Tips voor Valencia

Tips voor ValenciaDe naam van deze stad was al vaak voorbij gekomen, maar nog nooit kwam het tot een concrete trip. Tot een bekende, die er net was geweest, zijn foto’s liet zien. Ik was meteen geprikkeld en mijn bezoek aan Valencia werd een feit. Wat ben ik blij dat ik hier ben geweest! Het is een geweldige stad, met prachtig centrum en ook nog eens aan zee, met fijne stranden. Ik ga zeker weer een keer terug. In deze blog mijn tips voor Valencia.

Lees ook: Eten en drinken in Valencia

Tips voor Valencia

Net als Lissabon heeft Valencia het voordeel dat het vliegveld onderdeel is van het metronetwerk. Voor een paar euro koop je in een apparaat op het vliegveld een ticket en ben je in ongeveer een half uur in het centrum van de stad. In het begin kan een stad wat overweldigend zijn en heb je niet meteen een idee van hoe of wat. Omdat mijn eerdere ervaring met Baja Bikes zo goed was, besloot ik hier weer een fietstocht te boeken. Dit keer aan het begin van m’n trip, zodat ik meteen een beter beeld heb van de stad en goed kan beslissen wat ik verder nog wil doen. De fietstocht was erg leuk, vooral door onze geweldige en prettig gestoorde gids Karin. Een Nederlandse vrouw die in Valencia woont en met veel humor over de stad kan vertellen.

Valencia bezienswaardigheden

Prachtig park

De gids is vooral erg fan van het park Touria en dat snap ik! Van meerdere inwoners van Valencia heb ik later begrepen dat zij puur voor het park naar deze stad zijn verhuisd. Het groene, boomrijke Touria ligt als een soort slinger door de gehele stad. Naast dat het park er prachtig uitziet, kun je hier eindeloos wandelen, fietsen, feestjes vieren, een drankje doen, zonnebaden, je hond uitlaten of gewoon lekker relaxen. Alleen al voor dit park zou ik terugkomen. 

De oude stad is prachtig en hier kun je makkelijk een dag rondstruinen. Je kunt de markthallen bezoeken of een kijkje nemen bij een van de kerken of het oude postkantoor. Ook als je nergens naar binnen wil en van het mooie weer wil genieten, is er genoeg pracht en praal om te bewonderen. Het wat modernere deel van de stad is een goede plek om een dagje te shoppen, met een overdaad aan winkels.

Park touria valencia

Frisse duik

Als je in Valencia bent en het weer is goed – wat bijna het hele jaar zo is – zou ik zeker een strand bezoeken en lekker een duik nemen. De stranden zijn groot en het water is heel geschikt om in te zwemmen. De stranden bij de stad zijn makkelijk te voet, met de (huur)fiets of ov te bereiken. Heb je wat meer tijd of een auto tot je beschikking, bezoek dan het schattige Port Saplaya. Net even wat rustiger en pittoresker dan de andere stranden. 

Natuurlijk moet je in Valencia het Ciutat de les Arts i les Ciències bezoeken. Al is het alleen maar van de buitenkant. Dit hele museumterrein, dat in zijn totaal een vis moet voorstellen, ziet er ontzettend indrukwekkend uit. Er schijnt 3 miljard euro te zijn geïnvesteerd om dit project tot realiteit te brengen, maar dan heb je ook wat. De naastgelegen ‘schaduwtuin’ met haar palmbomen is ook zeker een bezoekje waard, al is het op warme dagen alleen maar even om wat verkoeling te vinden. Gegarandeerd mooie foto’s!

schaduwtuin

Een andere tip voor Valencia is het Oceanografic, een soort dierentuin die alles te maken heeft met de (onder)waterwereld. Zo kun je naar een dolfijnenshow (inbegrepen bij de entreeprijs) of door een onderwatertunnel lopen en reusachtige haaien bekijken. Ook zijn er allerhande vogels, pinguïns en flora en fauna te bewonderen. Voor kinderen een waar paradijs! Ik dacht hier even twee uurtjes naar toe te gaan, maar je kunt je er zeker een dag vermaken.

Hopelijk heb je wat aan deze tips over Valencia. Voor eten en drinken, kun je terecht in deze blog. Veel plezier!

Brug Valencia

Tekst & beeld: Marcella Das

Vorig artikelHeb je deze trends in wanddecoratie al gespot…?
Volgend artikelVan kitten tot senior: aanpassing van de voeding aan de leeftijd van je kat
Marcella
Marcella was al een 'journalistje' vér voordat ze haar studie journalistiek volgde. Als klein meisje had ze al eindeloze interesses, was ze vaak 'kwijt' omdat ze op avontuur ging en kletste ze met Jan en Alleman. Ze heeft meerdere studies afgerond en werkt nu als kindercoach en schrijver/journalist. Reizen is haar grote passie: zodra ze 18 was, trok ze meteen een jaar de wijde wereld in. Ze wordt gekenmerkt door haar joie de vivre, eigenzinnigheid en enorme fascinatie voor 'de mens achter de mens'.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in