HomeKit Bridge

Ik weet niet hoe het met jullie mannen is, maar die van mij is gek van techniek, gemak en gadgets. Het gaat mijn pet vaak te boven, terwijl hij dolgelukkig wordt als hij de lampen in huis kan aanzetten met een app of zelfs door een opdracht te geven aan Siri. Die gelukzalige blik in zijn ogen is echt onbetaalbaar. Heb jij ook zo’n man? Dan moet je zeker even verder lezen. Wij hebben namelijk sinds kort een HomeKit Bridge en dat zou zomaar eens het ideale cadeau kunnen zijn voor jouw wederhelft. Ik ga proberen uit te leggen hoe het werkt 🙂

KlikAanKlikUit

Al lang voordat Philips Hue of Ikea Trådfri lampen bestonden, hadden wij (dankzij Maik) al lampen die we op afstand konden bedienen via een afstandsbediening. Deze zijn van het merk KlikAanKlikUit. Een veel goedkopere oplossing dan de eerder genoemde systemen en ook belangrijk: ik snap hoe het werkt. Ik kan met een afstandbediening de lampen aan en uit doen. Omdat het ons zo goed bevalt, hebben we ons systeem aardig uitgebreid met ontvangers voor staande lampen, de tuinverlichting en de hanglampen. Naast de lagere prijs vind ik het een voordeel dat je gebruik kan blijven maken van de bestaande schakelaars.

HomeKit Bridge

KlikAanKlikUit heeft zelf ook een systeem om lampen via een eigen app te bedienen, maar die is niet compatible met HomeKit van Apple. Je kan daarmee Siri dus geen opdracht geven om je lampen aan of uit te doen. Nu vind ik dat niet zo erg, maar Maik wil natuurlijk wèl dat Siri werkt. Gelukkig heeft de HomeKit Winkel daar een oplossing voor: HomeKit Bridge voor KaKu. Het is een apparaatje op basis van een Raspberry Pi (minicomputer) dat alles regelt. Er is een eenvoudige handleiding waarmee het heel makkelijk is om alle KlikAanKlikUit ontvangers toe te voegen. Maik had het zo voor elkaar en toegegeven: het werkt en is reuze handig!

Voordeel als je op vakantie bent

Om nog meer te profiteren van de koppeling van KlikAanKlikUit met HomeKit heb je een Apple TV vanaf versie 4 nodig of een HomePod (maar die is officieel nog niet te koop in Nederland) Je kan dan namelijk scenes automatiseren ook als je zelf helemaal niet thuis bent. Zo kan je, ook als je op vakantie bent, de indruk wekken dat er toch iemand thuis is.

Een klein nadeel

Er is 1 klein nadeel en dat is dat KlikAanKlikUit een passief systeem is. Dat betekent dat als je de lamp met de ‘normale’ afstandsbediening aan- of uitzet de HomeKit Bridge daar geen terugkoppeling van krijgt. Het kan dus voorkomen dat je in de app Woning soms een paar keer moet klikken op een lamp voordat hij reageert.

Korting op jouw Homekit Bridge set!

Wil jij ook zo’n dolgelukkige partner in huis en zelf meeprofiteren van de handigheid van dit systeem? Dan is dit een buitenkansje. We mogen namelijk onze bezoekers een mooie korting geven van 10% op de aanschaf van minimaal € 50 in de webshop met de kortingscode HH2018. Ga hiervoor naar de webwinkel van HomeKit, doe je bestelling en voeg de code toe bij het betalen.

Veel klikaanklikuit en siri-plezier!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #162
Volgend artikelGereedschap voor een klushuis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Hi,
    Ik lees dit (al wat oudere) artikel en vraag me af waar deze set (HomeKit bridge voor KaKu) verkrijgbaar is. Ik kan het nergens vinden. Helaas staan er ook geen links in het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in