Foto weekoverzicht Judith #92

app-timehop-herinnering-aan-oma Het was een drukke, maar gelukkig iets betere week dan de vorige. Nog steeds heb ik last van niet in mijn eigen huis wonen en niet omringd zijn door mijn eigen spullen. Gelukkig is het nu herfstvakantie en komt de oplevering van ons huis steeds dichterbij. De muizenjacht gaat onverminderd door, bedankt voor alle tips trouwens. We gaan vooral de muntplantjes uitproberen, ik heb van meerdere mensen gehoord dat dat kan werken. Hier is weer mijn Foto weekoverzicht.

Maandag

Een gewone werkdag, druk als altijd. In de auto had ik even een paar emotioneel momentje. Ik heb zo’n app, timehop, dan kun je zien wat je 1, 2, 3 enz jaar geleden deed op elke dag. De foto’s die je toen op Instagram publiceerde komen voorbij. Al vroeg in de ochtend zag ik een foto van mij en mijn oma, vorig jaar op 10 oktober gemaakt. Het was de allerlaatste keer dat ik haar levend zag. Gek dat dat alweer bijna een jaar geleden is. Een maand later was ze er niet meer. Spijtig.

Dinsdag

‘s Morgens reed ik met de auto naar Amsterdam Flavours. Daar was een perslunch van Quooker. De nieuwste Quooker Flex werd gepresenteerd. Naast het feit dat dit natuurlijk hartstikke hip is, was ik extra geïnteresseerd vanwege het feit dat wij binnenkort een nieuwe keuken nodig hebben. Ik twijfelde eerst of het wel veilig was en handig, met zo’n uittrekbare slang. Na deze perslunch ben ik helemaal om. Het lijkt me een superhandig ding. Het was trouwens ook gewoon gezellig en lekker, we werden ontzettend verwend met heerlijk eten en ik heb weer leuke mensen ontmoet.

Toen de lunch klaar was reed ik snel terug naar Den Haag, want mijn middag zat vol met afspraken.

quooker-flex-uitproberenlunch-quooker

Woensdag

Een hele drukke dag. Die begon bij Lenthe in de klas, want haar juf was jarig. Alle kinderen mochten verkleed komen en de ouders mochten er in het begin nog even bij blijven. Dat was leuk om te zien. Daarna had ik veel afspraken voor mijn werk, zelfs nog eentje ‘s avonds! Omdat ik nu natuurlijk in Delft woon, is het een beetje zonde van de tijd om tussendoor heen en weer te rijden naar huis. Dus at ik een pizzaatje bij Burrata en ging pas om 9 uur ‘s avonds naar huis. Daar ging ik bijna meteen mijn bed in, want ik was heel moe van deze drukke dag.

verjaardag-lenthe-juf

Donderdag

Ik had eigenlijk onze gastouder gevraagd of ze deze donderdag extra kon werken, maar zij bleek slechts tot half 3 te kunnen. Ik moest eigenlijk langer werken, maar ik kreeg het niet geregeld. Dus heb ik de afspraak van ‘s middags maar verzet en alleen de ochtend gewerkt. Fee ging naar mijn schoonouders. Om 1 uur haalde ik Yuren van school, hij nam een vriendinnetje mee. We bakten kastanjecakejes, ze speelden met de dokterskoffer die ik net nieuw binnen had voor de webwinkel en ze waren druk met de lego. Een gezellige middag dus.

Bij de post zat trouwens een enorm pakket van de Lidl, vol met kleurrijke wintersportartikelen. Tot aan thermo ondergoed toe. Geweldig! Heerlijk warm, laat die winter maar komen 🙂

Maik kwam trouwens wat eerder naar huis, want hij voelde zich niet lekker. ‘s Avonds moesten nog wel de andere kinderen worden gehaald, want Lenthe en Fee waren bij oma en opa en Sterre bij een vriendinnetje. Weer zo’n ritje naar Den Haag dus, zucht…

doktertje-spelenlidl-winterjassen

Vrijdag

Maik was ‘s morgens nog steeds niet fit, dus hij besloot thuis te blijven. Dat gaf mij de gelegenheid om ‘s morgens toen Fee sliep te gaan sporten, in plaats van ‘s avonds. Vind ik toch fijner, al was het wel erg druk op de sportschool. Dat is dan wel weer een nadeel van overdag gaan. De rest van de middag heb ik met de kindjes gespeeld, ze van school gehaald en wat tijdschriften gelezen op de iPad onder een heel fijn dekentje. Ik droeg die dag mijn nieuwe Tante Betsy jurkje, lekker knalrood. En ik knuffelde natuurlijk met Fee, zoals ik elke dag wel een paar keer doe. Gelukkig wil ze dat nog, het is een echt knuffelkind.

knuffelen-met-feetje-okt-2016plaid-koeka-ipad-lezen

Maik ging aan het einde van de middag met de aannemer en de man die de warmtepomp gaat plaatsten naar ons nieuwe huis. Ze gaan begin november starten, dus het was goed om de situatie met ze in kaart te brengen. ‘s Avonds kookte ik een lekker hertenbiefstukje met kruidkoeksaus, die vergezeld werd met een overheerlijk wijntje. Daar was ik wel aan toe… Toen de oudste 3 gingen douchen, speelde ik aan tafel nog even met Fee met de herfstdieren van Ostheimer. We oefenden de namen van de dieren: egel, eekhoorn, vosje, hertje en ook vertelde ik wat over de dieren. Dat de egel stekels op zijn rug heeft, prik prik! En de eekhoorn nootjes zoekt, zoals eikeltjes en kastanjes. Op den duur ging Fee het herhalen, zo grappig. Zo zie je dat ze van zo’n kort momentje echt een heleboel leren.

hertenbiefstuk-okt-2016ostheimer-herfstdiertjes-spelen

Zaterdag

Zaterdagochtend ging Maik nog maar weer eens naar een keukenzaak. We hebben al heel wat offertes hier liggen, maar het is lastig om te beslissen wat we wel en niet kunnen doen. De kosten die voor ons liggen zijn best onduidelijk. Er moet nog een heel huis worden afgebouwd. Zelfs de aannemers kunnen geen exacte prijs geven voor de werkzaamheden. Daardoor weten wij niet precies wat er uiteindelijk van het budget overblijft voor de keuken en de badkamers.

Ondertussen maakte ik goulash, terwijl de kinderen lekker rommelden in de woonkamer. Dat was eigenlijk heel gezellig. We aten met z’n allen, keken wat tv en daarna las papa de jongste meisjes voor uit een spannend Elsa boek. Dat verveelt blijkbaar nooit. Nou ja, voor de meisjes dan, haha.

goulash-okt-2016de-meisjes-voorlezen

Zondag

Dit was een gezinsdagje. Ik was uitgenodigd om met de kindjes naar de film van Barbie, Starlight Adventure te komen. In Hilversum. De kinderen hadden er heel veel zin in. Achteraf wel jammer dat het precies zondag zulk lekker weer was, want we zaten dus de hele dag binnen, maar ja. De kindjes hebben erg genoten, en daar deden we het voor.

Als eerste waren er allerlei activiteiten, zoals schminken, op de foto met Barbie, een tattoo, cupcakes eten, een springkussen enz. Daarna mochten we richting de zaal. Het was jammer dat de film voor ons een beetje uit liep, waardoor we bijna een half uur moesten wachten tot we de zaal binnen konden. Dat was met name voor de wat jongere kindjes bijna niet te doen, maar ja.

op-de-foto-met-barbie schmink-barbie

De film was leuk. Een beetje science fiction achtig, maar op een vriendelijke manier. Een echte feel good film, geschikt voor alle leeftijden. Zelfs Fee heeft zitten kijken, terwijl ik eigenlijk hoopte dat ze in slaap zou vallen. Maar ja, er was roze popcorn, drinken, een groot scherm waarop vanalles te zien was en geluid en muziek. Ze is inmiddels geen baby meer, dus daar slaapt ze niet meer doorheen. Ze genoot! Na afloop was ze wel doodop en in de auto viel ze al snel in slaap. De andere kinderen hadden het vooral druk met hun goodiebag 🙂

Toen we thuis waren hebben we niet zoveel meer gedaan. De kinderen speelden met de gekregen Barbie spullen, ik las wat tijdschriften op de iPad, we aten witlofsoep en gingen vroeg naar bed.

Op naar een nieuwe week. Herfstvakantie, en ik moet zeggen dat ik daar erg aan toe ben. Ik heb deze vakantie lekker 3 dagen de gastouder, dus ik kan even echt rust nemen. Al heb ik me dinsdag alweer opgeofferd om met 4 meiden (vriendinnen van Sterre) naar de bioscoop te gaan, maar oke.

Tot volgende week!

cupcakes-barbie-starlightbarbie-starlight

 

Vorig artikelSnelle havermout bananen pannenkoekjes
Volgend artikelDe Buffetten Boer voor ieder feestje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in