Foto weekoverzicht Judith #461

borrel na netwerkbijeenkomstHet was best een drukke week. Eigenlijk had ik geen enkele dag vrij, behalve de zondag. Ook donderdag had ik in de ochtend een afspraak. Ik was daardoor best wel moe en heb zondag lekker lang in bed gelegen. Helaas was ik wel vroeg wakker, omdat de hele kinderclub bij ons in bed de race kwam kijken. Ik was er nog niet aan toe, maar ja. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #460

Maandag

Maik had een hele slechte nacht gehad door de pijn aan zijn rug na het karten. Zelfs pcm hielp niet zo goed, dus hij gaf ‘s morgens aan dat hij toch naar de huisarts wilde. Dat betekende dat ik mijn gesprek in de ochtend naar online moest zetten, zodat ik dat in de auto kon volgen. Beetje onhandig, maar niks aan te doen. Maik bleek gekneusde ribben te hebben, dat doet natuurlijk flink pijn, alleen kun je er niks mee. Pijnstillers en rustig aan doen. Ik ging daarna alsnog naar de school waar ik nog meer afspraken had en vervolgens moest ik een netwerkbijeenkomst regelen. Die werd afgesloten met een borrel, wat wel gezellig was. Er was nog een heleboel over, dus nam ik nog wat mee naar huis en dat werd, samen met courgettesoep en groenteomelet, het avondeten. 

naar de schabergschool

Dinsdag

Terwijl Maik uit bed strompelde, ging ik douchen. De AH kwam de boodschappen brengen en daarna moest ik best haasten om op tijd bij een afspraak in Den Haag te zijn. Die was rond 11.00 uur klaar en daarna reed ik even naar huis voor de lunch en de voorbereiding van een afspraak die ik om 13.00 uur weer had. Toen die was afgelopen regende het heel hard en besloot ik de jongste meisjes even van school op te halen. Daarna snel naar boven omdat ik een belafspraak had en toen was het alweer tijd om te koken. ‘s Avonds hadden we ook nog een uitje, want er was op de school van Sterre een ouderavond over de Griekenlandreis die ze dit jaar gaat maken. Dat is nogal een ding, want ze gaat in mei bijna de hele maand naar Griekenland met school. Ruim 3 weken! Ze gaan met een bus, slapen in tentjes en koken zelf. Het is verplicht, want ze gaan vanalles leren over het Grieks en kunstgeschiedenis, waar ze volgend jaar examen in moeten doen. Maar jeetje, wat vind ik het lang! Ze doen dit al sinds 1960, dus het is een echte traditie. Het wordt vast heel gaaf, maar ook afzien hoor. Sterre heeft er zelf ook wat mixed emotioneel over: leuk en lang en spannend tegelijk. 

Griekenlandreis

Woensdag

Maik had een slechte nacht gehad en ik daardoor ook niet al te best. Hij ging ook niet werken. Ik stond op met de kinderen, bracht ze naar school en reed door naar een afspraak in het centrum van Den Haag. Dat duurde de hele ochtend. Toen het klaar was moest ik direct door naar een school in Rijswijk voor de volgende afspraken. In de middag heb ik gewerkt aan een presentatie voor mijn werk die ik moest maken. Blij dat het (ruim op tijd) af is. De schoonmaakster kwam ook dus dat was fijn, daarna had ik weer een schoon huis. 

presentatie opp training

Donderdag

Het was een race tegen de klok, nu Maik niet zo goed uit de voeten kan doe ik de ochtendspits en breng ik de kinderen naar school. Normaal prima te doen, maar deze ochtend had ik om half 9 een afspraak op een school en was het dus letterlijk een race tegen de klok. Die ik verloor met 5 minuten, maar dat was gelukkig niet zo heel erg. Het gesprek verliep gelukkig goed en daarna reed ik weer naar huis. Het was namelijk eigenlijk niet mijn werkdag, maar ja. Ook thuis heb ik nog werkdingen gedaan: de nieuwsbrief in elkaar gezet voor dinsdag en nog een paar telefoontjes gedaan. Het goede nieuws deze dag was: Maik had met zwaardere pijnstillers minder pijn gelukkig. En ook een betere nacht gehad. Hij was wel thuis gebleven, maar toch aan het werk gegaan. 

ochtendspits maik pijn

Vrijdag

Het was weer tijd voor de opleiding mediatior in Rotterdam. Dit keer ging ik op de fiets. 50 minuten was het, best een flinke tocht. Ook wel lekker om in de ochtend even in beweging te zijn, als je daarna de hele dag moet zitten en luisteren. Het was allemaal weer heel interessant en ook leuk om alle mensen die de opleiding volgen steeds een beetje beter te leren kennen. Eind van de dag moest ik ook weer terug op de fiets, dus ik was behoorlijk moe bij thuiskomst. We aten quesedilla’s, lekker makkelijk. Lenthe en Yuren moesten naar zwemles, Fee hoeft niet meer, want die heeft haar C diploma al. 

taart traktatie opleiding mediation

Zaterdag

Ook deze dag moest ik weer aan de studie. Het was een stuk slechter weer dus ik ging met de auto. Dat kon ook prima, want net als elke week was ik van 7-8 uur naar het zwembad geweest. Dus mijn beweging had ik toch al gehad. Er was een jarige bij de opleiding en die trakteerde op taart. Deze dag gingen we ook oefenen met casussen. Dit werd opgenomen met video en dat was dus best wel spannend. Af en toe kregen we ook enorm de slappe lach. Als we aan het acteren waren en dan heel boos moesten worden over bijvoorbeeld duiven ofzo. Uiteindelijk was ik niet ontevreden met mijn eigen optreden. Voor een eerste keer vond ik het best oke gaan. Gelukkig mogen we nog veel oefenen voor we pas examen hoeven te doen. Elke week leren we een beetje bij. Volgende week ben ik er alleen niet, vanwege IJsland. Dus die dagen moet ik dan inhalen op een ander moment. Ondertussen keken ze thuis de intocht van Sinterklaas en ‘s avonds werden de schoenen gezet. Want ook dat circus gaat weer beginnen! 

overschie rotterdam

Zondag

Half 7 kwamen alle kinderen, behalve Lenthe, bij ons de race kijken. Ik was dus wakker en lag ook heel krap in bed. De race was natuurlijk best spannend, maar na deze drukke week had ik eigenlijk wat behoefte aan rust. Gelukkig lieten ze me allemaal met rust na de race en kon ik nog even een uurtje alleen in bed blijven. Na het ontbijt ging ik toch eerst nog even hardlopen. Dat was er de hele week nog niet van gekomen. Het ging best lekker! Ik had wat minder last van mijn hamstring blessure en ondanks de wind rende ik best hard. Ik ben nog steeds niet helemaal op het oude niveau, maar dat geeft niet. Komt vanzelf. Komende week komt er waarschijnlijk weer weinig van, want dan gaan Maik en ik naar IJsland. Het ziet er naar uit dat het gewoon door kan gaan. Zijn ribben zijn met zware pijnstillers veel minder pijnlijk en de vulkaan is nog steeds niet uitgebarsten, dus we hebben goede hoop! 

schakende kinderen

Vorig artikelTijdloze kledingstukken die in iedere kast thuis horen
Volgend artikelPas op met casino websites!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in