Gratis printbaar dagboek voor tijdens de Corona crisis

Printable dagboek kinderen Hip en HotWe zitten al een week thuis. Nou ja, niet de hele dag natuurlijk. Ik probeer elke dag wel een rondje buiten te maken met de kinderen. Een korte wandeling bijvoorbeeld. Of even luchten in de tuin. Het zijn rare tijden. We proberen er met elkaar wat van te maken. Toch is dit zo’n bijzondere tijd. Er ontstaan allerlei online initiatieven, mensen verrassen elkaar met kaartjes, we hebben vooral contact via WhatsApp en email, we werken met conference calls en nog veel meer dingen die we normaal nooit of weinig doen.  Ik bedacht me dat we dat we eigenlijk moeten bijhouden. Daarom vind je in deze blog een gratis printbaar dagboek voor tijdens de Corona crisis.

Tip: laat de kinderen met gekleurde pennen schrijven!

“Ik mis mijn vriendinnen zo!”

De deurbel gaat. Er staat een vriendinnetje van Lenthe voor de deur. Of Lenthe buiten mag spellen. Uhhh, nee. Toch maar niet. Het is verleidelijk. We zitten al een week aan huis gekluisterd, de kinderen zijn elkaar best beu en snakken naar contact met leeftijdsgenootjes. Ik zie echter ook de beelden uit de ziekenhuizen en het lijkt me beter om geen risico’s te nemen. Ineens begint Lenthe te huilen. Ik mis Lotta zo! Ik wil weer naar school! Sterre heeft ook al zo’n momentje gehad. Je zal als puber maar de hele dag in huis zitten met je irritante ouders en je irritante broertje en zusjes. Horror!

Gratis printbaar dagboek voor tijdens de Corona crisis 2

Van je af schrijven

Met andere woorden: kinderen hebben het best lastig in deze tijd. Ze begrijpen het vaak niet, willen gewoon lekker buiten spelen zonder zorgen, maar dat kan niet. Alles is opeens anders. Papa of mama geeft les, ze mogen niet naar school, ze mogen niet met andere kinderen buiten spelen, ze mogen niet mee naar de supermarkt. Niet alle kinderen praten even makkelijk, maar in deze tijd is het misschien wel goed om dagelijks een klein dagboekje met ze bij te houden.

Ook leuk: Kleurplaat ik leer en speel nu thuis

Gratis printbaar dagboek voor tijdens de Corona crisis

Daarom maakte Nelleke Wouters voor mij een gratis printbaar dagboek in dezelfde stijl als onze befaamde jaarlijkse free printable kalender. Hier kunnen kinderen dagelijks bijhouden hoe de dag verlopen is. Ze kunnen er iets op tekenen en vragen beantwoorden. Zo verwerken ze de dag en heb je bovendien nog een mooi naslagwerk van deze bizarre tijd. Een gekke tijd, waarin we ineens alle horeca en scholen sloten, de zorg overuren maakt en we 1,5 meter afstand van elkaar moesten houden. Een tijd waarin mensen die een beetje verkouden zijn opeens helemaal niet meer naar buiten mogen en een tijd waarin veel mensen in het ziekenhuis terecht kwamen met een longontsteking en daar zelfs aan overlijden.

printable dagboek tijdens corona

Gratis printbaar dagboek voor volwassenen

Natuurlijk is dit niet alleen voor de kinderen leuk. Daarom hebben we ook een printbaar dagboek voor volwassenen gemaakt. Er zijn meerdere versies, die je met elkaar kunt afwisselen. Na afloop kun je ze bij elkaar binden tot een boekje, zodat je ze kunt bewaren. Deze periode is namelijk wel echt geschiedenis. Misschien wil je er over 20 jaar nog eens in kijken, of aan je kinderen en kleinkinderen laten lezen hoe jij die periode beleefd hebt.

Downloaden dagboek

Je kunt de pdf’s van het printbare dagboek voor kinderen en het printbare dagboek voor volwassenen hier onder downloaden. Zo kun je dagelijks of wekelijks de pagina’s afdrukken en invullen. Alleen, of samen met je kinderen.

Printbaar dagboek kinderen

Printbaar dagboek volwassenen

Gratis printbaar dagboek voor tijdens de Corona crisis 4

Veel invulplezier!

Ik weet zeker dat iedereen hier veel plezier aan zal beleven. Maak er een vast momentje van elke dag, zodat je het niet vergeet. Het is gezellig om het met z’n allen in te vullen aan tafel bijvoorbeeld, ‘s avonds na het eten. Misschien als je nog een kopje thee met chocola drinkt ofzo. Je kunt er dan ook samen over praten wat je hebt ingevuld als je dat wil. Zo ontstaan er mooie gesprekken en heb je aanknopingspunten om met de kinderen in gesprek te gaan over dingen die ze gehoord of gezien hebben, of waar ze zich zorgen over maken. Maar ook gewoon de leuke dingen. De creatieve ideeën en initiatieven die ontstaan in deze periode. Veel invulplezier!

printable dagboek volwassenen Hip en hot2

Vorig artikelDie speeltuin tijdens Corona, mag dat nou wel of niet?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #271
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in