Foto weekoverzicht Judith #45

dec-2015Het was een heel erg drukke week. Dat komt vooral ook, omdat het op mijn werk ontzettend druk is. Ik doe niet anders als van afspraak naar afspraak fietsen. Er is weinig tijd om op adem te komen. Dat geeft op zich niet, want mijn werk is hartstikke leuk, maar ik merk wel dat de maandag, dinsdag en woensdag dan omvliegen. En de afgelopen weken moest ik ook steeds op donderdag werken, terwijl dat officieel niet eens mijn werkdag is.

Ik was op maandag de hele dag op de fiets. Dat betekende dat ik meer dan eens een bui op mijn nek kreeg en drijfnat aan kwam. Niet nog heel erg hoor, al fiets ik liever met minder wind en regen. Gelukkig kreeg ik ook een cadeautje, een prachtige regenboog verscheen boven het Vredespaleis in Den Haag!

regenboog

‘s Avonds aten we, geheel in Sinterklaasthema, hertenbiefstuk met een pepernotensausje. Mmm.

pepernootsaus

Op dinsdag was het ook werk, werk werk, en daarna snel koken om alle kids op tijd op bed te krijgen. Dat lukte. De venkelsoep werd uiteraard weer niet gewaardeerd door de kinderen, maar ze hadden mooi pech.

venkelsoep

Woensdag werd een zelfde soort dag, ik vergat zelfs foto’s te maken.

Op donderdag moest ik ook een deel van de dag werken. Daarna verraste ik Maik. Ik had met de gastouder bekokstoofd dat ze donderdagavond zou komen oppassen. Ik ging met Maik uit eten bij Bøg, een Scandinavisch restaurant in de stad waar ik al veel goede verhalen over had gehoord. Maik was wel verbaasd toen hij thuis kwam. Hij dacht dat we pannenkoeken zouden eten, maar dat werd ‘m dus niet.

in love bog

We hadden een heel gezellige avond. Het eten was superlekker. Het was al lang geleden dat we echt helemaal met z’n tweetjes een avondje uit hadden gehad. Vorige week waren we natuurlijk nog samen weggeweest naar die WijnSpijs wandeling, maar toen was Fee mee en dan ben je toch nog veel met haar bezig. Nu met z’n tweetjes hadden we eindelijk tijd voor wat andere gespreksstof en dat was superfijn. Bovendien was het eten echt heerlijk. Wel vonden we de wijntjes wat aan de dure kant, allemaal rond de 8 euro per glas! Tegen half 11 waren we weer thuis en zijn we heerlijk soezig gaan slapen. Hier kunnen we even op teren.

bog eten

Vrijdags bleef ik ‘s morgens op school, want Yuren had pietengym en daar mochten de ouders bij kijken. Het was supergrappig om te zien hoe die kleuters allemaal op een kluitje bleven staan, ver van de Pieten vandaan. Doodeng vonden ze het! Maar later ontdooiden ze en gingen ze aan de slag. Lenthe keek ook haar ogen uit. De rest van de vrijdag heb ik besteed aan strijken en wassen (er lag nogal veel, zelfs nog zomerkleding die we mee hadden gehad naar Portugal in de herfstvakantie!) en spelen met Lenthe en Fee.

pietengym yuren

En toen was het lekker weekend! Zaterdag ging Maik met Sterre naar de Lego League. Dat is een wedstrijd voor goede rekenaars en Sterre deed als enige meisje uit haar klas mee met een aantal knullen. Ze hadden met lego het proces van het recyclen van een wasmachine in kaart gebracht, superknap! Ik knutselde in de tussentijd met Lenthe en Yuren een stoomboot. Opperste concentratie bij allebei!

stoomboot knutselen

En het resultaat mag er zijn.

stoombootjes

Vervolgens vatte ik het plan op om de stad in te gaan voor Sinterklaascadeautjes en klein spul voor in de adventskalender. Ik was er dit jaar door alle drukte rijkelijk laat mee. De wandeling naar en door de stad was prima, de zon scheen en er heerste een gezellige drukte. In de winkels was het echter vreselijk druk overal. Ik stond uren in de rij voor een paar kleine dingen die ik moest afrekenen. Je kunt je voorstellen dat mijn geduld aardig op de proef werd gesteld. Maar oke. Ik zette door.

Tot de Bart Smit. Daar verloor ik mijn geduld. En wel om het volgende. Ik had een pakje lego voor Yuren dat ik wilde afrekenen. Bij de kassa stonden 2 dames en 2 rijen. Ik ging in de rij het dichtst bij de uitgang staan. Voor mij stond een moeder met 2 meisjes en daarachter een meisje van een jaar of 10. De rij ernaast was iets drukker met vooral mensen met enorme manden met speelgoed. Het leek dus een goeie keuze. Tot ik aan de beurt was en het meisje achter de balie vroeg: kom jij uit die andere rij? Dus ik zei van niet. Ze zei: dan moet je eerst daarheen, want zij pakt in en ik reken af. Maar ik hoefde geen ingepakt cadeau, het leek me dan ook onzin dat ik nu eerst weer achteraan die andere rij moest gaan staan wachten, met een inmiddels huilende Fee. De vrouw achter de balie was echter niet te vermurwen: ik moest toch eerst netjes achteraan in die andere rij wachten en dan pas bij haar. Ik werd zo giftig dat ik mijn zelfbeheersing verloor en het doosje lego over de toonbank heb gesmeten en ben weggelopen. Wat een achterlijk gedoe! Dan maar geen lego!

spelletjes doen loge

Ik ben vervolgens meteen naar huis gegaan, was helemaal klaar met die drukte in de stad. Daar kwam als snel een logé, een vriendinnetje van Sterre (een oud buurmeisje van ons) kwam logeren. We aten pasta met verse tomatensaus en daarna deden we spelletjes. Reuze gezellig. Tot slot nog de schoen zetten natuurlijk. Dat mogen ze bij ons op zaterdag. De kinderen hebben nog tot 9 uur liggen giebelen in bed en daarna zijn ze netjes gaan slapen.

De zondag begon uiteraard vroeg, want ja, wat zou er in die schoen zitten? Daarna lekker ontbeten met croissantje en om 11 uur kwamen de ouders van Diede haar ophalen. Ze dronken gezellig een kopje koffie mee en gingen toen op huis aan. Ik was ondertussen druk met het opruimen van de Sinterklaasspullen. Officieel begint de adventsperiode de eerste zondag tussen 27 november en 3 december, dus ik wilde daar vast mee beginnen. Heb de Grimms adventsspiraal tevoorschijn gehaald en ons adventskastje om te vullen. Alles staat klaar. Wat een rust geeft het in huis als die Sinterklaastroep weg is zeg. Ik ben gewoon meer van de Kerstmis geloof ik. De kinderen vonden het ook allemaal weer leuk, die kerstspullen. Toen het donker werd, hebben we de eerste adventskaars aangestoken. Echt even een momentje om bij stil te staan, want er zaten gewoon 4 kindjes dromerig naar de kaars te kijken. Vorig jaar waren dat er pas 3, toen zat kleine Fee nog gewoon in mijn buik! Wat gaat het hard…

adventsspiraal 2015

Tot slot maakte ik aan het einde van de dag samen met Sterre haar surprise nog af. We zijn erg tevreden en het is fijn dat dit helemaal klaar staat voor as vrijdag.

Al met al een gezellige, drukke week dus. Deze week heeft in elk geval pakjesavond te brengen. Iets waar de kinderen naar uit kijken, maar ook gespannen voor zijn.

Vorig artikelZelf stickers maken
Volgend artikelDit is óók waarom je voor Pampers kiest
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in