Het jaar van de P’s van Playmobil

Ik durf te wedden dat jij ook met Playmobil hebt gespeeld. Klopt hé? Het merk bestaat namelijk al sinds 1972 dus de kans dat dit speelgoed onderdeel was van jouw speelactiviteiten is groot. En wat een fijn speelgoed is, en blijft het! Geschikt voor de kleinste vuistjes vanaf 18 maanden en leuk en interessant tot een jaar of 10. En super dat het verkrijgbaar is in verschillende prijsklassen. Een wat groter pakket is een ideaal verjaardagscadeau van opa en oma, maar ook op een kinderfeestje kom je met een pakketje van Playmobil goed voor de dag.

Begin mei was ik bij de presentatie van de nieuwe producten die in 2016 op de markt komen. Ze noemen dit het ‘jaar van de P’s’. De presentatie vond plaats in Speelpark Oud Valkeveen, maar daarover later meer.

IMG_0999Playmobil
Toen Playmobil in 1972 op de markt kwam waren de eerste poppetjes een bouwvakker, een indiaan en een ridder. Elk poppetje is eigenlijk een kunstwerk op zich waarbij spelend leren voorop staat. Kinderen ontwikkelen met het speelgoed hun fantasie en ook is het goed voor de fijne motoriek. Hoe Playmobil aan inspiratie komt? Dat zijn de kinderen zelf! Playmobil ontvangt regelmatig post van kinderen waar zij via tekeningen en tekst aangeven wat voor soort poppetjes, dieren en thema’s zij graag zien. En daar doen ze ook écht iets mee! Een greep uit de te verwachten items in 2016, het jaar van de P’s, zijn het ponypark, thema politie, het koninklijk paleis en het vakantiepark. 

Speelpark Oud Valkeveen
Nog nooit geweest maar direct toegevoegd aan mijn lijst met favorieten, speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Een overzichtelijk, relatief klein park met superleuke attracties voor het hele gezin. Bij wat minder weer zijn er binnen ook genoeg leuke speelmogelijkheden, zoals het speelplein van Playmobil. Er staat van alles opgesteld in deze fantasiewereld en de kids mogen met alles spelen, hoe fijn is dat!

OudValkeveen2

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor de entree betaal je nog geen tientje per persoon, een cola-tje is te betalen en het parkeren is gratis.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #70
Volgend artikelHierbas de las Dunas, een bijzondere likeur
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in