Leer kinderen omgaan met geld via deze apps

Het is voor kinderen belangrijk om te leren omgaan met geld. Zeker in het huidige tijdperk waarbij pinnen ‘makkelijk’ gaat. Kinderen beseffen op bepaalde leeftijd nog niet dat geld niet zomaar op je rekening of in je spaarpot komt. Dit leer je natuurlijk het beste in de praktijk en met echt geld. Enkele weken geleden was het de week van het geld. Een mooi initiatief voor kinderen. Veel scholen besteden hier ook aandacht aan.

Ik laat jullie graag kennis maken met een viertal apps waarbij geld centraal staat. Bij de één leuk om het betalen te laten ervaren, bij de andere app echt om mee te rekenen. Ben je op zoek naar ‘nepgeld’ om mee te spelen of leerzame spellen op de computer? Die vind je in deze blog.

apps-leren-omgaan-met-geld-geldrekenen

Jungle Munten– Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

In deze app leer je alle muntjes van de euro. De app bevat verschillende oefeningen, van makkelijk naar moeilijk. Denk aan bijvoorbeeld aan: munten zoeken, munten vergelijken, geld tellen en het juiste wisselgeld.

Toca Store- Geschikt voor iPad en iPhone – €2,99

Een app van Toca Boca waarbij je samen kunt spelen. In de winkel zoek je verschillende producten. De ander bepaalt hoeveel de klant moet bepalen. Tussen 1 en 9 munten. Zodra de portemonnee verschijnt kan de klant betalen. De kassa helpt mee tijdens het betalen. Keuze uit veel producten.

Geldrekenen- Geschikt voor iPad – € 2,99

Deze app bevat drie onderdelen: samen oefenen, alleen oefenen en een toets. Je vindt hier zowel munt- als papiergeld. Tevens een auditieve functie. Een mooie app wanneer je met geld wil leren rekenen.

Winkeltje spelen- Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,99

In deze app helpt Robbie de Robot jou bij het winkeltje spelen. Maar je kan Robbie ook uitzetten. Voor ieder klusje krijgt het kind ‘geld’ en kan zo zijn of haar spaarpot vullen. Het kind leert zo sparen, maar mag ook geld uitgeven. In de winkel kun je verschillende activiteiten doen. In deze app komen ook andere educatieve onderdelen aan bod, zoals kleuren, sorteren en getallen.

Vorig artikelBlije babybilletjes met Aldanex
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #70
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in