Foto weekoverzicht Judith #416

Kaart Januari Elsa Breslow in stolpDe tweede vakantieweek zit er ook al op. We beginnen weer en heel eerlijk gezegd had ik weinig zin. Het rustig opstarten ‘s morgens en niet teveel aan mijn hoofd hebben beviel me wel. Eens kijken of we dat een beetje kunnen vasthouden de komende tijd. Gelukkig is het over 7 weken weer vakantie 🙂 In de stolp staat nu de maand januari, die eigenlijk al voor 1,5 week voorbij is. Wil je deze maandkaarten ook? Je koopt ze hier

Lees ook: Foto weekoverzicht #415

Maandag

Ik had het half 5 zien worden, supervervelend. En Maik z’n wekker liep vroeg af, omdat jij moest gaan werken. Daarna stond Fee al snel naast met met de mededeling dat ze met mij alleen ergens wilde gaan lunchen in de stad. Ik opperde nog een museum ofzo, maar nee, ze wilde per se naar de stad. Dus nadat ik nog even wat gewerkt heb, ben ik met haar naar Voorburg gereden een keertje. Even wat anders dan Delft of Den Haag. Plus dat er op maandag natuurlijk niet zoveel open is. En ik wist dat The River op maandag open is, want daar lunch ik ook wel eens met collega’s. Fee zat enorm te genieten van even alleen met mama en haar bord pasta bolognese. En ik genoot mee van haar blijdschap. Thuis was het weer even druk met de bestellingen doen enzo, maar daarna heb ik lekker op de bank zitten lezen. 

lunch met fee bij the river

Dinsdag

Gelukkig had ik deze nacht weer goed geslapen. Ik moest vroeg op, want Sterre ging een acteerworkshop volgen in Amsterdam. Daar moest ze al om 9.15 uur zijn en aangezien ik bang was dat we last zouden hebben van file vertrokken we om 8 uur al. Gelukkig waren we ruim op tijd. Nadat ik haar had afgezet liep ik nog drie kwartier doelloos in de kou rond, want er was nergens nog iets open. Behalve de Praxis, maar die had ik na een minuut of 10 ook wel gezien. Om 10 uur ging ik bij Cafe Restaurant Amsterdam (ook wel Cradam genoemd) zitten, om de hoek bij waar Sterre de hele dag was. Ik had mijn laptop mee en boeken dus genoeg te doen. Het was er nog lekker rustig en ik kon echt even knallen. Het waren trouwens onderwijsboeken, dus heb in mijn kerstvakantie nog even zitten werken 🙂 Maar was fijn. Extra grappig was het dat er op een gegeven moment een man en vrouw naast mij kwamen zitten. De tafels stonden erg dicht op elkaar, dus ik kon woordelijk volgen wat ze zeiden. Bleek het hun eerste date te zijn, ze hadden elkaar leren kennen via Tinder. Eerst was het nog wat onwennig, maar na verloop van tijd vertelden ze allebei hun hele levensverhaal. Echt een soort live First Dates was het. Ik hou ervan! Ik zag trouwens geen romantische klik ontstaan, maar wel een soort van wederzijds begrip en vriendschap. Jammer dat ik niet weet hoe het verder gaat…

Cafe restaurant amsterdamsalade burrata cradam

Edinburgh

Sterre was na afloop van de acteer workshop onwijs enthousiast. Ze had het heel leuk gehad en er waren ook leuke meiden en jongens waar ze een klik mee had. ‘s Avonds boekte ik voor Sterre, een vriendinnetje en mijzelf tickets naar Edinburgh. Zij willen daar al de hele tijd met z’n tweetjes heen, maar ik vind 16 jaar toch een beetje te jong om zoiets alleen te ondernemen. Daarom heb ik aangeboden om mee te gaan. Ze gaan gewoon zelfstandig de stad in, maar ik ben wel in de buurt voor het geval er iets aan de hand is. En we slapen in hetzelfde hotel. Dus het eerste tripje voor 2023 staat gepland. Wel in mei pas hoor. We aten trouwens spitskool met ansjovissaus

Spitskool met anjovissaus, een heerlijk recept

Woensdag

Het regende pijpenstelen en waaide ook heel hard, dus we sliepen zo lang mogelijk uit. Maik is op woensdag ook altijd vrij. Ik kon me vanwege het slechte weer niet zetten tot een rondje hardlopen, dus ik ging naar de sportschool voor mijn dagelijkse beweegmomentje. Goede keuze. Daarna wilden we eigenijk gaan schaatsen in Scheveningen, maar eigenlijk werd het al een beetje te krap qua tijd, omdat Fee ook naar zwemles moest. Dus we besloten lekker thuis te blijven. Ik heb vooral veel gelezen in het Rosie Effect, deel twee in de serie over een hoogbegaafde autist die zich door het leven probeert te bewegen. Je krijgt echt een inkijkje in zijn manier van denken. Het eerste boek dus wat ik in 2023 ga lezen. ‘s Avonds keken we Lampje, wat is dat prachtig verfilmd zeg! 

lampje de seriefee zit er gek bij

Donderdag

Het was helaas weer een waardeloze nacht, waarin ik het half 4 zag worden. Gelukkig hoefde ik er niet vroeg uit en dat deed ik dan ook niet. Ik was wel vroeg wakker, omdat Maik moest gaan werken. Rond 9.15 uur sloop ik de slaapkamer uit om beneden wat te gaan werken. Voor het eerst deze vakantie even zonder iemand om me heen. Helaas duurde dat niet zo lang, want om half 10 hoorde ik boven al kinderen rondlopen en om zich om 10 uur bij mij te voegen. Nadat ik ontbijt voor ze had klaargemaakt, begon ik aan mijn hardloopronde. Het was, in tegenstelling tot de dag ervoor, heerlijk weer. Zonnig, fijne temperatuur, echt lekker rennen dus. Na een uurtje was ik terug. Tijd voor de lunch! Daarna heb ik nog wat gelezen in de middag, terwijl de kinderen op schermpjes zaten. Niemand had ergens puf voor, dus het was eigenlijk een beetje een saaie middag wel. Heb mijn boek uit kunnen lezen, dus dat was fijn. 

vingerafdruk voorlinden

Vrijdag 

Ik had geen zin in weer zo’n saaie dag, dus toen Fee en Lenthe beneden waren vertelde ik dat we naar Museum Voorlinden zouden gaan. Ze hadden allebei wel zin om mee te gaan, helemaal toen een vriendinnetje van Lenthe appte om te spelen en ik zei dat ze mee mocht. We haalden het vriendinnetje op en reden meteen door. Museum Voorlinden is erg leuk en bovendien gratis voor kinderen tot 12 jaar, dus dat was helemaal mooi. De kinderen kregen een speurtocht in de vorm van kaartjes. Dat was leuk, ze waren erg betrokken en we leerden ook nog iets over de kunstwerken. Ik maakte veel foto’s en viel van de ene verbazing in de andere, het zijn echt bijzondere kustwerken die er staan. En ieder heeft zijn eigen verhaal. Na ongeveer 2 uurtjes waren we er doorheen. We sloten af in de winkel, waar de kinderen een kaart mochten uitzoeken en toen gingen we naar huis. Omdat het Driekoningen was, wilden de kinderen ook nog een taart bakken met 3 bonen erin. Dus dat hebben ze gedaan. Het vriendinnetje van Lenthe bleef gezellig eten en Sterre moest werken bij Rozey, dus zo vloog de dag weer om (en met het eindigen van deze dag is ook de vakantie voorbij, helaas). 

tot hier en verder voorlinden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

liftjes voorlinden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip: museumpuzzel

Zaterdag

Na mijn zwemmomentje ben ik nog even terug in bed gekropen. Niet dat het veel zin had, want Fee was inmiddels wakker en week niet van mijn zijde. Slapen ging dus niet meer. Dan toch maar eruit. Eerst met Fee naar Oud-Rijswijk voor wat boodschappen. Ik haalde alcoholvrije wijn voor een etentje dat we die avond hadden met Lau en Ed. Zij dronken overigens gewone wijn hoor, maar ik doe aan dry January. Dan wil ik wel een lekker alcoholvrij wijntje hebben. Bij de traiteur haalden we fijne kaasjes en bij de bloemenkraam op de markt een hele zwik aan amayrillisen en ranonkeltjes. En een cadeautje voor Laura, die jarig is geweest vorige week. Thuis bereidde ik alvast wat voor wat betreft het koken, zodat ik ‘s avonds niet aldoor in de keuken hoefde te staan. Daarna nog even snel de stofzuiger door het huis heen en toen waren we er klaar voor. Rond 5 uur kwam ons bezoek. Sterre ging werken en de kinderen gingen boven een film kijken, pizza eten en daarna Wie is de Mol kijken. Dat ging heel goed. Zo hadden wij een gezellig etentje met z’n viertjes, eigenlijk wel relaxed dat dat na al die jaren kan. Vroeger hadden we dan 7 kinderen aan tafel die poffertjes wilden en rondrenden daarna en dan kwam je nauwelijks aan een gesprek toe. Nu was het gewoon weer als vanouds gezellig. Toen ze naar huis waren doken Maik en ik ons bed in om ook nog even WIDM te kijken. Nou ja, ik vooral 🙂 Maik viel al heel snel in slaap. Die had dan ook wijn gedronken natuurlijk 😉

etentje lau en ed jan 2023

Zondag

De jongste meisjes zeurden al twee weken dat ze naar het Coolevent in Scheveningen wilden. Naar de ijssculpturen en schaatsen. We hadden dat bewaard voor de laatste dag van de vakantie, als afsluitend uitje. Eerst ging ik ‘s morgens nog even een rondje hardlopen, daarna douchen en rond half 3 vertrokken we. Het was megadruk in Scheveningen, maar we hadden geluk dat we toch snel een redelijk rustige parkeergarage vonden. Daarna bekeken we eerst de ijssculpturen op de boulevard, naast de Pier. Dat was leuk, er waren allerlei ijssculpturen gemaakt van grote kunstwerken, zoals het Melkmeisje en iets van Keith Haring enzo. Heel herkenbaar, ook voor de kinderen. Om er iets meer uit te halen zouden ze nog wel een leuke speurtocht erbij kunnen verzinnen, waarbij de kinderen ook nog iets leren ofzo. Want je bent er anders wel vrij snel doorheen. We sloten af met een warme chocolademelk. Daarna door naar het schaatsen. Yuren had geen zin, maar de meiden wilden wel. Lenthe ging als een speer, die zit natuurlijk op rolschaatsles en dat kon je echt zien. Sterre was erg bang en daardoor best langzaam en Fee probeerde het wel goed, maar na 3 keer hard vallen durfde ze niet meer zo goed. Ik ben zelf ook niet gegaan, ik vond het zo druk op die baan. Dan kun je toch niet echt lekker schaatsen. Dus ik heb vooral foto’s gemaakt. We sloten af bij La Galleria met een pizza en een pasta, maar dat is geen aanrader hoor. Vergane glorie en ook het eten vonden we maar matig. Al met al was het wel een leuk uitje om de vakantie mee af te sluiten. Morgen weer terug naar de structuur! 

schaatsen coolevent 2023 jan

ijs sculpturen scheveningen coolevent 2023

ijssculpturen jan 2023

Vorig artikelZorg voor een hippe woning met deze tips
Volgend artikelHippe en vrolijke outfits voor dit voorjaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in