. De regen kwam met bakken uit de hemel, dus ik vond het wel best. Ik dronk netjes mijn sapjes en hield het beter vol dan de dagen ervoor. Na de lunch gingen we met de tram naar het centrum van Delft. Maik had schoenen voor Fee gekocht die ik niet leuk vond. Ze kon er ook niet goed op lopen, dus ze moesten geruild. Daarna gingen we even borrelen bij het Postkantoor. Daar was het erg gezellig, veel mensen met kinderen. Beetje jammer dat Lenthe ongevraagd honing in mijn verse muntthee gooide, ik dat probeerde te ontwijken (vanwege de detox) en alle honing op mijn jurk terecht kwam. Ik plakte aan alle kanten.

borrelen postkantoor
Borrelen bij het Postkantoor in Delft
De kinderen smulden van de bittergarnituur en daarna gingen we op huis aan. Waar ik de kinderen douchte, Maik een pizza in de oven gooide en ik met sapjes naar boven verdween.   Ik ben nog even in bad geweest, heb de was opgevouwen, de gymtas van Sterre klaargelegd en alles voorbereid voor morgen. Mijn eerste werkdag en de eerste schooldag van de kinderen. Spannend!

nog 1 dagje detoxen mama
De kindjes leefden erg met mij mee terwijl ik aan het detoxen was!
Vorig artikelEen hippe schooltas koop je ook bij Colorique
Volgend artikelDetoxen met Uzuma
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in