Gereedschap voor een klushuis

Je zult maar een nieuwbouw klushuis gekocht hebben… Zoals wij dus. Dan moet er een hoop gebeuren. Een deel hebben we laten doen, zoals de trouwe meelezers hier wel weten, maar er was onvoldoende tijd. Dus moeten we ook zelf aan de slag. Dat “we” moet je hierin een beetje met een korrel zout nemen hoor. Ik ben totaal niet handig namelijk, dus meestal komt het er op neer dat ik de kinderen entertain en Maik gaat klussen. Hij heeft natuurlijk wel gereedschap nodig voor een klushuis. Je snapt dus wel wat het afgelopen jaar zijn cadeautjes waren… Precies, gereedschap!

Gereedschap voor een klushuis

Wat wij hebben ontdekt, is dat klussen echt heel veel makkelijker wordt als je goed materiaal in huis hebt. Geen rotzooi dus. Kies niet voor goedkoop, maar voor degelijk en kwalitatief goed gereedschap. Ook wij zijn een keer in de val getrapt door voor een aanbieding bij een supermarkt keten te gaan, maar we kwamen van een koude kermis thuis. De klopboor ging de muur niet in. Toen we later een goede boor kochten van Matika, bemerkten we het verschil. Nu weten we: dit is een fijn merk. Je koopt het online bij Mtools.nl. Ze hebben er echt alles wat wij aan gereedschap nodig hebben voor ons klushuis.

Wat moet er nog gebeuren?

Na een jaar klussen zijn we al best wel ver. Recent hebben we het plafond in onze slaapkamer en de 2e badkamer laten maken. De badkamer zelf laten we grotendeels ook doen, dat gaat half mei gebeuren. Toch gaat Maik ook aan de slag. Er moet bijvoorbeeld een voorzetwandje komen met een vak er in, waar we shampoo flessen in kunnen zetten. Dat wandje gaat hij zelf maken van metalstud en gipsplaten. Maik wordt intussen ook steeds handiger.

Plafond en stucwerk

In de woonkamer moet ook nog steeds een plafond. Dat is best een klus waar ik erg tegenop zie. Vooral omdat het je hele huishouden op zijn kop zet. Eigenlijk kunnen we zo’n 3 a 4 weken niet in de woonkamer. Daarom stellen we het steeds uit. Het plan is nu om het in juli te gaan doen. De meubels kunnen dan hopelijk naar buiten. Dezelfde man die ook onze slaapkamer heeft gedaan gaat dit doen, maar Maik gaat hem helpen. Samen gaat het sneller en naast dat het daardoor ook goedkoper is, is het fijn als het sneller klaar is. Daarna moet het plafond nog gestuct en gesausd en waarschijnlijk gaat dan het trappenhuis ook meteen gestuct worden.

Kleine klussen

Eigenlijk zijn dat de grootste klussen die nog moeten. Natuurlijk staat er ook nog een tuinhuisje op de planning. Dat kan Maik, met het juiste gereedschap, ook zelf. De trap verven, plintjes leggen en alle deuren verven zijn de laatste dingen die op het lijstje staan. Al met al denk ik dat we daar nog wel een jaartje voor nodig hebben.

Nog eens doen?

Als je mij vraagt of ik nog eens voor een klushuis zou kiezen antwoord ik volmondig ja! Aan de ene kant is het natuurlijk fijner als je huis meteen helemaal klaar is. Maar, dit concept gaf ons de mogelijkheid om het huis precies zo in te delen als we wilden. Als ik zie wat we de afgelopen anderhalf jaar al allemaal af hebben gekregen ben ik heel tevreden. Al die tijd genieten we wel al van de ruimte en de rust, onze eigen tuin. Bovendien is het heel leuk om steeds weer iets af te hebben. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een plafond als nu! Terwijl vroeger het hebben van een plafond de gewoonste zaak van de wereld was.

Zou jij kiezen voor een klushuis, of liever niet? Wat je ook kiest, goed gereedschap is dus echt een must!

Vorig artikelHomeKit Bridge
Volgend artikelZo kom je van je neusdruppel verslaving af!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in