Hartverwarmende rode linzensoep met sambal

linzensoepDit heerlijk hartverwarmende soepje kreeg ik doorgestuurd door @pippeloen op Instagram. Ik wil het graag met jullie delen, want ze had niets teveel gezegd toen ze me vertelde dat ik het echt eens moest maken. Het is echt heerlijk! En door het hier te publiceren, kan ik het zelf ook weer makkelijk terugzoeken als ik het nog eens wil maken. Ik heb het recept overigens een beetje naar eigen smaak aangepast.

Ingrediënten:

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel sambal
100 gram oranje/rode linzen
1 groenteboullion tablet
900 ml water
verse croutons (zelf maken van blokjes brood roerbakken in de olijfolie en een beetje zout)

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de uit en knoflook. Roer de paprikapoeder en de sambal erdoor en voeg 900 ml water toe met het bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de linzen toe en laat 25 minuten zachtjes koken. Serveer met een snee brood met boter en voeg er desgewenst nog een lepel crème fraiche aan toe.

Smakelijk!

hartverwarmend-soepje-van-linzen

1 REACTIE

  1. He wat leuk, ik zie dat je over dit soepje geblogged hebt! Hij is dan ook erg lekker he?

    Liefs Danielle (Pippeloen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here