Foto weekoverzicht Judith #57

week-57-uitgelichte-afb-2016Ik heb weer een drukke week achter de rug. Drukke weken gaan altijd snel. Voor je het weet is het weekend. Voor Sterre was het fijn dat de week snel ging, want er stonden allerlei spannende dingen voor haar op het programma!

Maandagochtend was ik een hele dag op kantoor voor mijn werk. Vergaderingen oa, en dat kwam goed uit, want onze auto moest gekeurd worden. Dat is daar vlakbij. Al vroeg stond ik dus bij de garage, liep vervolgens naar mijn werk en bleef daar de hele dag. Ik hoopte de auto goedgekeurd op te kunnen halen aan het einde van de dag, maar dat bleek wishful thinking. Er was iets met de nokkenas, dus ik kon de auto wel meenemen, maar hij moest op woensdag weer terug om dat ding te vervangen. Balen. En wat een wind stond er die dag! Ik waaide bijna omver toen ik de auto ophaalde.

Lenthe was buiten bij de gastouder heel hard gevallen op haar lip en tand. Haar tand zit nu los en haar lip is dik. Dat had flink pijn gedaan!

lenthe op lip gevallen

Dinsdag zat mijn dag vol afspraken. Ik wilde alles fietsen, lekker sportief, maar de wind was te hard. Vond ik. Het werd dus gewoon de auto. ‘s Avonds aten we gevulde aubergine met granaatappelpitjes, pijnboompitjes en Turkse knoflookyoghurt. Ik vond het lekker, maar ik was de enige van het gezin…

aubergine granaatappel

‘s Avonds kwam Jeroen, hij gaat voor ons de tekening van het nieuwe huis maken. We hebben goed doorgenomen waar we de muren enzo willen, dus hij kan aan de slag. Spannend!

Op woensdag had ik weer veel afspraken, maar ik moest me om 3 uur haasten naar de garage voor de auto. Ze hadden me beloof dat het vervangen van die nokkenas een uur of 2 werk was. In de hoop dat ze me om 5 uur zouden bellen dat de auto klaar was, ging ik rustig op mijn werk aan de slag. Helaas hoorde ik om 5 uur niks. Later wisten ze me te vertellen dat het nog niet af was, dus kon ik een leenauto komen halen. Wat een gedoe. Maar goed, die leenauto was wel fijn, want ik had geen idee hoe ik anders iedereen had moeten vervoeren op donderdag. We aten weer iets waar de kinderen hun neus voor ophaalden, nou ja, de boontjes en het ei vonden ze wel lekker.

fricandeau met ei

Donderdag dus met de leenauto naar school, waar ik tevens de intake voor Lenthe had. Dat de tijd vliegt blijkt maar weer. Op 12 april 2012 kondigde ik haar geboorte aan op mijn blog, en inmiddels leven we bijna 4 jaar verder, en gaat ze dus bijna naar school. Ze vindt het allemaal best spannend, maar ze heeft er ook zin in. Op de eerste verjaardag van Fee mag ze alvast een ochtend gaan wennen. Het zal voor mij ook wennen zijn, mijn kleine meisje opeens naar school! Gelukkig heb ik Feetje nog lekker thuis…

Toen ik thuis was heb ik bij een buurvrouw een bakje koffie gedronken en daarna kon ik mijn auto eindelijk ophalen. Goedgekeurd en met nieuwe nokkenas.

Bij de post zat Dirty Chai, waarover later meer, en een mooi kookboek van Anna Jones. Men beweert dat zij de nieuwe Nigella Lawson is… Ik ben heel benieuwd!

dirty chai

Vrijdag was voor Sterre een spannende dag. Twee weken geleden had ze mogen afzwemmen voor haar C, maar helaas sloeg de buikgriep toe in huize hipenhot en had Sterre het precies op die dag. De juf had gelukkig kunnen regelen dat ze nu tijdens de reguliere zwemles alsnog mocht afzwemmen. En ik mocht mee!

kleedkamer zwembad

Samen met Fee en Lenthe troffen we de klas van Sterre bij de deur van het zwembad. In de kleedkamer was het een hele belevenis. Al die meiden doken op Fee, zo’n baby is natuurlijk een hele bezienswaardigheid. Sterre hield haar hoofd koel en dook bloedserieus het water in. Na heel wat baantjes zwemmen, mèt en zonder kleren, moest ze als laatste nog een minuut in het water blijven zonder watertrappelen. De klas telde de seconden mee en toen was ze eindelijk klaar en mocht ze haar C-diploma in ontvangst nemen. Ze was trots, en wij natuurlijk ook!

sterre c diploma

‘s Middags bakte ik een taart, met chocolade en frambozen in de vorm van een Zeeuwse Knop. Mmm….

Zeeuwse knop taart

De dag erna stond er ook iets bijzonders voor Sterre op het programma, namelijk haar verjaardag! Op 13 februari werd Sterre alweer 9 jaar. We zongen voor haar en deelden cadeautjes uit. Ze had zelf een lijstje gemaakt en daar hadden we allemaal dingen van uitgekozen. Enorm schattig vond ik het dat Yuren haar nagellak wilde geven. We kozen voor de gifvrije kindernagellak van Snails, in allerlei kleuren. Lenthe gaf een dropperfles in de kleur groen en Fee een lippenstift. Wij gaven haar een jurkje van Chaos and Order en zilveren oorbelletjes met een Zeeuwse Knop.

Sterre 9 jaar

In de ochtend bakte ik nog een mangotaart en de hele dag was er visite. Deze dag deed ik niet aan de lijn: ik ben namelijk afgelopen week nog een kilo afgevallen en daarmee officieel terug op het gewicht van voor de zwangerschap. Binnen het jaar, en ik ben er heel blij mee.

mangotaart

Ik vond dat ik zelf ook wel wat nieuws verdiend had, dus kocht ik voor mezelf 2 jurkjes in de uitverkoop bij Chaos and Order. Wat vinden jullie ervan?

juut nieuwe jurk chJuut nieuwe jurk c and o

Ook voor Lenthe kocht ik een jurkje, met vlinders. En een roze legging.

Lenthe nieuwe jurk chaos and order

Zondags was het natuurlijk Valentijnsdag. Ik werd verrast met een heerlijk ontbijtje en zelf had ik voor Maik een lekkere fles wijn gekocht. Niet zo bijzonder dit jaar, ik had weinig inspiratie. Van Maik krijg ik trouwens nog wel deze speciale moedermelk ketting. Ben erg benieuwd hoe die in het echt is!

valentijnsdag 2016

Daarna deed ik nog even thuis een workout van een uur. Normaal ga ik altijd in het weekend naar de sportschool, maar dat lukte dit weekend niet. Geen conditietraining dus vandaag, maar wel krachttraining.

workoutathome

‘s Middags ging ik bij mensen in huis kijken die al in de wijk wonen waar ons nieuwe huis ook komt. Ze hebben een soortgelijke woning en het was fijn om dat even in het echt te zien. Krijg je toch een idee hoe het wordt. Lekker groot in elk geval. En zo goed als energie-neutraal.

Aan het eind van de middag maakte ik samen met Sterre sushi. Zij vindt sushi heel lekker, maar is enorm allergisch voor vis. Als we vegetarische sushi kopen, krijgt ze altijd meteen klachten. Ik denk, omdat ze de vega sushi toch met hetzelfde mes snijden als de sushi met vis. Ze is superallergisch, dus zelfs dat geeft reactie. Daarom had ik beloofd dat we met haar verjaardag een keer helemaal zelf sushi zouden maken. Ze smulde ervan, zo leuk om te zien.

zelf sushi maken

Ik moet nog wel een beetje oefenen met rollen, niet alle stukjes waren even goed gelukt. Sommige vielen snel uit elkaar…

Oh ja, Lenthe vond de lippenstift die Sterre voor haar verjaardag had gekregen…

iemand vond de lippenstift

Vorig artikelWin kaarten voor de beurs Eigen Huis
Volgend artikelLima Lentil chips van linzen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in