Foto weekoverzicht Judith #322

mooie luchtDoordat Lenthe verkouden was èn met iemand in contact was geweest met Corona, kon zij deze week niet naar school. Gelukkig de andere kinderen op dinsdag wel weer allemaal, dat scheelt toch enorm. Ik had een erg drukke week met werk. Van het weer werd ik ook niet zo blij. Het wordt echt tijd voor een beetje voorjaar, vind je niet?

Maandag

Mijn ochtend begon dus in de Corona teststraat met Lenthe. Ze was heel bang, omdat de test de vorige keer erg pijnlijk was geweest. Gelukkig was de vrouw die de test ging afnemen superlief en mochten we uitstappen enzo. Lenthe mocht bij mij op schoot en zo was het een fijnere ervaring voor haar dan de vorige keer. De rest van de dag checkte ik ieder uur of er al een uitslag was, maar helaas. Ondertussen was ze echt snipverkouden en begon ze ook te hoesten. ‘s Avonds had ze zelfs wat verhoging. De andere kinderen moesten natuurlijk ook thuis blijven, wat de dag vrij hectisch maakte met werk enzo. Ik was dan ook bekaf na het avondeten. We gingen vroeg naar bed, maar ik kon de slaap niet goed vatten, doordat ik op de uitslag wachtte die er nog steeds niet was. Bij Sterre had ik ‘m de vorige keer heel snel, binnen 2 uur al. 

Dinsdag

Na ongeveer 10 keer wakker te zijn geweest en dan te kijken of de uitslag er was, zag ik om half 5 ineens een mailtje met het verlossende bericht. Meteen kijken natuurlijk en was de test gewoon negatief! Ik kon het bijna niet geloven. Nauw contact gehad met iemand met Corona, 4 dagen later klachten krijgen en dat het dan toch negatief is? Later hoorde ik dat er die dag 7 kinderen afwezig waren wegens verkoudheid, dus blijkbaar heerste er toch ook nog een gewone verkoudheid. Voor de superzekerheid hield ik Lenthe toch maar thuis (de directeur van school gaf aan dat er soms eerst negatief getest wordt en later toch positief), maar de andere kinderen mochten gelukkig weer! Dat scheelt enorm hoor, eentje thuis of 4. Ik moest eigenlijk gaan hardlopen, maar ik heb een lichte kuitblessure en had ook last van geen zin 🙂 Dus ik skipte mijn rondje. Ik had op zondag 12 km gedaan, dus mijn lijf moest daar gewoon nog van herstellen besloot ik. 

Pip op de laptop

Woensdag

Tja, nu wel eerst maar eens een kort rondje hardlopen. Dus sportkleren aan en gaan. Maik ging met Sterre naar de orthodontist en Lenthe ging haar schoolwerk maken. Al hardlopend realiseerde ik me dat ik het fijne lente-weer van twee weken terug toch wel echt mis. Ik hoop dat het snel beter wordt, want de komende week zie ik bij het weerbericht alleen wolkjes en regendruppels. Ik ga beter op zon! Na het hardlopen ben ik boven op de slaapkamer gaan zitten om te werken. Er waren een aantal online meetings en er was een heleboel administratie te doen. Om 5 uur schreef ik ook nog snel een blog over het nieuwe spel Memorinth wat we hebben. Voor de spelletjes liefhebbers misschien leuk om te lezen.  We aten frietjes en salade en dat werd natuurlijk blij ontvangen door de kinderen. 

Memorinth review spel

Donderdag

Terwijl de kinderen (behalve Lenthe) naar school waren, had ik nog 2 online afspraken. Daarna heb ik nog wat kunnen lezen en met Lenthe zitten kletsen en thee drinken. De dag vloog eigenlijk om. Zoals gewoonlijk werd er over het avondeten weer flink gezeurd. We eten trouwens de hele maand weer vegetarisch, dat wilde Sterre graag. Hebben we vorig jaar in maart ook gedaan namelijk. Deze week ben ik creatief geweest, maar dat leverde weer zoveel gezeur op dat ik volgende week weer gewoon voor makkelijk ga 🙂

zoete aardappeltaart met brie

Vrijdag

Maik zou eigenlijk naar zijn werk gaan, maar hij besloot toch thuis te blijven in verband met de verkoudheden die in huis heersten. Hij heeft net nog steeds waanzinnig druk, dus het grootste gedeelte van de dag zit hij boven te werken. Ondertussen liep ik 2 keer heen en weer naar school om de kinderen te halen en deed ik ook nog een hardlooprondje. Verder heb ik wat zitten werken. De dagen zijn maar saai en aldoor hetzelfde. Ik vraag me soms wel af hoe lang het nog duurt, want ik ben het beu. Elke dag is het wandelen of hardlopen, een beetje werken, een spelletje, tv kijken, verder vrij weinig. Als het nou mooi weer wordt kunnen we tenminste naar buiten enzo. 

paas ei chockstar

Zaterdag

Weekend! Iedereen was er aan toe, na deze enerverende week. We sliepen een beetje uit, maar niet zolang, want Yuren moest voetballen. Ik wandelde een uur met Maik door de wind en verder werkte ik nog wat. Ik schreef onder andere een blog over de DCA-methode bij cryptotrading. Veel van mijn volgers zijn inmiddels begonnen, maar stellen me steeds vragen over welke strategie je kunt kiezen als je het nog erg spannend vindt. Dit is dus één van de methodes. Verder waren we druk met de voorbereidingen van de verjaardag van Fee. Cadeautjes online shoppen, kinderfeestje voorbereiden, dat soort dingen. Sterre had een jarige vriendin en bakte daarvoor een cake, die we met z’n allen opaten. 

cake voor Marenz

Zondag

Yuren was de hele ochtend al moe en hangerig. Mijn moederlijke intuïtie zei me dat hij ziek ging worden, wat ‘s middags bleek te kloppen. Hij had koorts en lag alleen maar te slapen. Hij kwam met het avondeten wel aan tafel zitten, maar had geen trek en at weinig. We maakten een afspraak voor opnieuw een coronatest, dit keer dus voor Yuren. Ik liep op zondag ook nog 11 km hard en maakte wat schoon. Later in de avond werd ik zelf ook ineens niet zo fit, ik kreeg enorme hoofdpijn. Ik ben tegelijk met de kinderen naar bed gegaan en sliep bijna meteen. 

twister maart 2021Yuren ziek maart 2021

Vorig artikelCrypto’s sparen met weinig risico via de DCA methode
Volgend artikelGroentesapjes voor kinderen die groente weigeren
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in