Foto weekoverzicht Judith #492

prachtige zonsopkomst juni 20204Eindelijk zomerweer! Zaterdag moest het nog een beetje op gang komen, maar toch kon ik toen al in de zon ontbijten en op zondag was het helemaal heerlijk de hele dag. Warm zelfs. Al was de wind uit de zon best koud. We hebben dan ook volop buiten geleefd in het weekend. Hopelijk blijft het nu een poosje zo. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #491

Maandag

Weer een nieuwe maandag, met onverwacht (voor mij althans) zomers weer! Helaas had ik best een drukke dag, want ik begon de ochtend met een afspraak op een school die tot 12 uur duurde. Daarna moest ik het weekbericht in elkaar zetten achter mijn laptop en dat was klaar zo rond half 2. Tijd voor lunch in de tuin! Wel een mooi voordeel van thuis werken en ik vond dat ik het verdiend had. ‘s Middags had ik een online afspraak en toen die klaar was ben ik een stukje gaan wandelen. Yuren zou koken, dus kon ik mooi van 5 tot 6 uur nog even naar buiten. Ik nam een snoeischaar mee (zo’n kleine hoor), want ik wilde wilgentakken knippen voor de konijnen en de vogel. Die zijn daar allebei gek op. Missie geslaagd! 

fee aait konijn jun 2024

Dinsdag

Al vroeg zat ik op de fiets richting mijn werk. Ik had een afspraak met wat collega’s voor een werkgroep en dat duurde tot ongeveer 12 uur. Toen ik net thuis was voor de lunch, werd ik gebeld door een school waar ik bleef. Blijkbaar had ik daar een eerdere afspraak dan ik dacht, ik moet nog even uitzoeken waar dat was misgegaan. In ieder geval kon ik dus niet lunchen, maar stapte ik met 2 rijstwafels snel in de auto. De afspraak duurde tot 3 uur en toen kon ik eindelijk even lunchen. Helaas niet in de tuin, want opnieuw regen, regen en nog eens regen. Eenmaal thuis had ik nog een online afspraak en toen was het alweer tijd om te gaan koken. Het was mijn beurt en ik maakte flammkuchen. Was goed gelukt. Daarna heb ik op bed nog wat liggen lezen en heel hard mijn best gedaan om wakker te blijven. Maik werd namelijk jarig om middernacht, dus ik wilde hem feliciteren. Het was vechten tegen de slaap, maar het is me gelukt! 

plaattaart jun 20204

Woensdag

Maik was jarig! Hij werd 53 jaar en dat vierden we ‘s morgens met cadeautjes en appeltaart. Ik had alleen wel superslecht geslapen, dat was heel erg jammer. Ik begon dus al moe aan de dag, maar ja. Gelukkig hoefde ik niet heel vroeg weg, ik had in de ochtend twee online afspraken. Dat scheelt toch als je zo’n nacht hebt gehad. Maik was in ieder geval blij met zijn cadeaus. Veel tijd om er verder bij stil te staan hadden we niet, want iedereen moest naar werk en school. We vieren Maiks verjaardag meestal samen met die van mij in augustus. Ik had zelf een volle dag met afspraken, sommige online en ook een paar op verschillende scholen. ‘s Avonds maakte ik risotto samen met Lenthe en hoera, we konden voor het eerst sinds weken buiten eten! Ook boekten we vandaag eindelijk onze zomervakantie 🙂 

maik 53

Donderdag

Ik zal al vroeg op de fiets vanwege een afspraak op een school. Eigenlijk is donderdag natuurlijk mijn vrije dag, maar het is echt heel druk momenteel dus dan doe ik dat wel eens. Daartegenover staat dan dat ik een andere keer weer eens op woensdag op reis kan. Dus ik vind het niet zo erg. Het waren drie overleggen en daarna ging ik even vlakbij op het terras zitten. Kwam ik daar weer ouders tegen een van de overleggen, die waren ook een koffietje gaan drinken. Eenmaal weer thuis scheen de zon en ben ik in de tuin gaan lezen. Ook toen kwamen er weer allerlei werktelefoontjes tussendoor. Eind van de dag heb ik de bestellingen nog even weggebracht en toen heb ik soep gemaakt. Iedereen kon vroeg eten: Yuren kan dan op tijd de eitjes gaan rondbrengen en Fee en Lenthe moeten naar pianoles. Sterre is aan het leren voor de toetsweek. 

lenthe kookt jun 2024

Vrijdag

De schoonmaakster kwam, dus ik kon niet echt weg in de ochtend. Sterre was compleet gestresst vanwege haar mondeling Grieks waar ze tegenop zag. Het kostte me aardig wat tijd om haar rustig naar school te laten gaan. Uiteindelijk appte ze rond 10 uur dat het redelijk was gegaan. Ze dacht rond een 5 te hebben. Dat is voor haar ok, want ze staat gemiddeld genoeg om een lichte onvoldoende op te vangen. Ondertussen zat ik beneden achter de laptop te werken. ‘s Middags heb ik spelletjes gedaan met Fee en ‘s avonds moest Lenthe naar een feestje en keken we natuurlijk voetbal. Spannende wedstrijd! 

risotto buiten

Zaterdag

Uiteraard lag ik om 7 uur weer in het zwembad. Na het douchen sprong ik op de fiets naar oud Rijswijk, waar ik had afgesproken om te gaan ontbijten met Niky & Joyce. Dat was heel lang geleden, dat we met z’n drietjes hadden bijgekletst. Dus dat was gezellig. Nu hopen dat het niet weer een jaar duurt voor we een afspraak maken 🙂 ‘s Middags zou ik eerst met Lenthe naar het theater gaan, maar uiteindelijk ging dat toch niet door, omdat alles ineens uitverkocht was. Dus heb ik een beetje in de voortuin gewerkt: onkruid wieden, vegen, troep opruimen enzo. Ook heb ik het konijnenhok schoongemaakt. Sterre maakte Griekse gyros wat we buiten opaten in het zonnetje en toen zat de dag er alweer op. 

nik en joyce jun 2024

Zondag

Maik ging vroeg zwemmen en ik dook met mijn yoghurt de achtertuin in. Sinds de trampoline weg is, hoeven we niet meer per se voor te ontbijten, want achter begint de zon ook al vroeg. Dat ochtendzonnetje is extra fijn. Toen Maik terug was, ging ik hardlopen. Dat  was al behoorlijk heet. Ik koos een andere route dan normaal, omdat ik weet dat daar meer schaduw is. Daardoor ging het nog best redelijk, maar er waren ook echt stukken dat ik kapot ging van de warmte. Uiteindelijk was ik tevreden. Ik loop niet zo hard als vorig jaar, maar het lukt me ook minder vaak om te gaan. Afgelopen week was het zo druk met werk, dat het er niet van was gekomen. De rest van de middag heb ik vooral genoten van de zon in de tuin. Beetje gelezen en af en wat van de grand prix gekeken (heb de start gezien en liep tussendoor af en toe naar binnen, tot het laatst, toen ben ik weer gaan kijken). Maik kookte vandaag en hij maakte Spaanse pasta, in het thema van de Formule 1 van Barcelona. Toen zat het weekend er helaas weer op. Ik heb de komende week ook een heel drukke week, erg jammer met dat mooie weer. Ik zal toch veel binnen zitten vrees ik. 

yoghurt in de tuin juni 2024

Vorig artikelRoadtrip van Barcelona naar Perpignan
Volgend artikelPlatbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in