Lima Lentil chips van linzen

linzenchipsChips van linzen?! Dat dacht ik toen ik het persbericht hierover ontving. Kijk, ik gooi wel eens linzen in de soep, een heel lekker soepje zelfs (klik hier voor het recept), maar dan zijn linzen van die kleine, oranje dingetjes. Ik kan me oprecht niet voorstellen hoe je daar chips van kunt maken. Ook kan ik me er niet echt een voorstelling van maken hoe dit zou kunnen smaken. Mijn nieuwsgierigheid is getriggerd, precies zoals dat moet bij een persbericht, dus ik vraag een proefpakket aan.

Dat ontvang ik een paar weken later. Er zitten twee zakken in, eentje met een naturel smaak en de andere is met chilismaak. Ik ben nooit zo van de naturel, dus de zak met chilismaak gaat als eerste open. Ik ben verrast door de smaak! Lekker! De “bite” is wel een anders dan ik gewend ben van gewone chips. Ze zijn wat harder, maar dat vind ik niet minder lekker.

De naturel maak ik open op de verjaardag van Sterre. Over deze smaak ben ik iets minder enthousiast. Ze zijn in mijn ogen wat flauw van smaak. Ik ga dus definitief voor de Chili, die ga ik zeker nog eens kopen. Daarvoor moet ik wel naar de natuurwinkel, maar gelukkig zitten die er genoeg in Den Haag.

Meer informatie

Lima Lentil Linzen chips zijn 100% biologisch en zo goed als glutenvrij (kan wel sporen van gluten bevatten, evenals sporen van soja, tarwe, melk en lactose).  Verder zijn linzen een bron van plantaardige eiwitten en maken ze sinds zeer lange tijd deel uit van de dagelijkse voeding wereldwijd. De linzen zijn met deze chips in een nieuw jasje gestoken: uniek in vorm, knapperig en met behoud van hun natuurlijke smaak en voedingswaarden, bron van eiwitten en vezels. Als tussendoortje of bij het aperitief, een heerlijke Chili snack, in de oven gebakken.

lentil-chips-linzen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #57
Volgend artikelHoe de zwangerschap de ogen kan beïnvloeden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Leuk artikel heb je geschreven. Deze chips liet ik zelf aan me voorbij gaan toen ik dezelfde aanbieding kreeg.
    Chips van linzen… Ik zit er niet zo op te wachten. Zoals je al zegt is de bite ook heel anders dan de gewone chips.
    Dan blijf ik liever gewoon van de chips af als ik een beetje gezonder wil leven. ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in