Foto weekoverzicht Judith #154

De afgelopen week was ik moe. En ik niet alleen. Ook de kinderen waren moe. Maik was moe. Heel veel andere moeders waren moe. Ik zag het voorbij komen op Facebook, Twitter en Instagram. Iedereen was moe. Het zal een combinatie zijn van einde van het jaar, kerstdrukte en de korte dagen. Ik ben dan ook blij dat de kerstvakantie begonnen is. Van uitrusten is nog niet direct sprake. De kinderen zijn natuurlijk thuis en ik heb ook twee kerstdiners voor te bereiden. Toch is het anders dan een werkweek, want ik kan het wel in mijn eigen tempo doen en volgens mijn eigen planning. Niemand hoeft op tijd op school te zijn en opgehaald te worden. Heerlijk.

Maandag

Op maandag had ik een zeer drukke werkdag. Ik had mijn agenda eigenlijk te vol gepland, maar ja, iedereen wilde nog graag voor de vakantie afspreken dus ik probeerde toch overal nog even langs te gaan. Het lukte en dat gaf ook wel een voldaan gevoel om deze afspraken af te ronden voor de kerst.

Dinsdag

Ik begon met een felicitatie voor zowel mijn schoonzus als mijn zwager. Zij zijn allebei op dezelfde dag jarig en voor mijn zwager was het best een bijzondere dag: hij werd 50! Na het wegbrengen van Sterre dook ik thuis achter mijn laptop. Daar heb ik eigenlijk het grootste deel van de dag gezeten, tot ik Sterre moest ophalen van school, thuis afzette en weer terug reed naar Den Haag voor de kerstborrel van mijn werk. Er kwam ook nog een nieuwe schoonmaakster kennismaken. Mijn oude schoonmaakster wilde echt niet meer komen in ons nieuwe huis, omdat ze was fysieke klachten heeft en juist minder adresjes wil. Zij had wel iemand anders voor me, en zo op het eerste gezicht leek het me een geschikt iemand. De tweede week van januari begint ze, ik kan niet wachten! Nog 2 weken zelf aan de slag. Met deze draadloze stofzuiger. Ik schreef er een review over eerder deze week.

Woensdag

Na het wegbrengen van Sterre naar school reed ik door naar de school van Lenthe, die een kerstvoorstelling ging doen. Vanwege de files was ik maar net op tijd, ik zat gefrustreerd in de auto, omdat ik bang was dat ik het niet ging redden. Het was erg leuk, Lenthe mocht Jozef zijn en dat deed ze hartstikke goed. Ze is nu echt een oudste kleuter. Zo leuk om te zien. Verder kwamen er nog een heleboel kerstcadeautjes binnen die ik online had besteld. En ik shopte aan het eind van de middag nog even 3 kerstoutfits bij elkaar. Lekker bling bling 🙂

‘s Avonds had Sterre kerstdiner. Fee was helemaal afgedraaid, en liep dus dat halve kerstdiner (er is ook altijd in de speelzaal iets voor de ouders) te krijsen. Bekaf binnen we een uur of 2 later weer naar huis en ik ben meteen mijn bed in gedoken.

Donderdag

Mijn vrije dag, maar van een rustige dag was eigenlijk geen sprake. In de ochtend ging het nog wel, maar vanaf 12 uur was ik vooral weer heen en weer aan het rijden naar school en koken enzo. Tessa, een vriendinnetje van Sterre, kwam bij ons spelen en eten. Zij woont in Qatar en was voor kerst over. Dat was gezellig. ‘S avonds was er nog Paradijsspel op school bij Yuren.

Vrijdag

Deze dag stond vooral in het teken van het gedoe met de auto. Ik heb flink wat research gedaan en hoewel ik er niet zoveel online over wil zeggen op dit moment, wil ik binnenkort toch echt weer eens met de garage rond de tafel. We rijden nog steeds in een leenauto van de garage en onze auto is al 4 weken weg, zonder dat het probleem tot nu toe is opgelost. ‘s Avonds kwamen opa en oma oppassen, want Maik en ik hadden een kerstdiner van zijn werk. Bij een superleuke Italiaan in Rotterdam. Het was heel gezellig en lekker!

Zaterdag

Maik begon met wat laatste boodschappen doen, terwijl ik met de kinderen kleine zakjes met edelsteentjes maakte samen met Lenthe. Zij had bedacht dat het leuk was om dat aan iedereen cadeau te doen met kerst, dus had ik een pot steentjes besteld en deden we dit werkje op zaterdagochtend. Daarna werd onze blauwe kast opgehaald (in ruil voor een flesje wijn) en vervolgens ging Maik naar Den Haag om een nieuwe batterij in mijn telefoon te laten zetten. Ik had de laatste tijd steeds vaker dat ie ineens uitviel, zelfs als ik nog 80% batterij had. Heel onbetrouwbaar en daardoor ook onhandig dus. Eerst wilde ik een nieuwe telefoon nemen (mijn abonnement loopt af in februari), maar deze telefoon gaat waarschijnlijk na mij naar Sterre, dus leek het me verstandig om het dan toch maar vast te laten maken.

De kinderen deden spelletjes en mochten om half 4 televisie kijken naar de film Happy Feet. Vonden ze erg leuk.

Zondag

Zondagochtend was Fee alweer vroeg wakker. Ik ging met haar naar beneden, zodat Maik nog even kon slapen. Na het ontbijt ging ik naar de sportschool. Even alvast de kerstkilo’s op voorhand eraf 🙂 de rest van de dag stond in het teken van de kerstvoorbereidingen, terwijl de kinderen stuiterend door het huis renden, gespannen voor kerst en de cadeaus. En mijn kersttaart mislukte. Omdat het recept niet klopt. Gelukkig is de smaak goed. We aten met kerstavond een beetje makkelijk, wat hapjes en amuses. Ik had geen zin om uitgebreid te koken. We gaan de komende dagen al genoeg eten. Fijne kerst allemaal!

Vorig artikelMama is een magneet
Volgend artikel5 apps om het nieuwe jaar mee in te luiden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in