Foto weekoverzicht Judith #420

hulpje pakketjes inpakkenHet was best een pittig weekje, waarin een hoop gebeurde, vooral qua werk. Er zijn een aantal collega’s uitgevallen en dat brengt druk met zich mee op de rest. Dat in combinatie met een organisatie met bijna alleen maar vrouwen (en dus emoties) is dat soms een uitdaging. Ik was dan ook vooral moe en ervaarde ook wel wat stress, dus ik heb een beetje aan zelfzorg gedaan. Vooral voor komende week pas hoor, maar dat vooruitzicht is fijn. Ook hielp het universum me door 2 afspraken die kwamen te vervallen, dat gaf wat lucht. Gelukkig nog maar 2 weken tot ik echt weer even helemaal afstand kan nemen als ik naar Madeira ga. Kijk er enorm naar uit! 

Maandag

Fee had de hele nacht bij ons geslapen, ze voelde zich niet lekker gisteravond, klaagde over duizelig. Het klonk als een virus op haar evenwichtsorgaan ofzoiets, ze wilde in elk geval tussen ons in liggen, want dan “voelde ze zich veiliger”, zo zei ze zelf 🙂 Daardoor had ik niet zo’n geweldige nacht gehad helaas. Ik kwam er dan ook wat later uit dan normaal, maar kon niet te lang blijven liggen want ik moest om 9 uur op mijn werk zijn. Na de vergadering moest ik snel naar huis, want ik had om 1 uur weer een online overleg. De lunch kwam pas daarna…

fetasalade
Healthy lunch!

Dinsdag

Het beloofde opnieuw een drukke dag te worden, maar uiteindelijk viel er een afspraak uit in de middag, waardoor het meeviel. De ochtend zat wel vol. Bij Maik op het werk waren er aardig wat mensen met Corona, dus ik hoop maar dat hij het niet krijgt of mee naar huis brengt. Ik maakte de nieuwsbrief af voor mijn werk en verstuurde deze en ik dronk een glaasje alcoholvrije wijn om de dag af te sluiten. Had een flesje van Lindemans, maar die vond ik wat tegenvallen. Lenthe maakte een mooi roosjes van cervelaatworst, leuk idee voor de borrelplank binnenkort. Ook hebben we deze dag wat offertes opgevraagd om de buitenboel te schilderen. Dat is dit jaar nodig. 

werken mei 2022

Woensdag

Eerst maar eens hardlopen. Het ging niet zo lekker. Het waaide heel hard en ik had ook geen zin. Plus dat ik in mijn hoofd al bezig was met dat ik op tijd thuis moest zijn voor mijn volgende afspraak. Dus na 5 km hield ik het voor gezin en sprong ik snel onder de douche, om daarna naar Den Haag te rijden voor een overleg op een collega. Een heel fijn overleg trouwens. Daarna weer naar huis voor lunch en werk. Dit keer kon ik even ademhalen en wat notulen maken, dossiers bekijken en telefoontjes plegen. Dat schiet er de laatste tijd bij in, omdat ik weinig tijd heb voor administratie. ‘s Avonds moest Yuren voetballen en maakte ik pasta. Met Maik samen ging ik naar het theater, we hadden kaartjes voor Renee van Meurs. Ik vond het de eerste 10 minuten niet zo grappig, daarna kwamen er wel een paar leuke stukken en tussendoor vond ik sommige dingen ook weer niet zo. Al met al was het toch een leuke date night met mijn man hoor. Tot slot was het de eerste dag van februari en ging de maandkaart weer in de stolp. Erg leuk zo iedere maand een nieuwe kaart. 

maandkaart februariRenee van Meurs

Donderdag

Doordat ik vorige week zo’n drukke week had gehad, besloot ik deze donderdagochtend te compenseren. Ik had afgesproken met een groep bloggers in Vleuten. Das leuk, we helpen elkaar en wisselen ervaringen uit. Ik moest wel op tijd weer weg, vanwege de pianolessen van de meisjes in de middag. Terwijl ik op het parkeerterrein stond belde ik mijn moeder. Het is een spannende tijd voor mijn ouders, want volgende week wordt hun nieuwe appartement opgeleverd! Er moet dus veel gedaan worden, maar volgens mij hebben ze het aardig onder controle. Verder was het die dag Maria Lichtmis. Dus ik haalde voorjaarsbloemen in huis, we aten pannenkoeken en we brandden de laatste kaarsjes op. Maik at niet mee, hij had de hele dag en avond iets van zijn werk. 

sterre maria lichtmisvoorjaar in huis feb 2023

Vrijdag

Mijn vrije dag, ik besloot na alle hectiek de afgelopen week ook echt zo min mogelijk aan werk te doen. Helemaal lukte dat niet, want ik heb toch wel een paar mails verstuurd en wat geappt met wat scholen, maar dat heeft niet meer dan een uur gekost denk ik. Heb ook een uur besteed aan hardlopen. Het was droog dus ik besloot weer eens een 10 km te rennen. Er stond een fikse wind, die ik de eerste helft tegen had, daarom viel mijn tijd wat tegen. De laatste 5 km had ik ‘m mee en dat ging dus ook een stuk soepeler. Ik was trots dat ik ‘m weer gelopen had. Na het douchen en omkleden dronk ik een kopje thee in alle rust, ging met de stofzuiger nog even door de woonkamer heen en toen was het alweer tijd om Fee te gaan halen. Dat moest lopend, want de auto was voor de keuring bij de garage. Helaas was er van alles mis, dus we hadden weer een hoge rekening voor keuring, grote beurt en wat oplapwerkzaamheden. Het is niet anders. We hopen toch nog steeds een jaar of 3 met deze auto te kunnen doen, zodat we daarna een kleinere kunnen kopen. Nu zijn we nog gebonden aan een 7 zitter. ‘s Avonds stond er een open dag op het programma voor een school hier in de buurt voor Lenthe. Yuren ging ook mee. We twijfelen of hij misschien niet beter toch naar de havo kan. Niet dat het niveau me iets uitmaakt, maar hij doet echt helemaal niks en haalt prima cijfers. Ik ben bang dat hij gaat onderpresteren, doordat er te weinig uitdaging is. Lastig dilemma hoor. 

omringd door idioten

Zaterdag

Uiteraard lag ik alweer vroeg in het zwembad. Eenmaal thuis stond Maik al klaar met Yuren om naar de voetbal te gaan. Ik kreeg geen kus van Yuren, hij is een beetje opstandig momenteel en knuffels en kusjes gaan op zijn initiatief en niet andersom 🙂 Pubers… Ik zeg steeds in mijn hoofd maar het mantra op #hetiseenfase. Nadat ik gedoucht had waren Lenthe en Fee wakker, maakte ik smoothiebowls voor ze en kletsten we we wat. Rond half 11 waren Yuren en Maik thuis en gingen we opnieuw naar een open dag van de middelbare school. Dit keer de school van Sterre, en Sterre gaf ons natuurlijk een rondleiding. Dat was leuk, maar voor mij natuurlijk bekend terrein, dus ik vond het wat minder interessant. Ken de school goed genoeg. Plus dat ze bij die open dagen toch ook altijd wat meer glitter en glamour laten zien dan de werkelijkheid. Ik prik daar wel doorheen. Na de lunch ging ik even met een boek op bed liggen. Ik lees momenteel: Omringd door idioten. Ook weer erg interessant. Ik ben er nog niet uit of ik nou rood of geel ben. Ik denk een beetje van allebei. Maik is op zeker vooral groen, met en beetje blauw. Het boek is zeker een aanrader als je je wil blijven ontwikkelen als het gaat om communicatie en samenwerken met anderen. 

open dagen bezoeken feb 2023

Zondag

Door de drukte op mijn werk afgelopen 2 weken was er best veel werk blijven liggen voor mezelf, wat ik normaal op mijn vrije dagen doe. Vandaar dat ik deze zondag na het ontbijt meteen achter mijn laptop ging om wat werk in te halen. De jongste meisjes besloten een speculaas huisje wat nog over was van de kerst te gaan maken. Hele klus, maar ze waren er lekker mee bezig. Rond 3 uur gingen Lenthe en ik nog even samen naar de stad. Ik wilde nog een reisgids van Madeira kopen, Lenthe struinde uren op de make-up afdeling van de Hema en we gingen op cadeautjesjacht voor Sterre, die volgende week alweer 16 wordt. Thuis kookte ik plaattaart die er niet uit zag, maar wel lekker was en Maik verfde ‘s avonds nog een keer de trap. Het project is bijna afgerond, maar deze trap was zo afgesleten, dat hij wel 3 keer moet verven. 

ginger bread house feb 2023

Vorig artikel17 tips voor een bezoek aan Volendam
Volgend artikelDe huidige trends in casual chic fashion
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in