Foto weekoverzicht Judith #70

foto-weekoverzicht-70Ook dit wordt weer een lang weekoverzicht. Het is vakantie geweest, en dan doen we vaak veel leuke dingen. Ook meteen de reden waarom er niet elke dag een blogje klaar stond. Soms heb ik gewoon geen tijd. Of ik maak geen tijd, zo kun je het ook zeggen. Uiteindelijk zijn de kindjes en Maik het allerbelangrijkste. Ik geniet en ontspan heel erg als we leuke dingen samen doen, dus soms denk ik: ach, dan maar geen blog vandaag. Hoop dat jullie dat niet erg vinden!

Oke, maandag was onze gastouder er vanaf 12 uur. Ze kwam wat later, want ze was ‘s nachts pas thuisgekomen van haar vakantie. Ik had die middag afgesproken met oud-collega en vriendinnetje Maroesja. We hebben heerlijk op het terras geluncht bij Room op het Anna Paulowna plein. Het was zo gezellig, dat ik helemaal vergeten ben om fotootjes te maken. Helaas!

Dinsdagochtend was er een Event van LG. Ik had een poosje getwijfeld of ik wel zou gaan, maar ik besloot toch maar richting Amsterdam te rijden. Daar aangekomen zag ik meer bloggers die ik al kende van eerdere events of van instagram. We kregen wat healthy hapjes en drankjes en toen een introductie over 4 nieuw soort stofzuigers van LG. Daarna moesten alle mannelijke en vrouwelijke bloggers in een rij gaan staan en steeds 2 aan 2 strijden in een parcours. Uhm… oke? Ik had natuurlijk weer een stofzuiger waarvan de batterij bijna leeg was, zodat ie niet goed zoog. Daar was ik zo van slag van, dat ik de rest van het parcours ook niet super deed, maar ach, het was maar een spelletje. Uiteindelijk wonnen de dames het van de heren. Het was best grappig en ik ben met name gecharmeerd van de stofzuiger voor het bed: daarmee schijn je huisstofmijt echt weg te kunnen krijgen.

lg event

‘s Avonds tijdens het eten waren de kinderen nogal druk en renden ze steeds van tafel af om Tjoe tjoe wa te dansen. Dat leverde wel grappige foto’s op.

tjoe tjoe wa 2016

In bed wilde Fee graag staand drinken uit de borst. Oke dan…

drinken fee staand

Woensdagochtend ben ik eerst gaan sporten. Dat ging niet zo lekker. De sportschool waar ik ga heeft geen airco, alleen een ventilator. Het was bloedheet binnen. De crosstrainer was hangen en wurgen, met veel moeite redde ik 30 minuten en toen was ik het helemaal zat. Gelukkig wel lekker krachttraining kunnen doen.

salade

Na thuiskomst een salade gemaakt als lunch, nog wat in de zon zitten werken en de nieuwe zonnebrand van the Ohm Collection uitgetest. Fijn spul! Ruikt lekker, 100% natuurlijk en ja, er blijft wel een witte waas te zien, maar als je goed uitsmeert blijft dat tot een minimum beperkt.

ohm collection

‘s Avonds ook een glaasje sangria van Freixenet gedronken. Is weer iets nieuws, ik kreeg deze flessen opgestuurd en ik ben echt sangria fan. Vooral lekker koud met vers fruit er in. Er is een witte en een rode versie. Ik houd het wel bij 1 glaasje, want er zitten aardig wat calorieën en alcohol in.

freixenet sangria

Donderdag was het tegen mijn verwachting in ook gewoon weer mooi weer. ‘s Morgens heb ik met de kindjes gespeeld. Om 3 uur kwam onze oude oppas op de kindjes passen, want ik moest met Sterre naar het ziekenhuis. Ze heeft al een tijdje een soort gezwelletje aan de binnenkant van haar lip. Dat werd weggehaald. Ik had verwacht dat ik daar bij mocht zijn, maar na het inspuiten van de verdoving moest ik weg. Dat was even slikken, maar gelukkig hield Sterre zich goed en viel het reuze mee. Ze was al na 10 minuten weer buiten en heeft ook weinig pijn gehad. Over een maandje horen we wat het is geweest, want dat wist de kaakchirurg zo niet.

Na de kaakchirurg ging ik naar de opening van Anne & Max to go. Ik kende Anne & Max al vanuit Haarlem. Superleuk dus dat er nu ook een Haagse vestiging is! Het ziet er heel trendy uit.

opening anne max den haaganne & max to go den haag

Ik ontmoette er ook Dennis van The High Five Company. Hij verkoopt superlekkere chocolade! Hoewel niet goedkoop, ben ik om: als chocoladeliefhebber heb ik alle soorten natuurlijk geproefd en het smaakte echt goed. Ik zou zeggen: check zijn site en probeer een keer, ze verkopen het merk TAZA trouwens ook bij Anne & Max. #tip

the high five company

‘s Avonds had ik trek in wijn, dus nam ik nog een glaasje rode wijn van een fles die in ooit zelf mee heb genomen uit Canada. In 1999, ik verwachtte dat hij helemaal niet meer lekker zou zijn, maar het tegendeel bleek waar: hij smaakte heerlijk!

wijn uit niagra falls

Ik nam maar 1 glaasje, want toen Maik thuis kwam moest ik weer naar de stad. Ik zou met Heleen gaan eten bij Jamey Bennett in de stad. We hebben de hele avond buiten gezeten en het was ontzettend lekker! Echt genieten. En zo fijn bijgekletst.

Juut Heleen bij Jamey bennetjamey bennet den haag eten

Vrijdagnacht heb ik erg slecht geslapen. De jongste 3 zijn allemaal om beurten onrustig ‘s avonds. Geen idee waarom. Dan komt Yuren zijn bed weer uitrennen, dan Lenthe en dan hebben we natuurlijk ook nog Fee. Die heeft een fase dat ze het liefst op of onder me ligt. Zo lag ze die nacht een deel van de tijd op mijn rug. Zodra ik haar er af haalde, begon ze te huilen. Allemaal grappig natuurlijk, maar ik doe op die manier geen oog dicht. Pff. ‘s Morgens werd ik zo wakker: ze was helemaal onder mijn schouder gekropen. Ziet er superschattig uit natuurlijk, en dat is het ook, maar ik voelde me ‘s morgens gebroken.

fee slaapt achter mama

Echt veel heb ik die dag dan ook niet gedaan. Behalve lekker met de kindjes op het terras gespeeld. Lenthe en Sterre met de Playmobil, Yuren was de halve dag bij een buurjongetje en Fee haalde overdag haar slaap in.

lenthe playmobil zwembad 2016

Zaterdag was het ineens een stuk kouder. Ik vond dat niet zo heel erg, want de sportschool was daardoor heel wat fijner toeven dan eerder die week. Ik zit in een goede sportflow momenteel, hopelijk kan ik het zo houden. Das het fijne van de vakantie, dan kan ik ook echt 2 x per week gaan ipv alleen in het weekend.

‘s Middags moest Yuren voor het eerst naar zwemles. We hebben het lang uitgesteld, maar hij is nu 6 dus hij mag ook zijn diploma gaan halen. We zijn weer begonnen aan een jaar van wekelijks in het zwembad zitten. Dat gaan we een beetje om en om doen, maar dit keer gingen we samen. We hadden alleen Fee bij ons, want Lenthe en Sterre waren allebei ergens aan het spelen. Best relaxed.

zwemles Yuren 1e keer

‘s Avonds maakt ik een heerlijk dessert met Hierbas las Dunas (waarover later meer) en we gingen op tijd naar bed om het songfestival te kijken. Ik heb de puntentelling niet meer gezien, want ik was ontzettend moe, maar daar heb ik niks aan gemist begreep ik de volgende ochtend.

aardbei met herbas las dunas

Zondag was het eerste Pinksterdag. Eerst werd er gestoeid met papa…

stoeien met papa

We wilden daarna naar het Zaaiste Museum van Nederland, maar omdat de weersvoorspellingen niet al te best waren in het Noorden van het land kozen we toch iets anders.

bordje pluktuin den haag

We reden naar Pluk in Den Haag. Toen we daar vlakbij waren, viel mijn blik ineens op een straatnaambordje met “Daan van Dijk pad”. Daan van Dijk is de opa van Maik. Hij is ooit Olympisch kampioen tandemfietsen geweest, en we waren wel op de hoogte dat er een pad naar hem vernoemd was. Daar had Maiks moeder een brief over gekregen. We hadden alleen nooit gezien waar het was, en nu reden we er zomaar langs! Dat moest natuurlijk op de foto…

daan van dijk pad

Daarna liepen we naar Pluk, dat is daar dus vlakbij. We hebben eerst de diertjes bezocht, daarna zijn we door de pluktuin gelopen en tot slot hebben we in de lunchroom een broodje gegeten.

fee kinderstoel pluk den haag kalkoen pluk den haag

Na de lunch liepen we het Heemtuin nog even in. De kinderen vonden het geweldig, ze renden op zoek naar een “schat” en zochten spannende paadjes uit. Na een korte wandeling liepen we richting de auto en plukten we nog wat fluitenkruid. Mooi om thuis in een vaas te zetten.

lenthe en sterre in bloemenveld den haag pluk

Terwijl we naar huis reden hadden we op de iPhone natuurlijk de Formule 1 op staan. Bloedstollend spannend! Eenmaal thuis waren de jongste 3 kinderen in slaap gevallen. Sterre vond het net zo spannend als wij en we besloten het in de auto af te kijken. Als we de kinderen hadden wakker gemaakt waren ze vast allemaal gaan huilen en hadden we het einde van de race gemist. Zo gaaf dat Max Verstappen gewonnen heeft!

formule 1 max verstappen wint

Toen iedereen weer wakker was deden we thuis een korte planpauze en liepen toen met de bolderkar naar het Lange Voorhout, waar het Foodtruckfestival Rrrollend Den Haag bezig was.

oesters rollende keukens den haag

We kwamen nog wat bekenden tegen, aten wat lekkere dingen en gingen tegen half 7 weer naar huis. De kindjes waren bekaf, en wij eigenlijk ook…

Dus iedereen op bed gelegd, en zelf ook vroeg erin. Morgen nog een spannende dag, maar waarom, dat horen jullie volgende week weer!

Vorig artikelLeer kinderen omgaan met geld via deze apps
Volgend artikelHet jaar van de P’s van Playmobil
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in