6 x kerststallen voor kinderen

kerststallen-om-mee-te-spelenAls de kerstboom in huis staat, komt er traditiegetrouw in veel huizen ook een kerststal te staan. Van origine heeft de kerststal natuurlijk een achtergrond in het geloof, maar tegenwoordig is het eigenlijk een traditie net als de kerstboom. Kinderen kunnen uren naar een kerststal kijken, dus ik selecteerde kerstallen voor kinderen om mee te spelen. In deze blog 6 x kerststallen voor kinderen.

Lees ook: kerstboeken voor kinderen

6 x kerststallen voor kinderen

Kinderen vinden een kerststal vaak iets magisch hebben. Ik kan me nog herinneren dat mijn oma er vroeger eentje had, maar daar mochten we niet aan komen. De figuurtjes waren van steen en konden kapot. Er was zoveel te zien in de kerststal! Ik mijn hoofd speelde ik het hele kerstverhaal na, maar wat had ik dat graag met de figuurtjes gedaan. Daarom zocht ik nu naar speelkerststallen, speciaal voor de kinderen.

Playmobil

De eerste die ik noem is de grote kerststal van Playmobil. Het is bijvoorbeeld ook leuk om te kopen en elke dag iets voor de adventskalender in te pakken. Zo verzamelt je kind een hele speelkerststal bij elkaar. De kerststal kun je al neerzetten, maar van de figuurtjes krijgen ze er elke dag eentje. Rond kerst kunnen ze dan met de hele kerststal spelen.

kerststal-playmobil

Fisher- Price

Voor de allerkleinsten heeft Fisher-Price een Little People kerststal. Als je de engel bovenop de stal plaatst, licht de kerstster op. Bovendien kunnen kinderen naar een kerstliedje luisteren. Dat zullen de kleintjes heel fijn vinden, steeds opnieuw het liedje herhalen.

kerststal-little-people

Janod

Bij I love speelgoed vond ik een hele mooie kerststal van Janod. Hier kunnen kinderen eindeloos mee het kerstverhaal naspelen. Er zitten 14 kerstfiguurtjes bij die aan de voor- en de achterkant verschillen.

kerststal-janod

Houten kerststal

Ga je liever voor een houten kerststal, dan is de versie van Dobeno heel geschikt. Niet te groot, kindvriendelijke figuurtjes en lekkere felle kleurtjes. Ze hebben trouwens ook een kerststal die de kinderen zelf kunnen inkleuren. Die vind ik ook grappig.

houten-kerststal

Mentari kerststal

Deze Mentari kerststal is vooral handig vanwege de fijne onderplaat, waarop de kerstfiguren goed stevig blijven staan. Het is een gezellig tafereel met alle dieren en jozef, maria en het kindje Jezus. Kinderen zullen hier vol overgave mee spelen.

kerststal-voor-kinderen

Lilliputiens kerststal

Lilliputiens komt met een kleurrijke kerststal met vingerpoppetjes. Zo wordt het spelen nog leuker en eenvoudiger. Ook voor de kleintjes. Bovendien kun je de vingerpoppetjes ook gebruiken voor de tafelpoppenkast.

kerststal-lilliputiens

Tot slot tip ik nog de free printable kerststal van Marloes de Vries. Ik kwam deze tegen op internet en hij is erg leuk. Download voor de kinderen, knip uit, plak aan elkaar en spelen maar! Van een kartonnen doos kunnen kinderen zelf een kerststal knutselen. Voor wie weinig budget heeft is dit minstens zo leuk als een kant en klare kerststal!

free-printable-kerststal-marloes-de-vries

 

Vorig artikelOrigineel: maak een adventsdoos voor een ander
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #99
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in