Eten en drinken in Valencia

Eten en drinken in ValenciaMocht je door mijn blog “Tips voor Valencia” overtuigd zijn om deze indrukwekkende Spaanse stad te bezoeken, dan hierbij wat tips voor eten en drinken in Valencia. In de paar dagen dat ik er was, heb ik natuurlijk maar een klein deel kunnen uitproberen van de overdaad aan horecagelegenheden. Grote kans dus dat je zelf ook iets leuks tegenkomt, maar deze plekken zijn mij in elk geval goed bevallen.

Lees ook: Rondreis door Bosnië met kinderen 

Gezonde lunch

Omdat ik in Faro zo gecharmeerd was geraakt van lunchroom Chelsea, zocht ik in Valencia naar een equivalent. Op aanraden van locals werd ik naar de Brunch Corner gestuurd. Ik ben blij dat ze me hierop hebben gewezen, want uit mezelf was ik er waarschijnlijk niet langs gelopen. Het ligt namelijk net even in een afgezonderd hoekje (toepasselijke naam dus). Een leuke, knusse plek, met een uitbegreide kaart voor ontbijt, lunch en heerlijke koffie. Het aardige personeel, waaronder een jongeman met avocadosokken, krijg je er gratis bij.

Sangria

Na de gezonde lunch en wat rondwandelen, had ik zin in een lekker drankje in de zon. Vlakbij Brunch Corner ligt Meeting Point, waar je met prachtig uitzicht op oude gebouwen voor een heel schappelijk prijsje sangria kunt drinken. Een mooie plek om even uit te rusten, vlak bij het oude centrum.

Sangria in Valencia

Eten met een beleving

Wanneer je houdt van een beetje hysterie en gekte, ga dan dineren bij Sabbia! Ik was een dag naar het strand geweest met wat mensen die ik had ontmoet en we zochten een leuke plek om te eten. Dat we zoveel entertainment bij onze paella kregen, hadden we helemaal niet verwacht, maar bleek superleuk. We bleken front row te zitten bij de voorstelling die gedurende het eten plaatsvond. Muziek, saxofoon, dansers, vuurwerk, alles kwam erbij kijken om er letterlijk een feestje van te maken. Het eten en de wijn waren ook prima, dus zeker een plek die ik aan kan raden.

Auberginefrietjes

Als ik een stad leer kennen, vind ik het leuk ook de wijken net buiten het centrum te leren kennen. Zo kwam ik al wandelend opeens bij Siroco terecht. Ik had alweer wat trek gekregen en vond de gerechten op de kaart wel origineel. Ik bestelde hier de burrata met mango en auberginefrietjes. Niet typisch Valenciaans, maar wel lekker. Vlak bij het park en Ciutat de les Arts i les Ciències, dus prima te combineren met de rest van je plannen.

paella valencia

Verkoeling 

Valencia wordt in de zomer vaak bloedheet. Vandaar dat het park Touria zo’n geweldige plek is voor zowel de inwoners als toeristen. Midden in het groen is het Terras El Mirador een leuk plekje om even te gaan zitten. Ze hebben hier lekkere granizados, een soort ijsdrankje/slush puppy. Ik nam hier steeds de limón, lekker zoet, zuur en verfrissend. Je hebt hier een mooi uitzicht (vandaar de naam Mirador) op het Ciutat de les Arts i les Ciències, maar wel lekker verkoeling van de bomen. Ook een hele mooie plek om inlijstwaardige foto’s te maken. Ik heb meerdere gezinnen en stelletjes op een foto vastgelegd op deze locatie.

Mocht je meer tips voor eten en drinken in Valencia hebben, laat het dan zeker weten. Ik ga sowieso terug, dus dan heb ik weer wat om uit te proberen. 

scrambled eggs valancia

Tekst & Beeld: Marcella Das

Vorig artikelFree printable kalender 2024
Volgend artikelHeb je deze trends in wanddecoratie al gespot…?
Marcella
Marcella was al een 'journalistje' vér voordat ze haar studie journalistiek volgde. Als klein meisje had ze al eindeloze interesses, was ze vaak 'kwijt' omdat ze op avontuur ging en kletste ze met Jan en Alleman. Ze heeft meerdere studies afgerond en werkt nu als kindercoach en schrijver/journalist. Reizen is haar grote passie: zodra ze 18 was, trok ze meteen een jaar de wijde wereld in. Ze wordt gekenmerkt door haar joie de vivre, eigenzinnigheid en enorme fascinatie voor 'de mens achter de mens'.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in