10 x herfst speelgoed voor kinderen

De herfst is bij uitstek een seizoen om met kinderen als thema uit te diepen. Knutselen, rekenen, taal, spelen, er is een heleboel te verzinnen. Zo kun je tellen en rekenen met kastanjes, verven en kleuren over de herfst, herfstspulletjes benoemen om de woordenschat te oefenen, herfstbladeren drogen en er mee knutselen of ze inlijsten, spelletjes doen over de herfst en nog veel meer! Ik verzamelde 10 x leuk herfstspeelgoed voor jonge kinderen.

herst-speelgoed-janod-en-andere

10 x leuk herfstspeelgoed voor jonge kinderen

  1. Balanceerspelletje met een eekhoorn van Janod. Dit is een leuk evenwichtspelletje voor kinderen vanaf 2 jaar. Ze moeten zoveel mogelijk eikeltjes opstapelen en zorgen dat ze niet omvallen. Heel goed om de motoriek te oefenen.
  2. Ook egeltjes passen goed bij de herfst, dus deze telpuzzel van Janod mag niet ontbreken. Er zijn 2 functies: leren tellen en aan de slag met de kleuren. Voor de allerkleinste is het leuk om de stekels in de bijbehorende gaten te doen. Zo oefenen ze ook de motoriek. Leeftijd vanaf 18 maanden tot 6 jaar.
  3. Kinderen houden van herhaling. Eindeloos kunnen ze spelen met deze mini-knikkerbaan. De eikeltjes stop je er boven in en ze vallen via de eekhoorntjes naar beneden in het mandje. De allerkleinsten vanaf ongeveer 1 jaar vinden dit al heel leuk om naar te kijken, maar ook wat ouder vinden ze dit leuk.
  4. Dit cricketspel van bosdieren is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Ze vinden het een uitdaging om de balletjes in de poortjes te krijgen en punten te verzamelen. Zowel binnen als buiten te gebruiken.
  5. Kijk en zoek boek Herfst is hier in huis een toppertje. Elke dag willen ze weer zoeken naar de verschillende figuren en de mooie herkenbare herfstplaten bekijken. Goed voor de woordenschat en het analytisch vermogen.
  6. Kinderen houden van knutselen met materialen uit de natuur. In dit knutselboek vind je allerlei leuke ideetjes om aan de slag te gaan met herfstmateriaal. Kijk die leuke slakjes bijvoorbeeld!
  7. Deze puzzel met een boom van Londji is in twee seizoenen te gebruiken: de herfst en de lente. Gewoon omkeren en je hebt de andere boom. De puzzel is gedrukt op gerecycled karton en heeft 50 stukjes.
  8. Een bloemenpers is ook heel goed te gebruiken om herfstbladeren te drogen in de herfst.
  9. Ostheimer herfstdiertjes zijn leuk om kinderen mee te laten spelen. Ze kunnen een herfstwereld bouwen, samen met mooie seizoensdoeken en de kastanjes, eikeltjes en andere herfstmaterialen die ze gevonden hebben.
  10. Niets is leuker met regenachtig weer dan met het hele gezin aan tafel spelletjes doen. Dit spel, ook weer van Janod, heeft afbeeldingen van herfstdiertjes en is een gezellig spelletje voor aan tafel met de hele familie. In een handig koffertje, zodat je het ook makkelijk kunt meenemen.
Vorig artikelHelp, het is herfst!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #91
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in