Delft Fringe Festival is dit jaar uitgebreid met Fringe 4 Kids!

goochelshow dion fringe festivalDelft Fringe Festival is dit jaar uitgebreid met Fringe 4 Kids! Reden te meer om het programma eens goed uit te pluizen! Het Delft Fringe Festival is van 30 mei t/m 10 juni. Van de 56 voorstellingen zijn er 8 ‘familievoorstellingen’. Je kunt een voorstelling kiezen en deze bezoeken, maar je kunt ook een ‘Fringe 4 kids tour’ volgen, waarmee je samen 2 verschillende voorstellingen bezoekt en tussendoor een spannende speurtocht door de binnenstad van Delft volgt. Voor meer informatie hierover, klik hier.

Ons bezoek aan het Delft Fringe Festival

Ik ging vanmiddag het Delft Fringe Festival bezoeken met mijn zoons van 8 en 10. We gingen naar de voorstelling van “Dion the great Magician” in het Rietveld theater. Dion is een echte Delvenaar. Al op zijn 6ebegon hij met goochelen. Met zijn 28 jaar is hij nu Europa’s ‘grootste’ goochelaar en treedt hij op over de hele wereld. Vanmiddag dus in Delft! Daar wilden wij wel getuige van zijn!

delft fringe festival

Rietveld theater

Het Rietveld theater is een klein theater, wat altijd een intieme sfeer met zich meebrengt. De jongens kozen een plek uit op de tweede rij, want zo, beredeneerden zij, zit je precies op ooghoogte. Het licht ging uit, de spanning steeg en Dion kwam op. Niet veel later gevolgd door Lotte, zijn lieftallige assistente. Samen gaven zij een show waarin goochelkunst en dans worden gecombineerd. De muziek maakte de voorstelling compleet. Doordat het podium aan je voeten ligt, kon je alles erg goed volgen. Ik ga natuurlijk niet verklappen wat Dion allemaal deed, maar mijn kinderen hadden hun mond verschillende keren open staan en verkondigden genoeg ‘oooooooohs en aaaaaaahhhhhs’. Je zit heel dichtbij, weet dat het trucs zijn en toch lukt het je niet om te ontdekken hoe hij het doet.
Voor je het weet is de show weer voorbij. Omdat het een festival is, duren de voostellingen niet langer dan 30 minuten. Wij hadden nog wel langer willen blijven zitten!

Een middagje magie

Voor wie wel houdt van een middagje ‘magie’ in een gezellig theater, is het zeker aan te raden. Wil je een grote show met vernieuwende trucs, dan is dit niet de juiste keuze. Er komen een aantal ‘klassiekers’ voorbij. Leuk detail is wel dat hij over een aantal trucs wat achtergrondinformatie geeft. Over het ontstaan, niet over de inhoud van de truc, want dat blijft natuurlijk geheim óf, zoals hij zelf zegt aan het begin van de show: probeer niet te achterhalen wat je ziet en hoe het werkt. Ga zitten en geniet…..

Dion goochelen

Tekst: Niky Steendam
Fotografie: Karym Ahmed

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Delft Fringe Festival
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelDe rondreis door het zuiden van Noorwegen met kinderen
Volgend artikelGevulde courgette uit de oven
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in