Handig voor bij het lezen

Gelukkig heb ik er nog geen last van, maar als veertiger zie ik om me heen de leesbrillen verschijnen. Ik ben dankbaar dat ik ze nog niet nodig heb. Toch is het wel mijn toekomst, gezien het feit dat mijn ouders ook aan de leesbril zijn. En ik vind brillen echt vreselijk. Zelfs een zonnebril langdurig ophouden is nog lastig voor me. Ik heb wel een bril voor ver zien. Mijn ogen zijn overigens niet heel slecht, ik kan ook prima zonder bril. Hij zit wel altijd in mijn tas voor in de auto bijvoorbeeld.

Lenzen

Ik heb ooit eens lezen geprobeerd. Dat was geen succes. Ik werd er gek van, kon het niet verdragen. Dat was jammer, want het leek me superhandig. Maik heeft namelijk wel lenzen. Hierdoor hoeft hij geen bril te dragen. Hij vindt het ideaal: ‘s morgens gaan ze in, ‘s avonds gaan ze uit. Hij heeft nog niet de behoefte gehad om zijn ogen te laten laseren. Ik heb me trouwens laten vertellen dat je ogen soms door het ouder worden weer beter worden juist en als je geen heftige sterkte nodig hebt, het best kan zijn dat je op den duur geen bril of lenzen meer hoeft te dragen.

Maandlenzen of daglenzen?

Maik gebruikt maandlenzen. Elke 1e van de maand pakt hij een nieuw setje. Er gaat wel eens wat mis trouwens. Dan raakt hij halverwege de maand een lens kwijt, omdat hij die door het afvoerputje spoelt. Of er gaat er eentje stuk. Dat is dan best zonde, want lenzen zijn kostbaar. In die zin zou hij soms beter voor daglenzen kunnen kiezen. Dan kun je gewoon elke dag een vers nieuw setje pakken. Ook superhandig voor op vakantie! Hij bestelt ze altijd online en laat eens in de paar jaar zijn ogen controleren bij de oogarts, zodat hij zeker weet dat hij de juiste lenzen bestelt. Zijn ogen zijn al jaren stabiel.

Handig voor bij het lezen

Hoe dan ook, als je graag lees, maar brillen niet fijn vindt, dan zijn lenzen een ideaal hulpje voor bij het lezen. Naast een leesbril natuurlijk, als je die nodig hebt. Maar zover is het gelukkig nog niet. En hopelijk blijft dat zo, want het lijkt me heel irritant als je voor ieder wissewasje je bril moet pakken.

Hoe zit dat bij jullie? Al aan de leesbril? Of gebruik je lenzen? En zijn dat dan maandlenzen of daglenzen?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #130
Volgend artikelPasta met spinazie, mascarpone en geschaafde amandel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in