Foto weekoverzicht Judith #72

sla
Mijn lunch bij SLA, afgelopen dinsdag.

De week begon somber, wat betreft het weer dan. Ik ben zelf eigenlijk bijna nooit somber. Daar heb ik geluk mee gehad, want ik weet hoe sommige mensen daar soms mee worstelen. In mijn aard lijkt het niet te zitten, ik kan wel eens even verdrietig zijn bij een tegenslag, maar ik kan redelijk vlot “omdenken” en ga dan aan de slag met het gegeven dat er ligt.

Maar goed, op maandag was het natuurlijk een gewone werkdag. Er was een vergadering op mijn werk, daarna heb ik heel veel dossiers zitten doornemen en tot slot had ik nog een persoonlijk gesprek met mijn leidinggevende over het verlengen van mijn contract. Eenmaal thuis ging het een beetje mis met de spinaziesoufflé. Ik wilde die in de oven zetten, maar de rand was glad dus ik liet ‘m uit mijn handen vallen. Het gevolg was een enorme ravage in de keuken!

ontplofte spinaziesouffle
Overal zaten spetters van de spinazie soufflé…

Dinsdag stond er een observatie op de planning en een afspraak voor mijn werk. Lunchen deed ik buiten de deur, met Saskia, van Jipfish. We zijn samen leuke plannen aan het maken en zij trakteerde me op lunch bij SLA. Deze zaak ziet er heel clean, maar toch sfeervol uit. Vooral lekker licht, een prima plek voor een zakelijke afspraak. Wel jammer dat er geen bediening is en je alles bij de kassa moet bestellen. De salade was vooral uhm… gezond. En veel. Heel veel. Heel leuk dat ik een doggybag mee kreeg, want ik kon het niet op. Ik heb de falabel-salade lekker opgegeten toen ik rond 4 uur een suikerdipje kreeg. Zo ging ik geen ongezonde dingen snaaien.

interieur sla

Woensdag ben ik heel vroeg opgestaan om te sporten. Ik had, zoals gewoonlijk, helemaal geen zin. Maar ja, als je een beetje in shape wil blijven (en van de zomer in je bikini wil), moet je er wat voor over hebben.

Na het sporten moest ik me haasten naar een afspraak, waar ik de rest van de middag druk mee was.

‘s Avonds aten we bietjesstamppot. Fee had iets geks bedacht. Ze zat steeds stamppot in haar neus te stoppen en probeerde het dan serieus te inhaleren. Daar hebben we natuurlijk een stokje voor gestoken, maar ze bleef het doen. Raar kind!

fee bietjesspampot
No comment 🙂

Donderdag was mijn vrije dag. Ik bracht de kinderen naar school en daarna was Fee in slaap gevallen in de auto, zodat ik lekker even wat tijd voor mezelf had. Die heb ik opgevuld met… werken. Tja. Er lagen nog wat dingen op me te wachten die me gisteren niet meer gelukt waren. Mails die ik moest beantwoorden, telefoontjes die ik moest plegen. Precies toen ik klaar was, werd Fee wakker.

We zijn de stad nog even ingelopen om een paar cadeautjes te kopen. Inmiddels was het heerlijk weer geworden! Dus nadat ik de kinderen van school had gehaald, gooide ik de terrasdeur open, legde de kussens op onze steigerhouten bank en heb heerlijk in de zon zitten lezen. De kindjes speelden om me heen en Sterre, onze boekenwurm, was verdiept in het boek De Maan-zaak. Ik droeg die dag trouwens deze outfit. Het vestjes komt uit de kast van mijn overleden oma, ik vind het best leuk!

vestje oma

Vrijdagochtend bracht ik de kinderen naar school. Daarna moest ik snel opschieten. Er stond een persreisje richting Friesland in de planning. Mijn tas was vlot gepakt, want ik zou maar 1 nachtje weg zijn en het leek erop dat het best aardig weer zou worden. Toch nam ik ook wat warms mee, want de vooruitzichten voor zaterdag waren dat het minder zou worden.

Rond half 10 zat ik in de auto. Het was 2 uur rijden, dus best een eindje. Ik had een klein stukje file, maar verder ging de toch eigenlijk heel voorspoedig. Voor ik het wist, stond ik op het parkeerterrein van Tjaarda Oranjewoud, waar we die nacht ook zouden slapen. Slechts een paar minuten na mij arriveerde Kim van het mediabureau. Samen liepen we naar de ingang en installeerden we ons op het terras, in afwachting van de andere bloggers. Die druppelden ergens dat uur ook binnen.

lunch tjaarda

Tijdens de lunch maakten we kennis met elkaar. Naast Kim, was Cynthia van Miss Lipgloss mee en Inesz namens de website Bebio.nl. Leuk om deze dames te leren kennen!

Daarna kregen we een rondleiding in het hotel. Mijn eigen kamer was prima, lekker ruim, uitzicht op het bos en een fijne badkamer, maar ik was het meest onder de indruk van kamer Amalia. Daar betaal je ook wel wat voor, maar wow wat een plaatje!

badkamer tjaardakamer amalia tjaarda

Na de rondleiding werden we met de auto gebracht naar zeilcentrum Grou. Daar zouden we gaan suppen. Kennen jullie dat? In de tijd dat ons iPad magazine nog bestond schreef Hester Ozinga er al eens een artikel over. Het was toen helemaal nieuw, en ik heb het altijd eens willen doen. Nu kwam eindelijk die kans!

pilates sup
Pilates op de plank

Ik vond het ook een beetje spannend. Dat kwam natuurlijk vooral, omdat je in het water kunt vallen. Op zich geen probleem, want ik had droge kleren bij enzo, maar je wil gewoon niet dat kneusje zijn dat bij de start al meteen in het water ligt. We begonnen maar met een koffietje en een taartje in de zon op het terras bij Meet & Eat van zeilcentrum Grou.

“Suppen” staat voor Stand up Paddling. Je staat dus rechtop op een soort surfplank en je peddelt jezelf vooruit. Dat lijkt makkelijk, maar vergis je niet! Je moet echt wel wat spierkracht gebruiken om je evenwicht te bewaren en spierballen kweek je door te peddelen, want je komt niet vanzelf vooruit! De clinic inclusief pilates op de plank werd georganiseerd door SUP Away Grou.

suppen grou
Allemaal proberen tegen de wind in te suppen

Ik had het in het begin best moeilijk. Niet dat ik direct al in het water lag, maar het sturen ging me minder goed af dan ik had gehoopt. Er stond aardig wat wind en het lukte me maar niet om dan om te draaien en de goede kant op de peddelen. Gelukkig werd ik steeds heel goed geholpen door Aukje en ineens had ik het door! Toen ging het suppen SUPER!

Tussendoor kregen we nog een Pilates clinic van Ipy. Dat was ook nog best een kunst, zo je evenwicht bewaren op de plank en dan ook nog eens oefeningen doen.

Ik vond het geweldig leuk en ga zeker nog eens suppen. Ik heb de smaak te pakken! Heerlijk om zo in de buitenlucht actief bezig te zijn. Ik had de volgende dag zelfs een beetje spierpijn en een lekker kleurtje.

Cynthia ging in plaats van suppen het dorpje Grou in. Ze vertelde dat het een heel leuk dorp is, met hippe winkels. Wij hadden helaas geen tijd meer om dat te bekijken, maar een volgende keer zou ik dat zeker ook even inlopen.

Na dit avontuur gingen we terug naar het hotel om ons te verkleden en maakten vervolgens kennis met boswachter Roel, die ons het Oranjewoud liet zien. Dit bos is aangelegd met lange lanen met beuken. Er zijn ook dassenburchten en ‘s morgens vroeg of rond de schemering kun je reeën spotten. De omgeving is geweldig om te wandelen. En voor wie een hond heeft is dit ook een tip, want je hond mag mee in het hotel en kan lekker uitrazen in het bos.

Voor het informatiebord van Staatsbosbeheer in Oranjewoud
Voor het informatiebord van Staatsbosbeheer in Oranjewoud

Na de wandeling reden we naar Heereveen, voor een diner in Het Ambacht. Dit fantastische restaurant is gevestigd in de voormalige Technische Hogeschool van Heereveen.

het ambacht heereveen binnenkant

Het keukenteam staat onder leiding van Henk Markus, die ook nog even kennis kwam maken. De keuken is duurzaam, biologisch en een leuke mix van Friese ingrediënten met de mediterraanse keuken. Hier onder zal ik wat foto’s plaatsen van de gerechten, echt om je vingers bij af te likken, zo lekker! Maar we begonnen met een aperitief: een heel bijzondere cocktail van Fries bier, een sterke drank, een bijzondere homemade siroop en wat kruiden. Heerlijk!

cocktails het ambacht
Cocktail!

We hebben best gelachen die avond, want we moesten natuurlijk overal foto’s van maken. De gasten keken hun ogen uit, haha. Dit restaurant in Heereveen is echt een aanrader, als je in de buurt ben moet je er zeker gaan eten!

het ambacht heereveen gerechten
De gerechten: een amuse met zalm en komkommer-ijs, daarna makreel met pompoen en groene asperge, hoofdgerecht was ree met allerlei lekker en het dessert stond uit een combinatie van diverse bereidingen van citroen & limoen.

Na het overheerlijke diner zat de dag er nog niet op. De laatste activiteit was een boottocht in de duisternis. Heel bijzonder! Schipper Ulbe Postma wachtte ons op in Eernewoude met een fijne boot met kussentjes. Hij voer ons rond in natuurgebied de Alde Feanen met deze Feel the Night Tour. Het eerste half uur was het nog licht, maar al gauw viel de duisternis. We spotten een ree, diverse watervogels, vleermuizen, maar het meest bijzondere vond ik de geluiden. Als het donker is en je dus weinig ziet, gaan je oren extra goed werken. De natuur komt tot leven, als een orkest gingen de volgens, kikkers en andere dieren tekeer. Ulbe zette af en toe de motor van de boot uit, zodat we het extra goed konden horen. Daarnaast vertelde hij verhalen over het gebied, vaak met humor. Het was geen moment saai! Wel een beetje koud op het laatst, maar ik was ook gewoon te koud gekleed. Ik had wel een vest bij me, maar dat was nog te koud.

kapiteins
Ulbe had petten liggen, dat maakte ons echte kapiteins!

Terug in het hotel ben ik dan ook meteen onder een warme douche gedoken, en nog nagenietend van de leuke dag was ik zo vertrokken.

Het volgende deel lees je in het vervolg wat ik hierna publiceer, want het is al zo’n lang verhaal!

Al enthousiast geworden over het mooie Friesland? Meer informatie over deze prachtige provincie vind je op de website van Merk Fryslân.

De Alde Feanen by night
De Alde Feanen by night
Vorig artikelTe gek dessin: VW-busjes!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #72 vervolg
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Wat leuk dat jullie in Friesland waren! Bos van Oranjewoud en Het Ambacht zitten hier heel vlakbij, jammer dat ik jullie niet heb gespot, dan had ik even gedag gezegd haha.

    • Nou ja, wat toevallig! Ik wist op mijn beurt weer niet dat jij daar vlakbij woonde. Prachtige omgeving daar zeg. Je boft dat je er woont!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in