Foto weekoverzicht Judith #130

Het is vakantie! Vandaag officieel begonnen, maar ik had afgelopen week al een rustig weekje. Wel waren de kinderen er echt heel erg aan toe. Ze waren allemaal om beurten behoorlijk ingewikkeld afgelopen week. Ik viel van driftbui in puberbui, heel vermoeiend af en toe. Waren jullie kinderen ook pittig?

Maandag

Ik was maandag een groot gedeelte van de dag gewoon thuis. De kinderen moesten naar school, ik werkte grotendeels thuis. Om kwart voor 1 haalde ik Yuren en Lenthe op, om 3 uur Sterre. Het was lekker weer, dus we waren vooral buiten. Lenthe was ‘s middags ontzettend moe en heeft ongeveer een half uur liggen huilen, om helemaal niks. Ik was blij dat Maik thuis was en de boel even kon overnemen. Ik ging vervolgens wandelen met Niky. Even rust, genieten van een mooie omgeving.

Dinsdag

In de ochtend moest Maik naar het ziekenhuis. Bij zijn vader is een erfelijke ziekte, hemochromatose ontdekt. Zijn broer en hij moesten hier ook op getest worden, want het is goed te behandelen, mits je er op tijd bij bent. Hij had al maanden geleden bloed laten afnemen voor het genetisch onderzoek. Gelukkig bleek hij alleen drager en heeft hij de ziekte niet. Het is wel belangrijk dat onze kinderen als ze 18 zijn ook dit onderzoek in zetten, want stel dat ik ook drager ben, dan kunnen zij de ziekte dus ook hebben (als Maik en ik allebei dat gen hebben doorgegeven). Dat kunnen ze dan gelijk meenemen met het onderzoek naar Cystic Fybrosis, want hier is Maik ook drager van. We weten al dat Sterre dit ook is, maar van de andere kinderen weten we het nog niet.

‘s Middags kwam mijn schoonmoeder oppassen en ging ik naar een werkafspraak en later naar een afscheid van een aantal collega’s die of met pensioen zijn gegaan, of iets anders gaan doen. Dat was gezellig. Sterre was een dagje thuis gebleven, want ze was ontzettend moe en huilerig. Ze maakte die dag weer een vlog met haar nieuwe camera, van haar eigen zakgeld gekocht.

Woensdag

Ook deze dag had ik geen afspraken meer, nog wel wat telefoontjes. Ik startte de ochtend lekker buiten, aan de voorkant, in de zon. Fee speelde op een kleedje en ik kon zowaar wat  lezen. Heerlijk! Sterre maakte een prachtige foto van Fee trouwens!

Donderdag

Ik werd ‘s morgens wakker met 2 kinderen in mijn bed. Daar had ik niks van gemerkt. Maik had Fee gepakt en tussen ons in gelegd en Yuren had in zijn bed geplast en had zelf besloten dat hij dan maar heel stilletjes bij ons moest gaan slapen. Prima opgelost, ik had een goede nacht slaap gehad.

Maik zette het zwembadje op en daar werd al om 9 uur ‘s morgens in gespeeld. Ook bekeken we de moestuin uitgebreid, want die doet het heel goed. Verder wilde Fee wel eens achter het stuur zitten van de auto en was het de laatste schooldag van Sterre. Dan blazen ze altijd traditioneel bellen op het schoolplein, dus daar was ik even naar gaan kijken.

Vrijdag

Onze trouwdag! We zijn alweer 11 jaar getrouwd. Maik moest echter gewoon werken, dus overdag was het min of meer een gewone dag. Nou ja, gewoon: we kregen die dag zonnepanelen! De hele ochtend waren ze in de weer met een hoogwerker. Twintig stuks liggen er nu, en ze deden het gelijk goed, want het zonnetje scheen lekker. Erg blij mee! Als het goed is, gaat het ons minstens €1000 per jaar opleveren. Maar eerst moet de aanschaf nog worden terugverdiend, dat duurt nog wel een paar jaar hoor. Feetje vond het allemaal maar wat interessant en zat steeds te kijken hoe de meterkast werd aangepast enzo.

‘s Avonds kwam mijn schoonmoeder oppassen (waarvoor dank) en gingen Maik en ik uit eten. We hadden gekozen voor een restaurant aan het water in Den Hoorn, de Scheepswerf. We konden daar op de fiets naartoe, het was maar een minuutje of 10. We begonnen met bubbels aan het water en in de zon, echt genieten. Het voorgerecht was lekker en dat aten we nog buiten, maar daarna werd het koud. Het hoofdgerecht aten we dus binnen. Helaas was het hoofdgerecht niet geweldig en vonden we het restaurant binnen een stuk minder gezellig. Desondanks hebben we een leuke avond gehad. We zullen er misschien best nog eens komen om wat te drinken aan het water, maar voor een uitgebreid diner vonden wij het niet echt een aanrader.

Zaterdag

We wilden ook onze trouwdag nog met de kindjes vieren, dus besloten we om zaterdagochtend te gaan ontbijten bij de Watertuin in Schiedam. Dat is zo’n all you can eat tent, waar ik eigenlijk niet zo van ben, maar de kinderen vinden het wel leuk. Je zit er trouwens best fijn, lekker in de tuin, speeltuin vlakbij voor de kinderen. En de hele vakantie is er een aanbieding, je ontbijt voor de helft van de prijs. Met z’n zessen waren wij €22 euro kwijt voor een uitgebreid ontbijt en drankjes.

Na het ontbijt besloten we te gaan uitbuiken op het strand. In de buurt van een levensgevaarlijke trampoline, waar ongeveer alle kinderen zich wel aan hebben bezeerd en een klein speeltuintje. De kinderen bouwden zandkastelen en wij zaten lekker op een handdoek van dat alles te genieten. Helaas was Sterre loeichagrijnig (beetje aan het puberen) en waren de andere drie doodmoe van de ochtend, dus na een uur had iedereen constant ruzie. We besloten de strandactiviteit dus maar weer af te breken en reden naar Delft, waar we een ijsje gingen eten in de stad, een cadeautje gingen kopen voor het buurjongetje en Lenthe weer nieuwe gaatjes mocht laten schieten. Dat hadden we vorig jaar ook al gedaan, maar dat was niet goed gedaan. De gaatjes zaten scheef en waren enorm uitgelubberd en gaan zweren. Uiteindelijk had ik de oorbellen er uit gehaald en alles dicht laten groeien. Nu zitten ze een stuk beter. We hebben met Lenthe afgesproken dat ze er niet aan mag zitten, dus hopelijk kunnen deze blijven zitten. Ze vond het wel pijnlijk, maar ging niet huilen. Stoer wijffie.

‘s Avonds aten we pizza die we klaar maakten op de Bastard met de pizzasteen die we sindskort hebben. Cadeautje voor Maik, onze barbecue-man. Ze waren best goed gelukt, maar de bodems waren af en toe behoorlijk zwart. Als iemand daar nog de gouden tip voor heeft om dat te voorkomen horen we dat graag.

Zondag

Helaas was ik al om 5 uur wakker. Ik voelde dat slapen niet meer zou lukken, dus ik ging er uit om te werken. Yuren stond uiteraard een half uur later alweer voor mijn neus, maar hij ging lekker met de ereader naar beneden om te lezen. Toen iedereen wakker was en ontbeten had, ging ik met de auto naar Amsterdam. Ik bezocht de Modefabriek en de Kleine Fabriek. Daar worden de nieuwe collecties voor de winter en de zomer volgend jaar gepresenteerd en dat vind ik altijd heel leuk om te zien.

Er zijn voor de zomer van 2018 een paar duidelijke trends: flamingo’s, mouwen die wijd uitlopen naar de pols of van die ruffles hebben en veel kant. Ik heb ontzettend veel leuke dingen gezien en een geweldig (maar duur!) jurkjesmerk uit Scandinavië. Helaas kan ik het nog nergens in Nederland online vinden, maar ik ga toch eens contact opnemen met de agent in Nederland, want ik vind ze zo leuk! Ze kosten helaas rond de €170 per jurkje, wat natuurlijk wel heel prijzig is.

Om 3 uur was ik thuis en hebben we nog wat in de tuin geluierd. De kinderen waren in tegenstelling tot de dag ervoor heel gezellig. Ze speelden spelletjes, ravotten in het badje, lazen Tina’s en luisterden naar de radio. We staken de Bastard maar weer aan, dit keer gingen er spareribs op. We zijn zo blij met onze buitenkeuken, eigenlijk maken we er elk weekend wel gebruik van. Kan het iedereen aanraden, als je er plek voor hebt.

Nu maak ik me op voor een week met 4 kinderen en regen. Dat vind ik wel heel jammer, maar ja, dat is Nederland hè. We gaan maar veel spelletjes doen denk ik. Oh, en dat leuke champagne kurk krukje hieronder? Dat heb ik via JokJor! Ik had het al op instagram geplaatst en was door meerdere mensen gevraagd waar het vandaan kwam. Bij deze! Ze hebben er verschillende kleuren in trouwens.

Vorig artikelThe One Minute Lighter voor de barbecue
Volgend artikelHandig voor bij het lezen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in