Zò maak je snel een spetterend Sinterklaasontbijt

sint ontbijtSinterklaas is er nog niet, maar niets zo leuk dan de kindjes alvast in de stemming van het thema te laten komen. Om half 6 werd ik wakker van Lenthe, en ik kon daarna niet meer slapen. Dus ik besloot uit bed te gaan en mijn kindjes te verrassen met een Sinterklaas-ontbijt. De reacties waren onbetaalbaar, die blije gezichtjes toen ze de trap af kwamen vanmorgen.

Hier het stappenplan om dit ontbijtje in 10 minuten tijd klaar te maken:

  1. Met een kopje of uitsteek-rondje, steek je het hoofd uit een boterham.
  2. Snijd een appel in vieren, snij het klokhuis er uit en maak met een mesje een kruis aan de voorzijde. Met een mesje snij je de punten nog wat scherper van de mijter
  3. Met rozijntjes, gojibessen of iets anders maak je 2 ogen, met een nootje of zaadje een neus en van plakjes banaan de baard (dat kan natuurlijk nog leuker met slagroom, maar dat vond ik voor vandaag wat te gortig als ontbijt)
  4. De staf sneed ik uit een plakje peer
  5. De mantel van Sinterklaas maakte ik van kerstomaatjes.

Voor de schoolgaande kindjes maakte ik bovendien ook nog een speciaal tien-uurtje in Sinterklaassfeer. Ik deed wat pepernoten in een bakje, een mijter van een appel en partjes mandarijn. Een briefje met: “hij komt… hij komt… bijna! Kus mama.” Maakte het af. Ben benieuwd naar de reacties als ze thuiskomen vanmiddag…

tien uurtje sint sfeer

 

Vorig artikelSilly U, een leuk trendy Deens merk
Volgend artikelFoto op hout, hét ideale cadeau voor de feestdagen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in