Het magische verstoppertjesbos

het magische verstoppertjesbosIk hou van interactieve boeken. Al eerder schreef ik daar over, want er komen steeds meer leuke kinderboeken waarbij kinderen actief bezig moeten zijn. Het magische verstoppertjesbos van Aina Bestard is er ook zo één. Mijn kinderen vinden ‘m prachtig.

Vergrootglas

Voorin het boek zit een groot kartonnen vel met daarin 3 gekleurde vergrootglazen. Een rode, een groene en een blauwe. De tekeningen in het boek zijn steeds in 3 kleuren getekend. Er staan zinnen bij en voor elke zin staat de kleur van het vergrootglas dat ze moeten gebruiken. Er staat vaak ook een vraag bij, zoals: wie zit er verstopt onder de grond? Of: welke dieren zwemmen in het water? Dit is alleen zichtbaar met de juiste kleur vergrootglas.

yuren en lenthe magische verstoppertjesbos

Spannend

Dit maakt het boek spannend en magisch. Met het blote oog kunnen kinderen de informatie niet ontdekken. Met het juist vergrootglas komt het bos ineens tot leven. Ze ontdekken welke diertjes onder de grond leven en wat ze doen. Er zit, naast de magie, ook nog een educatief element in. Kinderen leren vanalles over de diverse dieren. Wat eten ze, wat drinken ze, wat doen ze op een dag?

Aanschaffen!

Ik vind Het magische verstoppertjesbos van Aina Bestard een bijzonder boek, wat keer op keer leuk is om te lezen en te ontdekken. Ik vind het ook leuk om zelf met de kinderen te doen. Een leuke activiteit bij het boek is om ze bijvoorbeeld zelf ook eens een tekening te laten maken in de kleuren blauw, geel en rood door elkaar, zodat ze ook diertjes kunnen verstoppen en ontdekken met het vergrootglas. Wedden dat ze dat leuk vinden?

Dit boek is heel leuk om aan te schaffen en dat kan oa via bol.com. Ook leuk als cadeau aan kinderen van ongeveer 3 tot 7 jaar.

magische verstoppertjesbos lezen met vergrootglas

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDat wil ik ook proberen: Koopeenkoe!
Volgend artikelMet korting naar Sealife Scheveningen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in