Foto weekoverzicht Judith #54

Nou, dat was me het weekje wel zeg! Ik was natuurlijk vorig weekend zelf ziek. Daardoor had ik maandag niet gewerkt. Ik had koorts en ontzettende hoofdpijn. Ik heb weinig gedaan op maandag, vooral veel op bed gelegen. Maik was ‘s nachts ook ziek geworden, dus we lagen gezellig samen op bed. Nou ja, gezellig… we waren zo beroerd, dat we eigenlijk amper een woord gewisseld hebben. Allebei teveel bezig met onze eigen misère! Het enige grappige die dag, vond ik deze tekening van Lenthe. Hij was voor Maik. Ze zei: “Papa, ik heb deze tekening voor jou gemaakt omdat je ziek bent. Het zijn twee spuugjes.”

2 spuugjes

Op dinsdag moest Lenthe voor de laatste keer naar het consultatiebureau en ze kreeg meteen de 4-jaar prik. Ik voelde me nog steeds beroerd, maar ik had geen zin om de afspraak te verzetten dus ik besloot toch te gaan. Lenthe vond het nogal spannend, maar ze deed het goed. Volgens de arts heeft ze de beste ogen van Den Haag, ze had nog nooit meegemaakt dat een kind van die leeftijd ALLE openingen juist kon benoemen. Zelfs van de laatste regel!

laatste keer cb lenthe

Bij de prik was ze hartstikke stoer, ze gaf geen kik. Wij hebben thuis de traditie dat de kinderen na deze 4-jaar prik iets in de speelgoedwinkel mogen uitkiezen. Lenthe koos nagellak, en daar werd de rest van de dag mee gespeeld. Ook door grote zus Sterre, die thuis was omdat ze zich niet lekker voelde.

nagellakken

Ik wilde op dinsdag eigenlijk nog thuis blijven, maar omdat ik dan allerlei afspraken moet verzetten besloot ik toch maar te gaan werken. Trek had ik nog niet, maar verder ging het wel. Voordeel van zo’n buikgriep is, dat de kilo’s eraf vliegen. Ik kon voor het eerst sinds de zwangerschap dit spijkerrokje weer aan!

afgevallen

‘s Avonds aten we mais-kokos-paprikasoep. Het smaakte me nog steeds niet echt, maar het was lekker makkelijk te maken en niet te zwaar.

soep met mais en kokos en paprika

Op woensdag zat mijn dag vol afspraken, ik ben helemaal vergeten om foto’s te maken. Ik voelde me nog altijd niet top, maar het ging wel al beter dan de dag ervoor. En gelukkig leken de kinderen allemaal in orde verder. Zou het overwaaien?

Donderdag liet ik Fee zelf kiezen welk fruit ze wilde, ze koos banaan en smulde ervan.

fee eet banaan

Daarna gingen we de stad in, ik wilde een cadeautje kopen voor Sterre, want die zou op vrijdag voor haar C afzwemmen met school. Lenthe wilde graag een taartje eten bij Bloem in Den Haag, dus dat deden we. Voor het eerst sinds 4 weken zondigde ik een beetje op mijn dieet, ik nam een Chai Latte en at wat hapjes taart mee.

lenthe taatje bij bloem

Toen gingen we naar school om Sterre en Yuren te halen. Ze wilden allebei iemand meenemen om te spelen. Gelukkig hebben we extra zitplekken in de auto dus dat kon. Maar eenmaal thuis begon Yuren te klagen over buikpijn en ging hij op de bank liggen. Ik voelde de bui al hangen, dus pakte er snel een emmertje bij en dat was maar goed ook!

yuren ziek jan 2016

Het is een heftige buikgriep, hij bleef maar overgeven en dat terwijl zijn vriendje vrolijk alle kasten opentrok op zoek naar eten, Lenthe en Fee ook aandacht wilden en Sterre en haar vriendinnetje door het huis renden. Pfff.

Toen de ouders van beide kinderen rond 5 uur ze kwamen ophalen, was ik al doodmoe, maar het ergste moest nog komen. Rond etenstijd ging Sterre namelijk ook als een dood vogeltje op de grond liggen, en niet lang daarna bleek zij net zo ziek als Yuren. Daar zat ik dan, met een baby, een peuter en 2 zieke kinderen. Ik was blij dat Maik thuis kwam van zijn werk!

De hele nacht waren we met emmertjes in de weer, ik heb helemaal niks geslapen. Tegen de ochtend was de rust eindelijk wedergekeerd en konden we nog heel even dutten. Doordat Sterre en Yuren allebei ziek waren en Maik vrij was op vrijdag, hoefden we er niet per se vroeg uit. Sterre was erg verdrietig, want ze kon nu niet afzwemmen!

Gelukkig liet de juf ons weten dat het zwembad zou regelen dat ze dat kon inhalen. Vrijdag stond verder in het teken van hangen. Sterre en Yuren waren gammel, ik pakte wat bestellingen in en Maik zocht zijn administratie uit.

Zaterdag had ik enorm veel moeite om het ritme van het sporten weer op te pakken. De motivatie moest van ver komen, het liefste was ik niet gegaan. Maar ik ging, en achteraf was ik blij. Ik kon wel merken dat ik flink was afgetakeld van die paar dagen ziek zijn. Het ligt dan echt op de loer om er de brui aan te geven. Toch voelde het heel lekker na 60 minuten crosstrainer en wat krachttraining, de hele dag tintelde mijn lijf van de inspanning.

sportief jan 2016

Lenthe wilde graag mosseltjes eten, dus Maik ging ze halen.

 

lenthe eet mosselen

Zondag was Sterre nog steeds een beetje slapjes. Yuren ging wel weer, dus die kon met papa naar het zwembad. Ik bleef thuis met de meiden, en had zowaar nog even wat tijd om te werken. Feetje deed sta-pogingen. Poeh. Het gaat wel een beetje hard allemaal. Nog maar anderhalve maand en ze is geen baby meer!

Fee staat jan 2016

Verder puzzelden we nog wat met de indeling van ons nieuwe huis. Leuk om te doen, maar ook moeilijk om soms buiten de kaders te denken. Er is zoveel mogelijk als je het helemaal zelf mag indelen!

Tot zover deze week. Ik hoop voor komende week op wat meer slaap en wat minder hectiek…

bestellingen highteeth jan 2016

 

Vorig artikelHet belang van natuurlijke huidverzorging voor tieners
Volgend artikelGeitenmelk en allergie of intolerantie, hoe zit het?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in